• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ben Spies: «Είμαι έτοιμος για τη Sepang!»
Φιλοδοξεί για μια ακόμα καλύτερη χρονιά φέτος
Νέα 25/01/2011 - 18:52

Οι ημέρες ξεκούρασης τελειώνουν για τον Ben Spies αλλά αυτό δεν φαίνεται ν’ απασχολεί τον 26χρονο αναβάτη της Yamaha Factory Racing. Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι είναι έτοιμος για την έναρξη των επίσημων δοκιμών που θα κάνει η ομάδα στη Μαλαισία από την 1η Φεβρουαρίου.

Βεβαίως, όλη αυτή την περίοδο προπονούνταν για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Η κυριότερη ενασχόλησή του ήταν η ποδηλασία με τα μέλη της ομάδας του στο νότιο Τέξας κάτι που, όπως είπε, του άρεσε πολύ καθώς έκαναν και αγώνα μεταξύ τους (ωστόσο δεν διευκρίνισε εάν κέρδισε ή όχι...). Πάντως ξεκαθάρισε ότι περιμένει εναγωνίως την έναρξη των επίσημων δοκιμών.

«Προπονήθηκα πολύ για να είμαι έτοιμος γι’ αυτές» δήλωσε. «Ο καιρός πέρασε γρήγορα, ανυπομονώ ν’ ανέβω στη μοτοσυκλέτα της νέας μου ομάδας. Έχω να οδηγήσω από την Βαλένθια και ίσως χρειαστώ λίγο χρόνο να προσαρμοστώ, όμως αισθάνομαι έτοιμος», τόνισε.

 

O B. Spies εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τους άμεσους συνεργάτες του, τον μηχανικό του Gregory Wood και τον Tom Houseworth (με τους οποίους ήταν στην Tech3) και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον Team Manager Massimo «Maio» Meregalli:

«Είναι μια σπουδαία ομάδα που απαρτίζεται από τους καλύτερους και πλέον όλα είναι στα χέρια μου. Από τότε που ενσωματώθηκα σε αυτή αισθάνομαι ότι έχει φύγει πολύ από το άγχος που είχα και τώρα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Με τον «Maio» συζητάμε πολύ αλλά δεν αναφερόμαστε στις φιλοδοξίες μας, αν και είναι σίγουρο ότι έχουμε και οι δύο. Γνωρίζει πώς σκέφτομαι και ότι δεν θέλω να μιλάω για ασήμαντα ζητήματα. Έχουμε μια καλή σχέση και ήταν πολύ σημαντικός για εμένα ο τρόπος που με φρόντισε όταν το 2009 ήρθα στην Ευρώπη για ν’ αγωνιστώ στο WSBK. Φυσικά, μαζί κερδίσαμε τον τίτλο αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι και ένας καλός μου φίλος. Καταλαβαίνει τις ανάγκες μου και δεν βλέπω την ώρα να δουλέψω μαζί του» τόνισε ο Αμερικανός αναβάτης.

 

Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε και για τον συναθλητή του Jorge Lorenzo:

«Είναι εκπληκτικός και θα προσπαθήσω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από αυτόν. Ο Jorge είναι πολύ γρήγορος και πολύ μεγάλο ταλέντο. Δεν φοβάμαι να πω ότι πρέπει κι εγώ να μάθω να κινούμαι ταχύτερα. Θέλω να τον κερδίσω σε αγώνα, άλλωστε όλοι αυτό επιθυμούν. Όμως πρώτα πρέπει να μάθω το λόγο για τον οποίο κινείται τόσο γρήγορα. Αυτή την περίοδο δεν θα ήθελα να είχα κάποιον άλλο για συναθλητή» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

Αναφορικά με την μοτοσυκλέτα του, ο Spies είπε:

«Πρέπει να δούμε τι έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της Yamaha. Ο ρόλος μου είναι να δουλέψω με την ομάδα και να προσπαθήσω να βελτιώσω την μοτοσυκλέτα ώστε να γίνει καλύτερη για το δεύτερο στάδιο των επίσημων δοκιμών. Προς το παρόν πρέπει να αισθανθώ άνετα πάνω της, να καταλάβω τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα και κατόπιν να προσπαθήσω να κινηθώ γρήγορα.»

 

Τέλος σε ερώτηση για το τι να περιμένουμε από αυτόν τη φετινή χρονιά, ο Spies ήταν προσεκτικός στις δηλώσεις του:

«Είναι απλό, κάθε χρόνο προσπαθώ να είμαι καλύτερος από τον προηγούμενο. Έτσι θα προσπαθήσω να τερματίζω στις πρώτες θέσεις και αν μπορέσω να κερδίσω έναν αγώνα», κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

Ηaga: H Aprilia είναι μια σπουδαία μοτοσυκλέτα

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Το βάθρο είναι στους στόχους μου...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα