• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταλονία: Παραλειπόμενα του Αγώνα
Ο Edwards ήθελε να ξεκινήσει!
Νέα 05/06/2011 - 21:16

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

• Ο Colin Edwards γύρισε στην πίστα σήμερα το πρωί μετά την χθεσινή του εγχείρηση, κατά την οποία τελικά του έβαλαν 13 βίδες στην πλάκα τιτανίου (και όχι 7 που γράψαμε χθες). Ο Edwards ήδη μπορούσε να έχει σχεδόν όλη την κίνηση του χεριού του και σε μια γενναία προσπάθεια να μην χάσει το ρεκόρ των 141 συνεχόμενων εκκινήσεων, θέλησε να εκκινήσει στον αγώνα και να εγκαταλείψει μετά από 2 γύρους. Όμως μετά τα ιατρικά τεστ, οι γιατροί δεν τον άφησαν να ξεκινήσει και τώρα ο 37χρονος Αμερικανός είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να δώσει το παρόν στο Silverstone την Παρασκευή.

 

Τoni Elias παρά το ότι χρησιμοποίησε το σασί του 2011 στην Honda RCV δεν κατάφερε κάτι καλό στον αγώνα: «Ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες της καριέρας μου, γιατί δεν καταφέραμε ούτε το χθεσινό χρόνο να πιάσουμε. Πιθανώς πήραμε λάθος κατεύθυνση, αφού χάσαμε πρόσφυση μπροστά και πίσω η πρόσφυση ήταν φτωχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Υπα΄ρχει κάτι λάθος και χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές, γιατί αξίζουμε όλοι ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

 

• Ο Loris Capirossi έφερε την Ducati της Pramac Racing στην 9η θέση, μετά από σκληρή μάχη. «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλό. ¨εδωσα σκληρή μάχη και ούτε που ξέρω πόσα προσπεράσματα έκανα στον αγώνα. Είναι δύσκολο να βρω κάτι αρνητικό. Θέλω να θεωρήσω την Βαρκελώνη ως ένα σημείο εκκίνησης προς μια νέα κατεύθυνση. Τώρα δεν πρέπει να χαθούμε με κακές επιλογές», είπε ο 38χρονος, εμπειρότερος οδηγός του MotoGP.

 

• O Alvaro Bautista από τη μεριά του «χάθηκε» στις επιλογές που έκανε η ομάδα του στις δοκιμές: «Δεν ξέρω τι έγινε στον αγώνα, αλλά δεν είχα την ίδια αίσθηση που έιχα στις δοκιμές. Αισθανόμουν σαν να είχα λιγότερη πρόσφυση από την μοτοσυκλέτα και ήταν δύσκολο να φρενάρω και να μπω στις στροφές», είπε, αλλά αυτό είναι κάτι που αρκετοί έπαθαν σήμερα, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας σε σχέση με τις δοκιμές!

 

• Η ομάδα της Honda διέψευσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν στον Ισπανικό τύπο, ότι ο Pedrosa δεν θα τρέξει στο Silverstone, λόγω ατυχήματος που είχε σε προπόνηση με Supermotard και άλλες που μιλούν για αποχώρησή του από τους αγώνες. Σε λίγες μέρες θα εκδοθεί επίσημο δελτίο τύπου για το αν θα τρέξει την Παρασκευή στην Αγγλική πίστα.

 

Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η FIM, η Dorna, η IRTA και η MSMA, αναγνώρισαν την ευθύνη τους απέναντι σε μια συνεχή εξέλιξη στην σημασία που έχει η προστασία του πλανήτη μας. Δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για εφαρμογή οικολογικών προγραμμάτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «FIM Road Racing World Championship Grand Prix», με στόχο να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα στις καθημερινές δραστηριότητες των Αγώνων. Θεωρώντας συμμέτοχους σε αυτήν την προσπάθεια τους δημοσιογράφους και τις πίστες, θα εξελίξουν προγράμματα αρχίζοντας από το γραφείο τύπου και προχωρώντας στα pits, τα paddocks και τις μονάδες φιλοξενίας. Επίσης θα σιγουρέψουν τη σωστή εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Κώδικα της FIM.

 

Επόμενο άρθρο »

Preziosi: «Δεν είμαστε καλοί ακόμα»

« Προηγούμενο άρθρο

Καταλονία: Άνετη νίκη Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα