• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Cecotto στο «Bikers’ Classic»
Θα παραβρεθεί στο Σπα στις αρχές Ιουλίου
Νέα 29/05/2011 - 03:09

Όπως έγινε γνωστό, ο Johnny Cecotto θα εμφανιστεί στην εκδήλωση «Bikers’ Classic» η οποία θα γίνει στην θρυλική πίστα του Σπα στις 1-3 Ιουλίου.

Το 1975 είχε κερδίσει τόσο στην κατηγορία των 250cc όσο και σε αυτή των 350cc, αφήνοντας πίσω του τον Giacomo Agostini. Ο Cecotto στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των 350cc σε ηλικία 19 ετών και ήταν ο νεότερος αναβάτης που το κατάφερε.

 

Επίσης, κέρδισε σε πολλούς σημαντικούς αγώνες της εποχής, όπως η Imola 200, οδηγώντας την Venemotos Yamaha. Η εταιρεία Venemotos ήταν ο επίσημος εισαγωγέας των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών στην Βενεζουέλα και ιδιοκτήτης της ήταν ο Andreas Ippolito, ο πατέρας του σημερινού Προέδρου της FIM.

 

Ο Cecotto θα κερδίσει έναν ακόμα τίτλο στην κατηγορία Formula 750 και θα αποσυρθεί από τους αγώνες μοτοσυκλετών στις αρχές του 1980. Θα συνεχίσει την καριέρα του στη Formula 1, αρχικά το 1983 με την ομάδα της Theodore Racing team και το 1984 θα πάει στην Toleman, όπου συνυπήρξε με τον Ayron Senna. Όμως στα δοκιμαστικά για το Βρετανικό Grand Prix εκείνης της χρονιάς θα έχει ένα ατύχημα στο οποίο θα σπάσει και τα δυο του πόδια και θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από τους αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: O Checa με διαφορά στην κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: O Checa ξεκίνησε ζεστός στην πίστα του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA