• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oδηγούμε το PIAGGIO MP3 YOURBAN
Το τρίροδο σκούτερ της Piaggio αποκτά τον χαρακτήρα που μας αρέσει!
Τεστ-Μοντέλα 17/02/2011 - 16:23

Με το Mp3 Yourban, η Piaggio συμπληρώνει την γκάμα του επαναστατικού τρίροδου scooter Mp3 – που τόσο εντύπωση έκανε σε όλη την Ευρώπη – με ένα μοντέλο ελαφρύτερο, πιο σπορ σε οδήγηση και εικόνα και με καλύτερο κράτημα, στοιχεία που εκτός από την ασφάλεια που προσφέρει η οικογένεια των Mp3 δίνει και ευχαρίστηση και διασκέδαση στον οδηγό του. 

Όπως φαίνεται και από το όνομά του προορισμός του είναι περισσότερο οι μεγαλουπόλεις και λιγότερο οι εξορμήσεις εκτός αυτής, που γίνονται πιο άνετα με τα άλλα μέλη της οικογενείας.

Στην χώρα μας θα δοθεί περισσότερο βάση στην έκδοση 300 cc, παρά σε αυτήν των 125. Η πορεία του στην αγορά θα είναι σίγουρα θετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι από 6,000 Mp3 το 2006, η Piaggio ήδη έφτασε τις 83,000 το 2010 και φέτος με το Yourban θα ξεπεράσει τις 100,000!

Το ρεκόρ το έχει η Γαλλία με ένα απίστευτο ποσοστό 19.7% στα σκούτερ πάνω από 50 cc, με το Mp3! Αυτός ήταν και ο λόγος που η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου έγινε στις Κάννες, με κίνδυνο να υπάρχει βροχερός καιρός αυτήν την εποχή, κίνδυνος που επιβεβαιώθηκε απόλυτα!

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι στην Γαλλία το οδηγούν πολλές γυναίκες που τώρα βρίσκουν ένα ακόμη πιο προσιτό μοντέλο.

 

Το Mp3 Yourban από τα πρώτα μέτρα στην βροχή έδειξε το μικρότερο βάρος (15 κιλά λιγότερα σε σχέση με το Mp3 που κυλοφορεί), τον μικρότερο όγκο του (έχει 5 εκατοστά μικρότερο μεταξόνιο και όγκο στο πίσω μέρος) και το πιο ακριβές μπροστινό σύστημα με τις 13αρες ρόδες, που μας έδωσε καλύτερη αίσθηση και μαζί περισσότερη ασφάλεια, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κινηθήκαμε.

Οι δύο μπροστινές ρόδες άφηναν ίχνη στην βρεγμένη άσφαλτο που μας θύμισαν τις στροφές curving στο σκι και μας έδωσαν την αίσθηση ότι κινούμαστε σε μια ασφαλή τροχιά στηριζόμενοι και στις δύο μπροστινές ρόδες (όπως στο curving σκι η στήριξη γίνεται και στα δύο πόδια του σκιέρ). Το σκούτερ μας γέρνει πιο εύκολα στο εσωτερικό της στροφής και με τη σταθερότητα που δίνει ο διπλασιασμός του κρατήματος από το μπροστινό σύστημα - την μεγάλη καινοτομία άλλωστε της οικογενείας Mp3.

Σε σχέση με το κλασικό μοντέλο το Yourban δίνει 8% περισσότερο κράτημα και 7.6% καλύτερη επιτάχυνση στα 0-30 μ., αλλά και στα 0-60 μ. Η κατανομή του βάρους έχει αλλάξει με ελαφρά περισσότερο βάρος πίσω, μια αλλαγή που φαίνεται κιόλας από το ελαφρύτερο «look» του μπροστινού, που τώρα έχει τα φώτα πάνω στο τιμόνι και γενικά δείχνει περισσότερο σκούτερ από το κλασικό που αμέσως σε παραπέμπει στην κατηγορία των mega-scooter.

H Piaggio με το νέο αυτό μοντέλο θέλει να κρατήσει τις αρετές του κλασσικού Mp3 και να δώσει την ευκολία και τον δυναμισμό του Beverly, που είναι ένα ακόμη εξαιρετικά πετυχημένο μοντέλο της, δημιουργώντας έτσι την τέλεια λύση για μετακίνηση πάνω από τα διαφορετικά οδοστρώματα που βρίσκεις στις πόλεις με την ευχαρίστηση της οδήγησης ενός δυναμικού δίτροχου. Γιατί αν ξεχάσεις ότι είσαι πάνω σε τρεις τροχούς, η αίσθηση ότι οδηγείς μια κανονική δίτροχη μοτοσυκλέτα είναι πολύ έντονη.

Βέβαια όταν σταματήσεις στο φανάρι και σταθεροποιήσεις το Mp3 στην όρθια θέση, με το κλείδωμα του μπροστινού του συστήματος από ένα κουμπί στο δεξί μέρος του τιμονιού, χωρίς να κατεβάσεις τα πόδια σου στο οδόστρωμα, τότε από τη μια μεριά τουλάχιστον θα καταπλήξεις τους άλλους χρήστες του δρόμου και από την άλλη θα έχεις μείνει περισσότερο προστατευμένος από τα νερά για παράδειγμα.

Το σύστημα του κλειδώματος πέρα από εντυπωσιακό είναι και πρακτικό στο παρκάρισμα, που γίνεται χωρίς την χρήση πλαϊνού σταντ. Εδώ με το σκούτερ σταματημένο ανακαλύπτεις ότι και το Yourban έχει άφθονο χώρο κάτω από τη σέλλα, που χωρά δύο ανοικτά κράνη.

 

Όλες οι αρετές λοιπόν των Mp3 με την ευκολία στην κίνηση και το καλύτερο κράτημα που έρχεται ως αποτέλεσμα των ελαφρωμάτων σε βάρος, όγκο και διαστάσεις. Και με έναν 4βάλβιδο κινητήρα που από τα 300 cc του ενός κυλίνδρου αποδίδει 22.4 ίππους στις 7,500 στροφές, με μια ροπή 23.2 Nm στις 6,500 στροφές.

Το Mp3 Yourban λοιπόν μας άφησε άριστη εντύπωση σε αυτήν την πρώτη βροχερή επαφή μας και το περιμένουμε στην Ελλάδα για αναλυτική δοκιμή. Για μας από την οικογένεια των Mp3 είναι το μοντέλο που θα θέλαμε περισσότερο, για την κίνηση στην πόλη. Μάλιστα στο άσπρο χρώμα με την μπλε σέλλα!

 

Επόμενο άρθρο »

Pirelli Diablo Rosso II: Φωτογραφικό στην πίστα Magny Cours

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Οδηγούμε Piaggio mp3 yourban στην Νίκαια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα