• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: O Stoner θριαμβεύει για 4η χρονιά
Ο Αυστραλός πήρε μια ακόμη πειστική νίκη
Νέα 17/10/2010 - 09:42

Όπως γράψαμε και μετά τις Κατατακτήριες Δοκιμές, όλα έδειχναν ότι το μεγάλο φαβορί ήταν ο Casey Stoner. Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 φρόντισε να μην μας διαψεύσει, αλλά και να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του για 4η συνεχή χρονιά, κερδίζοντας στην όμορφη αυτή πίστα. 

Με 15ο Κελσίου στον αέρα και 29 στην άσφαλτο, η ημέρα του αγώνα πρόσφερε τις καλύτερες συνθήκες του τριημέρου και ζέστανε κάπως την ατμόσφαιρα που επηρεάζεται από τον παγωμένο αέρα του Ειρηνικού.

Η νίκη του Stoner ήλθε εύκολα, με αντίστοιχα μια εύκολη 2η θέση για τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας, τον Jorge Lorenzo.

 

H μάχη όμως που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τον τελευταίο γύρο, ήταν αυτή των Valentino Rossi & Nicky Hayden. O Αμερικανός πίεζε πολύ τον Ιταλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και 2 γύρους πριν το τέλος πέρασε μπροστά. Ο Rossi απάντησε με ένα δύσκολο αλλά καθαρό προσπέρασμα στα φρένα στην στροφή «Siberia», στον τελευταίο γύρο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Μονομαχία για την 5η θέση είχαν και οι δύο Rookies, Ben Spies & Marco Simoncelli. Τελικά ο Αμερικανός επικράτησε στους τελευταίους γύρους, μετά από αρκετά αλληλοπροσπεράσματα.

Ο Colin Edwards έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 7η θέση, ενώ λίγο πιο πίσω ο Aleix Espargaro κέρδισε την σκληρή μάχη που είχε με τον Marco Melandri , ισοφαρίζοντας τον καλύτερό του τερματισμό στην 8η θέση.

Οι De Puniet, Kallio, Bautista έφτασαν μαζί με αυτήν τη σειρά στον τερματισμό, για την επόμενη μεγάλη μονομαχία. Aoyama & Barbera επίσης έδωσαν μέχρι το τέλος μάχη για την 13η θέση, ενώ ο Andrea Dovizioso εγκατέλειψε με πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, μάλλον στο σταμπιλιζατέρ.

Κάντε κλικ στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας για τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Burgess: O Rossi θα τρέξει ακόμη 3-4 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

Και ο Capirossi εκτός Αγώνα αύριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα