• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ΜΟΤΟGP WORLD 2o περιοδικό στην μοτοσυκλέτα
Σε 4 από τις 6 κατηγορίες στην 1η θέση!
Νέα 13/12/2010 - 15:09

Τα περιοδικά μοτοσυκλέτας στην χώρα μας είναι 6. 

Το moto, το ΜΟΤΟGP WORLD, το moto-Τρίτη, το 0-300, το power bikes και το νεοφερμένο ΜΟΤΟNEWS.

Τα 4 πρώτα περιλήφθηκαν στην έρευνα της Focus – Bari:

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ, ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΣΥΝ. ΕΛΛΑΔΟΣ, 13-70 ΕΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ '10», την τελευταία έρευνα που έχει γίνει. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά και πολύ χρήσιμα για όλους, ιδιαίτερα για τους διαφημιζόμενους που μέχρι τώρα είχαν κάποια αίσθηση για το που θα έβαζαν τις καταχωρήσεις τους και όχι στοιχεία. Τώρα όμως σε περίοδο κρίσης όλα πρέπει να γίνονται πιο στοχευόμενα και πιο σωστά, για να είναι αποδοτικά.

Στην έρευνα λοιπόν φαίνεται ότι το moto κρατά την πρώτη θέση που είχε και στο σύνολο του αναγνωστικού κοινού και στους άνδρες.

Το moto συγκεντρώνει 2.7% του συνολικού αναγνωστικού κοινού, με το ΜΟΤΟGP WORLD στην 2η θέση με 2.5%, στην 3η θέση το moto-Τρίτη με 1.7% και 4ο το 0-300 με 1.3%.

Στο ανδρικό κοινό, όπως είναι φυσικό, τα ποσοστά είναι αρκετά ψηλότερα:

Το moto συγκεντρώνει 4.4% του αντρικού αναγνωστικού κοινού, με το ΜΟΤΟGP WORLD ακόμη πιο κοντά στην 2η θέση με 4.3%, στην 3η θέση το moto-Τρίτη με 2.8% και 4ο το 0-300 με 2.3%.

Από κει και πέρα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ανάλυση των ηλικιών των αναγνωστών, όπου το ΜΟΤΟGP WORLD είναι 1ο στο νεανικό κοινό, αλλά και στους μεγαλύτερους, χάνοντας την 1η θέση μόνο σε 2 από τις 6 κατηγορίες ηλικιών.

Συγκεκριμένα το ΜΟΤΟGP WORLD στους άνδρες ηλικίας 13-17 έχει το 10.5% των αναγνωστών, έναντι 7.8% του moto, 2.4% του 0-300 και 1.6% του moto-Τρίτη.

Στους άνδρες ηλικίας 18-24 το ΜΟΤΟGP WORLD είναι πάλι πρώτο και έχει το 9.1% των αναγνωστών, έναντι 7.5% του moto, 5% του moto-Τρίτη και 3.5% του 0-300.Τα στοιχεία αυτά δείχνουν το πόσο δυναμικά κινείται το περιοδικό που με βάση το MotoGP, ενημερώνει και για την σπορ μοτοσυκλέτα και μπορεί να «ταξιδεύει» τους αναγνώστες του μακριά από την καθημερινότητα και το άγχος. Με βάση αυτά το επόμενο επετειακό τεύχος που συμπληρώνει τον 4ο χρόνο ζωής θα συνεχίσει να επενδύει στην ποιότητα της εκτύπωσης, πάνω στο καλύτερο χαρτί, που κάνουν τεράστια διαφορά από τα άλλα περιοδικά. Βέβαια και τα κείμενα και οι φωτογραφίες θα είναι ανάλογα προσεγμένα, ώστε να δίνουν στους αναγνώστες τα στοιχεία αυτά που δεν μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο. Γιατί όπως είναι φανερό στον παγκόσμιο τύπο, η διείσδυση του ίντερνετ, μπορεί και δίνει την άμεση πληροφορία στους αναγνώστες, αλλά δεν μπορεί ακόμη να δώσει την ανάλυση που δίνει το περιοδικό, ούτε βέβαια την ποιότητα φωτογραφιών, που άλλωστε είναι πολύ δύσκολο και ακριβό να τις βρει κάποιος στο ίντερνετ σε μεγάλη ανάλυση και να τις εκτυπώσει. Και σε αυτόν τον τομέα το ΜΟΤΟGP WORLD είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής!

 

Επόμενο άρθρο »

Η Honda φοβάται τον Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo σε αγώνες αυτοκινήτου, πάλι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα