• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Troy Bayliss Academy: Στην Ίμολα με τον Θεό!
Μια ολόκληρη μέρα στην πίστα με τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Νέα 24/05/2011 - 15:39

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφίες: Andrea Bardi (ABCPhoto)

 

H πίστα της Ίμολα - «Autodromo Enzo e Dino Ferrari», όπως λέγεται - φιλοξενεί έναν από τους 13 γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και είναι ίσως περισσότερο γνωστή στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον θάνατο του Ayrton Senna την Πρωτομαγιά του 1994 στην περίφημη στροφή «Taburello».

Βρεθήκαμε εκεί στα πλαίσια του DRE (Ducati Riding Experience)http://www.ducati.com/ducati_riding_experience/ducati_riding_experience_.do, για να παρακολουθήσουμε το ανώτατο επίπεδο της εμπειρίας αυτής, που είναι το TBA (Troy Bayliss Academy), που από φέτος έχει ενσωματωθεί στην λειτουργία του DRE.

 

Η Ducati 1198 SP, η κορυφαία Supersport παραγωγής της Ιταλικής εταιρίας, σε μαύρο χρώμα και με το Ν.21 (το νούμερο του Bayliss) διακριτικά στο φέρινγκ ήταν η μοτοσυκλέτα που ο 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και οι 4 τυχεροί μαθητές του, θα είχαμε στη διάθεσή μας. Τα λάστιχα ήταν τα Dragon Supercorsa της Pirelli, αυτά που φοράει σαν πρώτη τοποθέτηση η 1198.

Ο ΔΔ ακουλουθεί τον ΤΒ
Ο ΔΔ ακουλουθεί τον ΤΒ

Η DRE μας δάνεισε δερμάτινη φόρμα, μπότες, γάντια της Dainese και κράνος της AGV και πρωί – πρωί ακούσαμε παρέα με τον μεγάλο Αυστραλό δάσκαλό μας τα βασικά για την πίστα από τον περίφημο Dario Marchetti που είναι ο επικεφαλής όσον αφορά το μέρος των μαθημάτων όλης της σχολής. Μετά στο γκαράζ Ν.21 (τυχαίο; Δεν νομίζω!) ο Bayliss μας εξήγησε ότι κάθε φορά που θα είμαστε στην πίστα θα μας δείχνει τις γραμμές και κάποια άλλα πράγματα, αλλά και θα μας ακολουθεί ώστε να βλέπει τι κάνουμε και να μας διορθώνει όταν τελειώνει το κάθε 20λεπτο.

ΔΔ (κόκκινη φόρμα) πίσω από ΤΒ
ΔΔ (κόκκινη φόρμα) πίσω από ΤΒ

 

Και μετά αρχίζει το πανηγύρι! Ο «Θεός» έχει θεϊκές γραμμές, είναι μαγεία το να τον ακολουθείς, είναι ακριβοδίκαιος στις παρατηρήσεις του και χωρίς να σου χαϊδεύει τα αυτιά, σου λέει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να βελτιωθείς.

Αναλυτικά το πώς λειτουργεί η ΤΒΑ στο επόμενο τεύχος του MOTOGP WORLD, εδώ απλά να πούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο ως εμπειρία έχουμε κάνει στην ζωή μας, περιλαμβανομένου και του Kevin Schwantz School που παρακολουθήσαμε δύο φορές στις ΗΠΑ και δύο στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, ναι, βελτιωθήκαμε και περάσαμε θαυμάσια, οδηγώντας σε πολύ καλό ρυθμό μια υπέροχη μοτοσυκλέτα, σε μια πίστα που αρχικά μας δυσκόλεψε, αλλά μετά μας άρεσε. Η «Taburello», η «Villeneuve» και η «Tosa», έγιναν οι αγαπημένες μας στροφές, ενώ μας δυσκόλεψαν πολύ, οι πολύ κλειστές «Variante Alta» και «Variante Bassa» (βλέπε: http://www.autodromoimola.com/it/home/mappe-autodromo-di-imola.html).  

Ο ΤΒ παρακολουθεί τον ΔΔ
Ο ΤΒ παρακολουθεί τον ΔΔ

Στο τέλος η απονομή του αναμνηστικού της ΤΒΑ από τον Troy Bayliss ήταν το καλύτερο κλείσιμο σε μια υπέροχη μέρα για την οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του εργοστασίου της Ducati και ιδιαίτερα τον Francesco Rapisarda.


YΓ: O Bayliss είπε για τη νέα μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για το WSBK και το φημολογούμενο πλαίσιο, που είναι σαν αυτό της μοτοσυκλέτας του MotoGP, αλλά από αλουμίνιο: "Δεν μορώ να σου πω τίποτε, γιατί μετά θα πρέπει να σε σκοτώσω!"

 

 

 

 

Ο ΤΒ δείχνει τις γραμμές στον ΔΔ
Ο ΤΒ δείχνει τις γραμμές στον ΔΔ
Ο ΔΔ μαθαίνει τη σωστή γραμμή στην Tosa
Ο ΔΔ μαθαίνει τη σωστή γραμμή στην Tosa
ΤΒ και ΔΔ ακούν τον Dario Marchetti
ΤΒ και ΔΔ ακούν τον Dario Marchetti
Oι 5 μαύρες 1198 SP, έξω από το box N.21
Oι 5 μαύρες 1198 SP, έξω από το box N.21
Στην Taburello τι λάθος έκανα;
Στην Taburello τι λάθος έκανα;
Ο ΤΒ έτοιμος για ένα ακόμη 20λεπτο
Ο ΤΒ έτοιμος για ένα ακόμη 20λεπτο
ΤΒ και Dario Marchetti, με τον Διυεθυντή της DRE Claudio De Angeli
ΤΒ και Dario Marchetti, με τον Διυεθυντή της DRE Claudio De Angeli
Ο TB ακούει τις απορίες του Roberto Righi (Ducati)
Ο TB ακούει τις απορίες του Roberto Righi (Ducati)
Απονομή!
Απονομή!

Επόμενο άρθρο »

Reggiani: «Ταχύτεροι χρόνοι κατά 1’’ στο Mugello»

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιοδοξία στην Ducati για την GP12

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA