• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Night: Rossi: μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα
Ο Valentino το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης
Νέα 04/03/2011 - 23:45

«Ήταν ωραίο συναίσθημα που πήγα σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο. Είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα δουλεύω με Ιταλούς. Μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα με την μοτοσυκλέτα. Ο Filippo (Preziosi) είναι ιδιοφυΐα και θέλω να γίνουμε ανταγωνιστικοί όσο γρηγορότερα γίνεται. Πρέπει να βελτιωθώ γιατί αυτήν τη στιγμή δεν είμαι στο 100%. Η Desmosedici είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες μοτοσυκλέτες και είμαι περίεργος να δω πως θα πάμε. Στους πρώτους αγώνες φέτος θα πάμε αμυντικά,» ήταν οι κυριότερες δηλώσεις του Valentino Rossi στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ducati, στην πλατεία Maggiore της Μπολόνια. 

«Η Desmosedici είναι πολύ γρήγορη, πολύ δυνατή στην επιτάχυνση. Χρειάζεται δουλειά στα ηλεκτρονικά και θα δουλέψουμε με το πλαίσιο και την κατανομή βάρους, όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε την μοτοσυκλέτα. Αισθάνομαι μεγαλύτερη ευθύνη για να κερδίσω το Πρωτάθλημα και θέλω να μετατρέψω αυτήν την ευθύνη σε ενέργεια για να πάμε καλύτερα. Θα χρησιμοποιήσω αυτήν την έξτρα πίεση για να κερδίσουμε. Οι αντίπαλοι τώρα είναι δυνατότεροι παρά ποτέ, αλλά εγώ έχω κίνητρα,» συμπλήρωσε απαντώντας σε ερωτήσεις.

Rossi και Preziosi
Rossi και Preziosi

 

Ο Nicky Hayden από την μεριά του είπε:

«Έχω μεγάλες προσδοκίες για φέτος. Ξέρω ότι η σεζόν θα είναι δύσκολη, ειδικά μετά το 2ο τεστ στην Sepang, που δεν πήγαμε καλά. Σέβομαι τον Valentino Rossi και θέλω να τον αντιμετωπίσω στην πίστα. Η GP11 είναι λίγο καλύτερη σε όλα από την GP10, αλλά εγώ δεν πήγα πολύ καλά στην Μαλαισία και οι άλλοι έκαναν μεγάλη πρόοδο.»

Σε αυτό το σημείο ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης (ο μόνος Έλληνας που προσκλήθηκε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή), ρώτησε τον Filippo Preziosi για το αν φοβάται ότι μπορεί να «χαλάσουν» μια συνταγή που στα χέρια του Stoner κέρδιζε, για να την κάνουν πιο ευλοοδήγητη, για χάρη του Valentino, για να πάρει ως απάντηση:

Rossi και Hayden
Rossi και Hayden

«Η πρόκλησή μας είναι να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να κερδίζει και πάλι, με άλλον οδηγό! Δεν φοβόμαστε να κάνουμε δοκιμές με το πιρούνι των 42 χιλιοστών. Ο Nicky ήδη το δοκίμασε αλλά δεν είδε κάποια διαφορά. Θέλουμε να το δοκιμάσει και ο Valentino. Όμως έτσι κι αλλιώς δεν έχει μεγάλη διαφορά στην ακαμψία του συνόλου. Θέλουμε να το έχουμε ώστε σε δεδομένες συνθήκες και κάποιες πίστες που βολεύει, οι οδηγοί να έχουν την επιλογή να το χρησιμοποιήσουν.»

Στην πλατεία Maggiore
Στην πλατεία Maggiore

Σε ερώτηση συναδέλφου σε σχέση με τον ανταγωνισμό το μεγάλο κεφάλι της Ducati δήλωσε:

«H Honda βρίσκεται ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η Honda είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής με παράδοση και στα 500cc και στα MotoGP, όπου ήταν πρωταγωνιστής. Δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε να την φτάσουμε.»

 

Αυτά ήταν τα κύρια σημεία της συνέντευξης, την οποία ακολούθησε ένα μεγαλοπρεπές δείπνο στο παλάτι «Re Enzo». Αμέσως μετά άρχισε το μεγάλο πάρτυ στην πλατεία, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 30,000 οπαδοί της Ducati και του Rossi! Σε λίγη ώρα φωτογραφίες από το πάρτυ αυτό!

 

Ο Δημήτρης Διατσίδης στο παλάτι Re Enzo
Ο Δημήτρης Διατσίδης στο παλάτι Re Enzo

Επόμενο άρθρο »

Ducati Night: Φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

125cc, Δοκιμές Χερέθ: 1η ημέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA