• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συγκρατημένα αισιόδοξοι στην Ducati
Για ένα Grand Prix που δεν τα καταφέρνουν καλά
Νέα 11/05/2011 - 15:50

Το Le Mans είναι πίστα που δεν αρέσει στους ανθρώπους της Ducati, καθώς οι μοτοσυκλέτες της ομάδας δεν τα καταφέρνουν καλά σε αυτόν τον αγώνα. Ως τώρα, μόνο οι Loris Capirossi (2006) και Casey Stoner (2007) έχουν ανέβει στο βάθρο σε αυτό το Grand Prix, για λογαριασμό της Ιταλικής ομάδας.

Σε δηλώσεις τους, τόσο οι Valentino Rossi και Nicky Hayden όσο και ο Vittoriano Guareschi (Team Manager) επισημαίνουν το γεγονός αλλά εκφράζουν και την αισιοδοξία τους για ένα καλό αποτέλεσμα. Ας δούμε τι είπαν σχετικά με το Γαλλικό Grand Prix.

 

Valentinο Rossi:

«Το Le Mans είναι μία ιστορική πίστα και πάντα μου αρέσει να βρίσκομαι σε μέρη πλούσια σε παράδοση, έστω και εάν η χάραξη του σιρκουί θυμίζει λίγο τη διαδικασία “stop and go” για τους αναβάτες. Η ατμόσφαιρα του αγώνα είναι πραγματικά πολύ καλή και οι κερκίδες είναι γεμάτες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Η πίστα δεν είναι ιδιαίτερα τεχνική αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσεις έναν καλό ρυθμό. Υπάρχουν σημεία που φρενάρουμε πολύ δυνατά πριν τη στροφή οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έντονη επιτάχυνση στην έξοδό της. Θα δούμε πως θα ανταπεξέρθουμε σε αυτές τις απαιτήσεις.

Το τεστ στο Εστορίλ έδειξε ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, ελπίζουμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το Le Mans και να είμαστε ταχύτεροι στις Κατατακτήριες δοκιμές. Προσπαθούμε πολύ και κάνουμε πρόοδο αλλά χρειάζεται να βελτιωθούμε κι άλλο. Τόσο η Ducati όσο και εγώ γίναμε καλύτεροι. Στην Πορτογαλία κάναμε δοκιμές με το νέο πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στη Γαλλία. Στις δοκιμές της Παρασκευής θα δούμε πόσο κοντά είμαστε στους ανταγωνιστές μας».

 

Nicky Hayden:

«Δεν έχω καλά αποτελέσματα στο Le Mans. Ποτέ δεν εκκίνησα από την πρώτη σειρά και ποτέ δεν έχω ανέβει στο βάθρο σε αυτόν τον αγώνα. Πέρσι ήμουν τέταρτος, που είναι και η καλύτερη θέση στην οποία βρέθηκα στο Γαλλικό Grand Prix. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε ό,τι μάθαμε από το Εστορίλ.

Ο καιρός στο Le Mans είναι ευμετάβλητος αυτή την εποχή και αυτό θα παίξει τον ρόλο του στον αγώνα. Σε ό,τι αφορά την μοτοσυκλέτα, έχει γίνει πιο σταθερή στο έντονο φρενάρισμα και η Γαλλική πίστα απαιτεί κάτι τέτοιο. Επίσης, πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον τομέα της πρόσφυσης. Όταν βρεθούμε στην πίστα, θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε».

 

Vittoriano Guareschi:

«Η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από τις αγαπημένες μας αλλά στο παρελθόν είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα με τους Loris (Capirossi), Casey (Stoner) και τον Nicky (Hayden) ο οποίος ήταν τέταρτος πέρσι. Μαζί με τον Valentino είναι ευχαριστημένοι με ό,τι έχουμε επιτύχει στις δοκιμές του Εστορίλ και θα προσπαθήσουμε νε εφαρμόσουμε στην GP11 ό,τι μπορούμε για τις ανάγκες της συγκεκριμένης πίστας, η οποία διαφέρει πολύ από αυτή της Πορτογαλίας.

Για μία ακόμα φορά ελπίζουμε να έχει ηλιοφάνεια όλο το Σαββατοκύριακο καθώς κάθε επιπλέον ώρα δοκιμών σε καλές συνθήκες είναι σημαντική για τη δουλειά που κάνουμε».

Επόμενο άρθρο »

Ο «Μπίλης Καντίλης» στη Νέα Πέραμο Καβάλας

« Προηγούμενο άρθρο

Ανυπομονεί ο Edwards

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA