• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stoner πρώτος την 1η μέρα του τεστ!
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναγνωστών μας
Νέα 01/02/2011 - 13:21

Αν είστε στο 61.5% των αναγνωστών του site μας που πρόβλεψαν ότι ο Casey Stoner και η πανίσχυρη Honda θα είναι ο ταχύτερος συνδυασμός στο πρώτο επίσημο τεστ του 2011, στην Sepang της Μαλαισίας, ο Αυστραλός την τελευταία ώρα του 8ωρου τεστ, σας έκανε την χάρη να γράψει 2:01.574 και να είναι ο ταχύτερος. 

Εξοικειωμένος όλο και περισσότερο με την Honda, ο Stoner έκλεισε την πρώτη ημέρα των δοκιμών 0.403 του δευτερολέπτου καλύτερα από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος φαινόταν αρκετά σίγουρος για την απόδοσή του, μέχρι μια ώρα πριν το τέλος, όταν κρατούσε την 1η θέση.

Στρατός από Honda φέτος και το Ιαπωνικό εργοστάσιο δεν έχει καμία δικαιολογία, με τέσσερις κορυφαίους αναβάτες. Ο ελάχιστος στόχος είναι να είναι πάντα μπροστά από όλους. Με 5 Honda στις 8 πρώτες θέσεις δεν τα πήγε και άσχημα!

Lorenzo - Forcada στο box της Yamaha
Lorenzo - Forcada στο box της Yamaha

 

Ο Jorge Lorenzo από την πλευρά του έφερε την Yamaha M1 στην πρώτη θέση 2 ώρες πριν το τέλος των δοκιμών και κάτω από το 2:02, έναν πολύ καλό χρόνο για την περίσταση, αλλά φαίνεται ότι δεν υπολόγιζε ότι ο Αυστραλός θα κτυπούσε στο τέλος. Πάντως επειδή απλά για δοκιμές πρόκειται και όχι για αγώνα, να πούμε ότι ο Ισπανός έδειξε ανεβασμένος, το ίδιο και η Μ1, που μάλιστα έχει στις πρώτες θέσεις και τον Ben Spies που με διαφορά 0.355 από τον ομόσταυλό του, είναι στην 5η θέση της κατάταξης.

 

Ο Dani Pedrosa με 2:02.024 είναι σίγουρα ευχαριστημένος, αφού κράτησε για αρκετές ώρες την πρώτη θέση και έδειξε ότι η Honda RC212V συνεχίζει στο σωστό δρόμο που είχε πάρει από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Ο Ισπανός μάλιστα δεν είναι ακόμη πλήρως καλά από το δικό του τραυματισμό στην κλείδα του και να δούμε τι θα δούμε όταν θα αποθεραπευτεί πλήρως!

Αποτελέσματα 1ης μέρας
Αποτελέσματα 1ης μέρας

Ο Marco Simoncelli συνεχίζει να είναι η ευχάριστη έκπληξη για την Honda και μετά την επιτυχία του στο τεστ της Βαλένθια, είναι σήμερα 4ος, μπροστά από τον άλλο εργοστασιακό οδηγό του HRC, τον συμπατριώτη του Andrea Dovizioso (8ος) και τον ομόσταυλό του στην San Carlo Honda, τον Hiroshi Aoyama (7ος).  

 

Ανάμεσα στις Honda ο Alvaro Bautista μπορεί να είναι ικανοποιημένος στην 6η θέση με την Suzuki, που πάντα είναι δυνατή στην Μαλαισία.

Στο στρατόπεδο της Ducati τώρα, τα πράγματα δεν είναι όσο καλά θα περίμενε η Ιταλική ομάδα. Η καλύτερη Desmosedici είναι αυτή του Randy De Puniet με την δορυφορική ομάδα της Pramac. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε στην 10η θέση, 1.578 δευτερόλεπτα μακριά από τον Stoner. Στη συνέχεια υπάρχει ο οδηγός δοκιμών της Honda, ο Akiyoshi, τον οποίο ακολουθεί ο Valentino Rossi, μόλις στην 12η θέση και με διαφορά 1.791 του δευτερολέπτου από την κορυφή! Για τον Rossi αυτό είναι δικαιολογημένο, σε σχέση με την φυσική κατάσταση του. Αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνει για την Desmosedici η 13η θέση του Nicky Hayden;

 

Η γενική εντύπωση, ωστόσο, είναι ότι η χρονιά θα είναι περισσότερο συναρπαστική από ποτέ και ότι τις επόμενες δύο μέρες θα δούμε κατά πόσο ορισμένες ομάδες θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τις σκέψεις για χορηγούς και προϋπολογισμούς και θα συγκεντρωθούν στο να κατεβάσουν δευτερόλεπτα στην πίστα.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης μέρας φαίνονται μεγεθύνοντας την φωτογραφία, στο πάνω μέρος του κειμένου.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Τεστ: Φωτογραφικό αφιέρωμα Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Tο motograndprix.gr συνεχίζει τις πρωτιές στην ενημέρωση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα