• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι πτώσεις του 2011: οι Abraham, De Puniet προηγούνται
Ο Simoncelli 3ος, χωρίς πτώση μόνο ο Hayden
Νέα 30/06/2011 - 21:10

O Marco Simoncelli είχε τις δύο πιο συζητημένες πτώσεις, μαζί με αυτήν του Rossi στην οποία παρέσυρε τον Stoner. Όμως οι δύο Ιταλοί φίλοι δεν είναι αυτοί που προηγούνται στην άτυπη κατάταξη των πτώσεων φέτος. 

Ο νεοφερμένος στην κατηγορία Karel Abraham και ο γνωστός για τις πτωτικές τάσεις του Randy De Puniet (συνπρωταθλητής του Stoner στις πτώσεις το 2006 και πρωταθλητής πτώσεων το 2008) είναι στην 1η θέση με 8 πτώσεις στους 7 πρώτους αγώνες.

Στην κατάταξη αυτή μετρούν οι πτώσεις που έχουν γίνει στη διάρκεια των Ελεύθερων Δοκιμών, των Κατατακτήριων και του Αγώνα, κάθε τριημέρου που διαρκεί ένα Grand Prix.

 

Στην 3η θέση με 6 πτώσεις ο Simoncelli, ενώ την 4η μοιράζονται με 4 πτώσεις οι Aoyama, Capirossi, Crutchlow, Elias, Rossi και Spies.

Edwards, Lorezno και Stoner έχουν από 3 πτώσεις, 2 ο Dovizioso και 1 οι Barbera, Bautista, Pedrosa, με τον τελευταίο να έχει όμως τον χειρότερο μέχρι τώρα τραυματισμό φέτος.

Ο Nicky Hayden είναι ο μόνος που δεν ακόμη την άσφαλτο από πολύ κοντά και ελπίζουμε να τελειώσει έτσι την χρονιά.

 

Σε σχέση με τις συνολικές πτώσεις όλων των κατηγοριών ανά πίστα, το Assen έχει προς το παρόν την πρωτιά με 78 πτώσεις, 71 έπεσαν στην Jerez, ενώ στην 3η θέση μέχρι τώρα με 68 πτώσεις είναι το Estoril, που πέρυσι είχε το φοβερό ρεκόρ των 130 πτώσεων!

Τα επτά τελευταία χρόνια από το 2005 και μετά, που κρατούνται τα αντίστοιχα στατιστικά, μόνο μια ακόμη πίστα είχε τριψήφιο αριθμό πτώσεων, το Βρετανικό Donington Park με 109 πτώσεις το 2007. Πάντως η φετινή χρονιά δεν πάει καλά στο θέμα, με συνολικές 404 πτώσεις στους 7 πρώτους αγώνες, σε σχέση με τις 825 περσινές όλων των 18 αγώνων. Αν φέτος οι πτώσεις συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό θα ξεπεράσουν αρκετά τις 1,000, τη στιγμή που η χειρότερη χρονιά είναι μέχρι τώρα το 2008 με 876 πτώσεις σε 18 αγώνες επίσης.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi, o «Βασιλιάς» του Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Edwards: «Θα πονάω στο Mugello»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA