• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ελαστικά της Bridgestone στο Le Mans
Θα διατεθεί ένας νέος τύπος αυτών
Νέα 13/05/2011 - 15:21

Όπως ανακοινώθηκε, για το Γαλλικό Grand Prix η Bridgestone θα παρέχει ένα νέο σλικ πίσω ελαστικό ασύμμετρης σύστασης. Στη δεξιά πλευρά του θα έχει μαλακή γόμα και στην αριστερή πολύ μαλακή. Έτσι θα πληροί την ανάγκη για όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσφυση στη συγκεκριμένη πίστα, όπου και ο καιρός θα διαδραματίσει τον ρόλο του τόσο στις δοκιμές όσο και στον αγώνα.

 

Ο Hirohide Hamashima, βοηθός Διευθυντή στο τμήμα εξέλιξης αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone, είπε σχετικά:

«Το Le Mans είναι μια σχετικά γλιστερή πίστα και το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται αυτή την περίοδο του έτους σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές. Έτσι χρειαζόμαστε ελαστικά με μαλακή σύνθεση για να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσφυση.

Στη Γαλλία θα έχουμε πίσω ελαστικά με ασύμμετρη σύνθεση. Εξελίξαμε τα ελαστικά με πολύ μαλακή γόμα στο τέλος του περασμένου έτους και τα χρησιμοποιήσαμε στην Πορτογαλία και τη Βαλένθια. Εντός του χειμώνα τα βελτιώσαμε σε αυτό που είναι τώρα.

 

Μπορούν να προσφέρουν καλή πρόσφυση σε χαμηλές θερμοκρασίες, να φτάνουν γρηγορότερα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας τους και να δίνουν καλύτερη αίσθηση στους αναβάτες κιόλας από τους πρώτους γύρους. Η χάραξη του Le Mans είναι τέτοια που δεν αναπτύσσονται μεγάλες πλευρικές δυνάμεις στα ελαστικά, όμως είναι βασικό αυτά να αντέχουν στο συχνό και έντονο φρενάρισμα».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Έφταιγα που “έκλεισα” τον Rossi»

« Προηγούμενο άρθρο

Dainese Italian Legendary Tour 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα