• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Θα μας τρελάνει η Ohlins
2 διαφορετικά πιρούνια για Yamaha, Honda, ένα για Ducati, Suzuki
Νέα 13/11/2010 - 12:08

H Ohlins είναι η σουηδική εταιρία κατασκευής αναρτήσεων που κατάφερε να κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο MotoGP. Στην Valencia έδωσε στις ομάδες τα τελευταία της προϊόντα, ως προς το πιρούνι, μερικά από τα οποία είχαν ήδη δοκιμαστεί στο Brno. 

To περίεργο είναι ότι η Yamaha και η Honda έχουν δύο διαφορετικά πιρούνια για τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες τους, ένα με τον μικρό κύλινδρο στο πάνω μέρος της στήριξης του ακτινικού συστήματος των φρένων (φωτ.1) και ένα με τον κύλινδρο πολύ μικρότερο ανάμεσα στις δύο «ακτίνες» του συστήματος των φρένων (φωτ.2).

Μιλώντας με τον Spies για το θέμα είπε ότι δεν ήξερε πιο από τα δύο συστήματα είχε η μοτοσυκλέτα του κάθε φορά που έμπαινε στην πίστα! (φωτ.3) Και έτσι δεν μπορεί να πει πιο του άρεσε περισσότερο. Πάντως και με τα δύο οι χρόνοι του ήταν παρόμοιοι.

2. πιρούνι Lorenzo 2
2. πιρούνι Lorenzo 2

Ο Jorge Lorenzo από την πλευρά του έμεινε ικανοποιημένος και από τα δύο και σημείωσε την πρώτη μέρα τον ταχύτερό του χρόνο με αυτό που έχει τον κύλινδρο ανάμεσα στις ακτίνες και με το άλλο την 2η μέρα.

Ο Simoncelli είχε το σύστημα με τον κύλινδρο επάνω (φωτ.4) και στις δύο του μοτοσυκλέτες, ενώ ο Stoner (φωτ.5) το αντίθετο! Βέβαια ο Simoncelli είναι ο μόνος από τους εργοστασιακούς οδηγούς που δεν φοράει φρένα της Brembo, αλλά της Nissin και ίσως αυτό να παίζει ρόλο, σε σχέση με τους υπόλοιπους της Honda.

 

Από ένα σύστημα έχει ετοιμάσει η Σουηδική εταιρία για Ducati και Suzuki.

Οι εργοστασιακές Ducati φορούσαν το σύστημα με τον κύλινδρο ανάμεσα (φωτ.6), ενώ η μόνη Suzuki του τεστ, αυτή του Bautista (φωτ.7) φορούσε το άλλο.

3. Πιρούνι Spies
3. Πιρούνι Spies

Ψάχνεται λοιπόν η Ohlins και ίσως να μείνει τελικά στην επιλογή του κάθε οδηγού των Honda και Yamaha το πια από τις δύο αναρτήσεις θα χρησιμοποιήσει ή αν θα θέλει και τις δύο, ανάλογα με την πίστα.

 

4. Πιρούνι Simoncelli
4. Πιρούνι Simoncelli
5. Πιρούνι Stoner
5. Πιρούνι Stoner
6. Πιρούνι Rossi
6. Πιρούνι Rossi
7. Πιρούνι Bautista
7. Πιρούνι Bautista

Επόμενο άρθρο »

Valencia Φωτογραφικό: Ο Rossi στην Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Η στολή του Valentino Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA