• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
N. Hayden: «Φέτος θα υψώσω ανάστημα και φωνή»
Θέλει να πρωταγωνιστήσει
Νέα 16/02/2011 - 18:10

Ο Nicky Hayden έδωσε συνέντευξη στον Αμερικανικό Τύπο όπου μίλησε τόσο για τις πρώτες επίσημες δοκιμές στη Μαλαισία όσο και για το τι σκοπεύει να κάνει φέτος που είναι και ο Valentino Rossi στην Ducati.

«Στην Sepang δοκίμασα ένα νέο υποπλαίσιο εμπρός καθώς και διαφορετικά πιρούνια των 42 χιλιοστών της Ohlins αλλά και κάποια των 48 χιλιοστών» είπε ο Hayden και συμπλήρωσε:

«Προτιμώ να είναι λιγότερο άκαμπτο το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας επειδή έχει καλύτερη είσοδο στη στροφή και τη χειρίζομαι καλύτερα όταν πατήσει στα “bumps” της πίστας. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τις ρυθμίσεις που θέλω. Πάντως καταλήξαμε σε κάποιες λύσεις αναφορικά με το τι προτιμώ και τι όχι και σίγουρα έχουμε αποκλείσει το μεγάλο φέρινγκ.

Είναι κρίμα, επειδή ξέρω ότι οι μηχανικοί έχουν κάνει πολλή δουλειά για να το εξελίξουν, όμως κάνει την μοτοσυκλέτα πιο δύσκολη στο χειρισμό όταν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση.»

 

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Valentino Rossi, ο Hayden δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευτυχής που είμαστε στην ίδια ομάδα. Το στυλ οδήγησής μου είναι παρόμοιο με το δικό του παρά με αυτό του Stoner, ο οποίος ήθελε το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας να είναι πιο σφιχτό. Βεβαίως ο Rossi είναι ιδιαίτερα αγαπητός και επικρατεί παντού μια “Ροσιμανία”, όμως αυτό δεν επηρεάζει τον εγωϊσμό μου. Νομίζω ότι είναι από τις θετικές πλευρές της ιστορίας. Στο παρελθόν οι Rossi και Burgess έχουν κάνει καλή δουλειά.»

 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το τι προτίθεται να κάνει φέτος, ο Hayden απάντησε:

«Πρέπει να υψώσω το ανάστημα και τη φωνή μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω ίδια αντιμετώπιση από τους ανθρώπους της ομάδας καθώς και ότι θα μου δίνουν το ίδιο υλικό όπως του Valentino. Βεβαίως είναι στο χέρι μου να τους πείσω γι’ αυτό. Και σίγουρα είναι μεγάλη η πρόκληση να νικήσω τον “Vale” έχοντας την ίδια μοτοσυκλέτα.»

Επόμενο άρθρο »

TheWorldOffroad στο Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις»

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Βελτιώνεται ο B. Smith

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα