• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang 2η ημέρα: 3 Honda μπροστά, «βρέχει φτερά!»
Νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας ο Pedrosa!
Νέα 23/02/2011 - 09:58

H Honda έδειξε και πάλι την φετινή της δύναμη, με τους τρεις οδηγούς της Repsol Honda στις τρεις πρώτες θέσεις και μάλιστα με φοβερούς χρόνους.

Μόλις στον 4ο γύρο του το πρωί ο Dani Pedrosa σημείωσε 2:00.229, χρόνος που αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, αρκετά κάτω από το 2:00.518 που είχε σημειώσει το 2009 ο Rossi.

O Casey Stoner επίσης στον 4ο γύρο του σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:00.342 και αυτός κάτω από τον χρόνο του Ιταλού.

Ο τρίτος της εργοστασιακής ομάδας της Honda, o Andrea Dovizioso με 2:00.531 έγραψε το χρόνο αυτό στον 8ο γύρο του και ολοκλήρωσε την πρωινή κυριαρχία του HRC, που ίσως αλλάξει μόνο προς το τέλος της ημέρας, καθώς απομένουν 3 ώρες ακόμη, μέχρι τις 6 το απόγευμα στην Μαλαισία και το τέλος της 2ης ημέρας.

Casey Stoner
Casey Stoner

Ο 4ος εργοστασιακός οδηγός της Honda, o Marco Simoncelli που ήταν ο ταχύτερος του πρώτου τεστ στην ίδια πίστα στις αρχές του Φεβρουαρίου, βρίσκεται στην 6η θέση, με διαφορά 0.931 από την κορυφή, ενώ ο ομόσταυλός του στην ομάδα της Gresini Honda, o Hiroshi Aoyama είναι 7ος, συμπληρώνοντας 5 Honda στις 7 πρώτες θέσεις.

«Bρέχει φτερά» στην Μαλαισία, όπως χαρακτηριστικά λένε οι οπαδοί της μεγάλης εταιρίας με σήμα το φτερό.

 

Δύο Yamaha, των Jorge Lorenzo και Ben Spies διακόπτουν το πάρτυ των «φτερών», στις θέσεις 4 και 5, με τον Αμερικανό της εργοστασιακής ομάδας των «διαπασών» να είναι 0.107 του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Στην 8η θέση μια ακόμη Yamaha M1, με τον Colin Edwards, αλλά στο 1.509 του δευτερολέπτου πίσω από τον Pedrosa, διαφορά μεγάλη. Ο δοκιμαστής της Yamaha, που προς το παρόν δεν ξέρουμε ποιος είναι, βρίσκεται στην 9η θέση, μπροστά από τον Alvaro Bautista που με την Suzuki του, στο 1.921 πίσω από την κορυφή, δείχνει προβληματισένος.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso

Αντίστοιχα η Ducati δεν είναι σε καμία περίπτωση σε καλή ψυχολογία, αφού ο Nicky Hayden στην 11η θέση, απέχει 1.979, σχεδόν δύο δευτερόλεπτα από την Honda!

O Valentino Rossi, όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, δεν οδηγεί σήμερα και οι υπόλοιπες Ducati, των Barbera, De Puniet, Capirossi, Abraham ακολουθούν στις θέσεις 12-15. Ήττα λοιπόν για την Ιταλική εταιρία, προς το παρόν!

Ήττα και για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2 Toni Elias που είναι μόλις 17ος με διαφορά 2.712 από τον πρώτο και μπροστά μόνο από τον Cal Crutchlow που όμως χθες είχε πυρετό και απλά σήμερα είναι λίγο καλύτερα.

 

Σε τρεις ώρες περίπου θα έχουμε το τελικό ρεπορτάζ της 2ης προτελευταίας ημέρας των επίσημων δοκιμών στην πίστα της Sepang.

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Δοκιμές Sepang, 1η ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: O Rossi άρρωστος δεν οδηγεί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα