• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Mamola εντυπωσιάστηκε από το Silverstone
Δήλωσε ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα της πίστας
Νέα 31/05/2011 - 14:55

Σε δηλώσεις του, ο Randy Mamola τόνισε ότι πλέον το Silverstone αποτελεί την χρυσή τομή μεταξύ του σύγχρονου και του παραδοσιακού. Η νέα πτέρυγα, που φιλοξενεί τις ομάδες και τις λειτουργικές υπηρεσίες, τού έκαναν μεγάλη εντύπωση και είπε σχετικά:

 

«Θυμάμαι το Silverstone από τους αγώνες στα τέλη του ’70 και τις αρχές του ’80, με τον Barry Sheene και τους υπόλοιπους αναβάτες. Εκείνη την περίοδο λαμβάναμε μέρος και σε άλλες θρυλικές πίστες όπως το Spa, η Monza, το Hockenheim, το Paul Ricard και η Imola. Ιδίως στην Imola, στη στροφή που ο Ayrton Senna έχασε τη ζωή του, ήμασταν “τέρμα γκάζι” και με πέμπτη ταχύτητα στο κιβώτιο της μοτοσυκλέτας των 500cc.

Όμως, καθώς οι μοτοσυκλέτες μας γίνονταν ταχύτερες, κάποιες από αυτές τις πίστες έβγαιναν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή αποκτούσαν σικέιν για να μειωθεί η ταχύτητα και έχασαν τον χαρακτήρα τους. Το Silverstone εντάχθηκε πάλι στο MotoGP αλλά διατήρησε την παράδοσή του και τις γρήγορες στροφές του.

 

Θα έλεγα ότι η πίστα έχει κάποιο χαρακτήρα αλλά προτιμώ αυτόν που είχε παλιά. Έχουν διατηρηθεί οι ιστορικές στροφές της και έχουν προστεθεί καινούργιες. Επίσης δημιουργήθηκε και η νέα πτέρυγα. Το Silverstone πάντα ήταν διάσημο για την πίστα του αλλά όχι για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του.

Πάντως τις δημιούργησαν για τον Bernie (Ecclestone) και τους ανθρώπους της Formula 1 και τώρα έχουν και πιτς. Μερικές ιστορικές πίστες, π.χ. η Laguna Seca, ακόμα δεν έχουν τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται».

 

Ως αναβάτης, ο Mamola είχε κερδίσει στον συγκεκριμένο αγώνα (Silverstone) το 1980 και το 1984. Όταν ρωτήθηκε για τις νέες πίστες που κατασκευάζονται, π.χ. αυτή στο Τέξας, τόνισε ότι το δύσκολο είναι να δημιουργήσουν το δικό τους μύθο και επισήμανε:

«Είναι δύσκολο να πεις τι χρειάζεται περισσότερο, μια θρυλική πίστα ή ανθρώπους-θρύλους που θα λαμβάνουν μέρος στους αγώνες. Η πίστα στο Τέξας δείχνει υπέροχη αλλά το να αποκτήσει παράδοση είναι κάτι που χρειάζεται χρόνια. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις πίστες στην Κίνα ή το Αμπού Ντάμπι.

Όταν πήγαμε για πρώτη φορά στην Κίνα, περιμέναμε να… προσγειωθούν εξωγήινοι, τόσο σύγχρονη ήταν! Όμως το συγκεκριμένο Grand Prix βγήκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ το Silverstone ξαναεντάχθηκε σε αυτό» κατέληξε ο Mamola.

Επόμενο άρθρο »

WSBK, Miller: Ο Checa νικητής και στο 2ο σκέλος

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: O Morales αντικατέστησε τον De Rosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA