• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O κινητήρας του Sacchi για την Moto3
Παρουσιάστηκε στο Mugello
Νέα 05/07/2011 - 17:19

O Giampiero Sacchi, ιδιοκτήτης της ομάδας Ioda Racing Project στην Moto2, παρουσίασε στο Mugello τον καινούργιο κινητήρα του για την κατηγορία Moto3, η οποία θα αντικαταστήσει αυτή των 125cc.

Στην Moto3, ο κινητήρας θα είναι τετράχρονος και θα έχει χωρητικότητα 250cc. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αποδίδει περισσότερους από 50 ίππους και έχει περάσει από τεστ αξιολόγησης της αντοχής και της αξιοπιστίας του.

 

Το βάρος του υπολογίζεται να είναι 20.6 κιλά και κάποια τμήματά του (άξονας, βαλβίδες) είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο. Η επίσημη ονομασία του είναι «ΕΜΙR GP 3» επειδή για την δημιουργία του οι άνθρωποι της Ioda συνεργάστηκαν με αυτούς της Robby Motor Technology και ίδρυσαν την «Emir», μια νέα εταιρεία.

Να πούμε ότι το κόστος αγοράς του κινητήρα υπολογίζεται στα 12,000 ευρώ συν τους φόρους. Όπως ανακοινώθηκε, τον Σεπτέμβριο ο ομάδα θα παρουσιάσει και ένα νέο πλαίσιο για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Ο Sacchi δήλωσε σχετικά:

«Ο κινητήρας αυτός είναι το δεύτερο βήμα που κάνουμε στην Ioda και το τρίτο θα γίνει το φθινόπωρο όταν θα παρουσιάσουμε την μοτοσυκλέτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012. Όλα άρχισαν πέρσι στις 26 Οκτωβρίου στο Εστορίλ με την παρουσίαση της TR001 (πρωτότυπη μοτοσυκλέτα). Ήταν σημαντική ημέρα επειδή μαζί με τον Roberto (Papetti) αρχίσαμε να κατασκευάζουμε τον κινητήρα και είμαστε χαρούμενοι που τον παρουσιάζουμε στους φίλους μας. Βεβαίως, η εμπλοκή με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν σημαίνει απαραίτητα επιτυχία, θα δούμε τι θα συμβεί 

Η Moto3 είναι μια κατηγορία που η απαραίτητη τεχνολογία υπάρχει καισε μικρές εταιρείες, όχι μόνο σε μεγάλες. Βεβαίως οι μικρές δεν έχουν την δυνατότητα μεγάλης παραγωγής και έτσι περιορίζονται σε πελάτες με τους οποίους έχουν στενές σχέσεις. Πάντως θα είναι μια ενδιαφέρουσα κατηγορία με έντονο συναγωνισμό.»

Επόμενο άρθρο »

Mugello Live: Διαφημιστική φωτογράφηση με Honda CR-Z

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati κέρδισε στο «Pikes Peak» με Multistrada 1200

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA