• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H προετοιμασία της Bridgestone
Για τα λάστιχα που θα έχει στο Εστορίλ
Νέα 28/04/2011 - 18:01

Το Πορτογαλικό Grand Prix έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις αναφορικά με τα ελαστικά και έτσι οι άνθρωποι της Bridgestone θα έχουν διαθέσιμα τα ασύμμετρης σύνθεσης πίσω λάστιχα για τις μοτοσυκλέτες.

Η πίστα του Εστορίλ έχει εννέα δεξιές στροφές και τέσσερις αριστερές κάτι που αυξάνει περισσότερο τη θερμοκρασία στη δεξιά πλευρά του ελαστικού, ιδίως του πίσω. Επίσης, το εύρος στην ταχύτητα που αναπτύσσουν οι μοτοσυκλέτες σε κάθε γύρο είναι μεγάλο, καθώς η τελική ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τα 325 km/h στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού για να μειωθεί αμέσως μετά στα περίπου 95 km/h, ώστε να στρίψουν οι αναβάτες.

 

Ο Hirohide Hamashima, Διευθυντής του τμήματος εξέλιξης αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone, είπε χαρακτηριστικά:

«Στο Εστορίλ αναπτύσσονται από τις υψηλότερες ταχύτητες του Πρωταθλήματος, αν και η μέση ταχύτητα ανά γύρο είναι από τις πιο χαμηλές στο θεσμό. Η φύση της πίστας αλλάζει από στροφή σε στροφή και τα ελαστικά πρέπει να αντεπεξέρχονται στο διαφορετικό συντελεστή πρόσφυσης που υπάρχει σε όλο το μήκος της, ιδίως έπειτα από τα έργα που έγιναν το 2006.

Η εναλλαγή των αργών στροφών με γρήγορες απαιτεί τη χρήση σλικ ελαστικών με ασύμμετρη σύνθεση, ώστε να αντέχουν στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δεξιού και αριστερού πλαϊνού τμήματός τους. Η πίστα γλιστρά οπότε χρειάζονται λάστιχα με μαλακή σύνθεση στο αριστερό μέρος τους και πιο σκληρή στο δεξιό για να αναπτύσσουν ταχύτερα θερμοκρασία αλλά και να αντέχουν σε αυτή, αντίστοιχα.

Επίσης, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού απαιτείται έντονο φρενάρισμα οπότε το εμπρός ελαστικό πρέπει να είναι ανθεκτικό και χρειάζεται να γίνει μια καλή επιλογή».

Επόμενο άρθρο »

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Aoyama: «Έχω αυτοπεποίθηση για το Εστορίλ»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα