• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H πίστα με τα λιγότερα φρένα το Philip Island
Θεωρητικά δεν ευνοεί τον Valentino
Νέα 14/10/2010 - 22:10

H Brembo μας έστειλε τα στοιχεία φρεναρίσματος για την πίστα του Philip Island και με την σημείωση ότι είναι η λιγότερο απαιτητική πίστα του πρωταθλήματος, στον τομέα αυτό. 

 

Μόλις τρία σημεία φρεναρίσματος, μόλις το 13% του συνολικού χρόνου γύρου περνούν οι μοτοσυκλέτες κάτω από την πίεση των φρένων, το μισό ποσοστό από αυτό του προηγούμενου αγώνα στην Μαλαισία! Και ενώ εκεί λέγαμε ότι αυτό ευνοεί τον Valentino Rossi, εδώ μπορούμε να πούμε ότι ευνοεί τον Jorge Lorenzo, που είναι καλύτερος μέσα στην στροφή.

 

Θεωρητικά, αυτό γιατί ο Rossi στο τρίτο σημείο φρεναρίσματος του Philip Island, στην κατηφορική στροφή #10, πέρασε το 2001 τον Biaggi και το 2004 τον Gibernau. Στην στροφή αυτή ο χρόνος φρεναρίσματος είναι 6.2’’ δευτερόλεπτα, το μήκος του είναι 196 μ., με δύναμη επιβράδυνσης 1.2 g, για να πέσει η ταχύτητα από τα 185 στα 135 χλμ/ώρα.

 

Αντίστοιχα στο πρώτο σημείο φρεναρίσματος, την στροφή #4 (Honda corner όπως λέγεται), ο χρόνος φρεναρίσματος είναι επίσης 6.2’’ δευτερόλεπτα, το μήκος του είναι 228 μ., με δύναμη επιβράδυνσης 1.3 g, για να πέσει η ταχύτητα από τα 255 στα 105 χλμ/ώρα.

Το δεύτερο σημείο είναι αμέσως μετά η στροφή #6, η περίφημη Siberia, αφού εκεί έρχεται ο παγωμένος αέρας από τον ωκεανό, τη στιγμή που οι μοτοσυκλέτες φρενάρουν πλαγιασμένες. Ο χρόνος φρεναρίσματος είναι και εδώ 6.2’’ δευτερόλεπτα, το μήκος του είναι 232 μ., με δύναμη επιβράδυνσης 1.1 g, για να πέσει η ταχύτητα από τα 205 στα 135 χλμ/ώρα.

 

Μπορεί λοιπόν ο Valentino να εκμεταλλευτεί τα τρία αυτά σημεία και να κερδίσει;

Ο ίδιος λέει: «Η Sepang ήταν ένας μαγικός αγώνας και σίγουρα ο καλύτερός μου φέτος. Έκανα πολλά καλά προσπεράσματα και θέλω να το επαναλάβω εδώ. Στα χαρτιά είναι μια καλή πίστα για τον ώμο μου. Δεν υπάρχουν πολλά σκληρά φρεναρίσματα, γιατί πάντα φρενάρεις πλαγιασμένος και αλλάζοντας διεύθυνση. Θα δούμε πως θα πάει».

 

 

Βέβαια ο Rossi έχει να κερδίσει στο Philip Island από το 2005 και πολυνίκης τα τελευταία χρόνια είναι ο Casey Stoner και η Ducati.

 

Άρα θα έχουμε έναν ενδιαφέροντα αγώνα την Κυριακή.

 

Επόμενο άρθρο »

4 ώρες καθυστέρηση για τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Τα ελαστικά της Bridgestone στην πίστα της Αυστραλίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα