• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: O Edwards με σλικ, 1ος στο Ζέσταμα
Τόλμησε και φόρεσε σλικ και κέρδισε!
Νέα 01/05/2011 - 12:32

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο Colin Edwards στο τέλος του 20λεπτου Ζεστάματος φόρεσε σλικ λάστιχα στην πίστα που στέγνωνε, αλλά είχε και υγρασίες και κέρδισε τις εντυπώσεις. Βέβαια σλικ φόρεσαν και οι Capirossi, Abraham, αλλά δεν πρόλαβαν να το εκμεταλλευτούν και έμειναν στις πιο πίσω θέσεις.

Όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά, τα οποία βέβαια καταστράφηκαν, αφού στα στεγνά σημεία της πίστας η αντοχή τους είναι μόλις για 5-10 γύρους, ανάλογα με το πόσο στεγνή είναι η πίστα.

 

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει αν οι συνθήκες διατηρηθούν περίπου ίδιες και η πίστα δεν «σηκώνει» σλικ, αλλά είναι και αρκετά στεγνή για τα βρόχινα. Σε τέτοια περίπτωση οι περισσότεροι έχουν μείνει με μόνο δύο σετ βρόχινων ελαστικών, αφού έχουν φορέσει το ένα χθες το πρωί και άλλο ένα σήμερα. Έτσι ο αγώνας δύσκολα θα βγει με 2 μόνο σετ από τα 4 που έχει κάθε οδηγός για όλο το τριήμερο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που χθες δεν μπήκαν καθόλου και έχουν τώρα ένα ζευγάρι παραπάνω! Θα είναι λοιπόν παιχνίδι για γερά νεύρα.

 

Στο Ζέσταμα τώρα, πίσω από τον Edwards, αλλά 7 δέκατα, ο Casey Stoner που πέτυχε ακριβώς τον χθεσινό του χρόνο με τα βρόχινα. Ο Valentino Rossi με πολύ κέφι ήταν στην 3η θέση, αυτήν τη φορά μπροστά από τον ομόσταυλο Nicky Hayden και έδειξαν ότι η Ducati ευνοείται με τις ρυθμίσεις για τα βρόχινα λάστιχα.

O Marco Simoncelli στην 5η θέση, δείχνει έτοιμος για το βάθρο, ότι συνθήκες και να επικρατήσουν.

Ο Jorge Lorenzo στην 6η θέση δεν είναι πολύ ευχαριστημένος, αφού μάλιστα φαίνεται ότι η Yamaha φθείρει περισσότερο τα βρόχινα, τουλάχιστον εδώ.

Ο Dani Pedrosa ακολουθεί, μπροστά από τον Cal Crutchlow που έδειξε ότι οι Βρετανοί κάτι ξέρουν από βρόχινα λάστιχα.

 

Κάντε κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας, για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Στιγμές από το Εστορίλ

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Η πτώση του Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα