• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda Crossrunner 800
Μια μοτοσυκλέτα για όλα
Τεστ-Μοντέλα 07/04/2011 - 12:47

Του απεσταλμένου του MOTOGP WORLD, Μαρίνου Κούλη.

 

Η Honda Crossrunner 800 θα λέγαμε ότι απευθύνεται σε νοσταλγούς της περιπέτειας. Σε άλλοτε πωρωμένους μοτοσυκλετιστές που οδηγούν μόνο street αλλά θέλουν εύκολη διασκέδαση, άνετη θέση οδήγησης και χώρους για δύο. Δηλαδή τα θέλουν όλα δικά τους!

 

Βασίζεται στα μηχανικά μέρη της VFR 800 -για την ακρίβεια είναι μία VFR 800 με ψηλό τιμόνι και νέα «φορεσιά».

Ο κινητήρας διάταξης V-4 είναι το αστέρι που λάμπει στο project. Αξιόπιστος σαν πετρελαιομηχανή πλοίου, ροπάτος όσο κανείς κινητήρας εν σειρά δε θα γίνει, χαρίζει ιδανική κατανομή στο σύνολο και ελευθερώνει ένα μοναδικό ήχο. Δύναμη υπάρχει από χαμηλά, το V-tech είναι ρυθμισμένο για να αποδίδει ομαλότερα (και τα καταφέρνει), στις ψηλές στροφές υπάρχει διάρκεια ενώ οι αναρτήσεις, παρότι οικονομικές, είναι αυτές που πρέπει.

 

Τα φρένα με τη χρήση C-ABS είναι για άλλη μια φορά κορυφαία σε ασφάλεια, παρά τα παραπάνω «κιλάκια» της Crossrunner. Καινοτομία αποτελεί το ψηλά τοποθετημένο ψηφιακό πολυόργανο που έρχεται από την CB-1000 προκειμένου να μη σου αποσπά την προσοχή από το δρόμο. Επίσης, η μαμά εταιρεία έχει φροντίσει για πλήρη γκάμα αξεσουάρ που περιλαμβάνει σετ βαλίτσες, ζελατίνα, κτλ.

 

Η νέα Honda είναι καλοζυγισμένη και απόλυτα εύστοχη για το target group που απευθύνεται, αν και λίγο «πλαδαρή», καθώς καλείται να τα βάλει με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της. Αν θα κερδίσει, θα το μάθουμε σε λίγους μήνες όταν ανακοινωθεί και η τιμή της!

 

Περισσότερα για την Crossrunner 800 μπορείτε να διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού«ΜΟΤΟGP WORLD».

Επόμενο άρθρο »

Oδηγούμε HONDA CBR600F στην Σεβίλλη

« Προηγούμενο άρθρο

Moto Guzzi Stelvio 1200V8 / 1200NTX

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα