• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Abraham: «Ακόμα, δεν μπορώ να είμαι ταχύτερος»
Μίλησε για την ως τώρα πορεία του στο MotoGP
Νέα 12/05/2011 - 13:28

O Karel Abraham κατέχει έχει δύο «ρεκόρ», ας μας επιτραπεί η λέξη, στο MotoGP. Είναι ο νεότερος αναβάτης του θεσμού (21 ετών) και ο μόνος φοιτητής (σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο του Brno). Πρωτοεμφανίστηκε στα paddock των Grand Prix σε μικρή ηλικία, μόλις 15 ετών, και τότε πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι το οφείλει στον οικονομικά ευκατάστατο πατέρα του.

 

Ο Abraham σε δηλώσεις του μίλησε για την ως τώρα πορεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είπε:

«Είναι αλήθεια ότι η οικογένειά μου έχει χρήματα όμως στο MotoGP περιστοιχίζομαι από αναβάτες οι οποίοι επίσης έχουν λεφτά. Άλλωστε, οι αγώνες είναι ένα ακριβό σπορ το οποίο βασίζεται στα χρήματα. Οι περισσότερες ομάδες τα ζητούν. Αν δεν αγωνίζεσαι, δεν μπορείς να βελτιωθείς ως οδηγός. Μπορεί να μην είναι μια ιδανική κατάσταση όμως αν έχεις ταλέντο, θα τα καταφέρεις».

 

Αναφορικά με την πρώτη παρουσία του στα paddock, αλλά και τους αγώνες, δήλωσε:

«Συζητούσα γι’ αυτό με τη φίλη μου. Ήμουν πολύ νέος και το να βρίσκομαι σε αυτά ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα. Ήθελα να μιλάω σε όλους αλλά δεν ήξερα κανέναν! Ήταν σαν να έκανα διακοπές σε μια ξένη χώρα.

Όταν ξεκίνησα στα 125cc δεν ήμουν πολύ γρήγορος, όμως η απόφασή μου να πάω στα 250cc με βοήθησε πολύ, καθώς μου φαινόταν μια καλύτερη κατηγορία για εμένα. Σχεδόν αμέσως άρχισα να είμαι γρήγορος και να βελτιώνομαι συνεχώς. Και πάνω που άρχισα να το ευχαριστιέμαι άλλαξαν τα δεδομένα και έγινε η Moto2. Τότε άρχισα να σκέφτομαι “oι Simoncelli, Bautista, Barbera και Aoyama έφυγαν από την κατηγορία και αν βελτιώνομαι θα έχω πιθανότητες ν’ ανέβω στο βάθρο”».

 

Για τη μετακίνησή του στη μεγάλη κατηγορία, επεσήμανε:

«Γιατί το έκανα; Επειδή ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα. Οι άνθρωποι της Ducati ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Ζήτησα να κάνω δοκιμές με την μοτοσυκλέτα, χωρίς να υπάρξουν άλλες υποχρεώσεις, και το δέχτηκαν. Οι χρόνοι μου ήταν αξιοπρεπείς και ευτυχώς είχα μόνο μια άτυχη στιγμή, όταν βγήκα από την πίστα και έριξα την μοτοσυκλέτα στα χαλίκια. Εκείνη την περίοδο ήμουν μπερδεμένος. Οι επιδόσεις μου στην Moto2 δεν ήταν καλές, όμως έπρεπε ν’ αποφασίσω γρήγορα. Πήρα μια βαθειά ανάσα και αποφάσισα να το κάνω».

 

Για την ως τώρα επίδοσή του στα MotoGP, ο Abraham τόνισε:

«Ακόμα, έχω πρόβλημα να κάνω ένα γρήγορο γύρο, κάτι που χρειάζεται στις Κατατακτήριες δοκιμές. Βεβαίως είμαι σε θέση να επαναλαμβάνω συνεχώς τον ταχύτερο γύρο μου, κάτι που είναι καλό στον αγώνα. Επίσης, προς το παρόν, δεν μπορώ να βρω την κατάλληλη πρόσφυση από τα ελαστικά. Δεν έχω θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για φέτος, παρά μόνο ότι δεν θέλω να τερματίζω τελευταίος».

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Ταχύτερος ο Checa στις δοκιμές του Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν θα λάβει μέρος στο WSBK ο Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA