• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Live ΕΔ2: Φοβερός χρόνος από τον Dovizioso
Ελάχιστοι γύροι από λίγους οδηγούς στις ΕΔ2
Νέα 01/07/2011 - 16:48

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Οι ελεύθερες Δοκιμές 2, ήταν οι δοκιμές με τους λιγότερους γύρους που συμπληρώθηκαν από τους λίγους οδηγούς που μπήκαν τελικά στην πίστα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία! Η αιτία είναι η ανυπαρξία ενδιάμεσων ελαστικών ή semi-slick όπως λέγονται στην αγωνιστική ορολογία, που θα ήταν τα ελαστικά που θα φορούσαν όλοι στις περίεργες συνθήκες που επικρατούσαν στο Mugello. Συγκεκριμένα η ελαφριά βροχή έκανε την πίστα ακατάλληλη για slick, αλλά και για βρόχινα, που θα μπορούσαν να καταστραφούν σε 1 – 2 γύρους.

Έτσι αρχικά μόνο οι Randy De Puniet, Toni Elias & Hiroshi Aoyama μπήκαν στην πίστα με slick και χρόνου στο 2’08’’ και πάνω. Στα τελευταία 8 λεπτά η πίστα άρχισε να στεγνώνει και δειλά – δειλά άρχισαν να μπαίνουν κάποιοι οδηγοί που οι περισσότεροι πρόλαβαν τελικά να κάνουν μόνο 2 γύρους.  

Ο εκπληκτικός όμως Andrea Dovizioso, με σκληρό λάστιχο μπροστά και μαλακό πίσω, έκανε τρομερή οδήγηση και σημείωσε 1:49.272 στον τελευταίο του γύρο, με τις σταγόνες της βροχής να δυναμώνουν! Μόλις δύο δέκατα πάνω από τον καλύτερό του πρωινό χρόνο, που ήταν μόλις ένα δέκατο πάνω από τον πρωινό χρόνο της πρώτης θέσης!!

Η διαφορά του από τον 2ο Toni Elias είναι στα 2.665 δευτερόλεπτα, ενώ στην 3η θέση ο Valentino Rossi είναι 3.2’’ δευτερόλεπτα πίσω. Oi Lorenzo, Perdosa, Stoner, Simoncelli δεν μπήκαν καθόλου στην πίστα.

 

Συνολικά οι 12 οδηγοί που μπήκαν έστω και για 2 γύρους μόνον οι 6 από αυτούς, συμπλήρωσαν 59 γύρους, νούμερο εξαιρετικά μικρό. Το πρωί σε κανονικές συνθήκες οι 16 οδηγοί (ο Capirossi δεν συμμετέχει στον αγώνα) συμπλήρωσαν ακριβώς 240 γύρους, δηλαδή 4 φορές περισσότερους!

 

Τα αποτελέσματα αναλυτικά βρίσκονται (με κλικ) στο κάτω μέρος του άρθρου στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2 ΕΔ2: Και πάλι ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello 125cc ΕΔ2: Ο Gadea επικεφαλής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA