• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Αφιέρωμα στην «μητέρα των μαχών»
Σώμα με σώμα οι Rossi – Lorenzo
Νέα 03/10/2010 - 15:43

O Valentino Rossi έδωσε μια συγκλονιστική παράσταση με παρτενέρ τον Jorge Lorenzo. Το έργο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαρετό, αν έβλεπες μόνο το μεσαίο μέρος του. Όμως το ξεκίνημα ήταν καυτό και το φινάλε έξοχο, θα έγραφε ένας κριτικός κινηματογράφου. Όσο για τους δύο πρωταγωνιστές μπορεί να σαρώσουν τα βραβεία στην απονομή! 

 

Στην πρώτη στροφή της πίστας ο Lorenzo έκανε την πρώτη κίνηση και πέρασε από εξωτερική τον Rossi και στην επόμενη δεύτερη στροφή είχε την εσωτερική και πέρασε μπροστά του, 3ος στην κατάταξη του αγώνα. Για τους επόμενους 6 γύρους ο Ιταλός προσπαθούσε να ξαναπεράσει μπροστά, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στο φρενάρισμα. Τελικά στον 6ο γύρο το κατάφερε.

Εκεί στη μέση του «έργου» οι δύο τους ακολουθούσαν από κάποια απόσταση τους Stoner & Dovizioso που προηγούντο, χωρίς να μπορούν να κλείσουν τη διαφορά. Περίπου στον 15ο από τους 24 γύρους ο Rossi άρχισε να έχει ένα μικρό πρόβλημα με γλιστρήματα των ελαστικών του και τότε ο Lorenzo ξεκίνησε τις επιθέσεις.

Στον 18ο γύρο πέρασε στιγμιαία στα φρένα μιας στροφής, για να ξαναπάρει ο Ιταλός την πρωτοπορία αμέσως. Στον προτελευταίο γύρο άρχισε το πανηγύρι! Οι δύο οδηγοί με συνεχή αλληλοπεράσματα - 5 φορές - δεν απέφυγαν το να ακουμπήσουν τα φέρινγκ τους ή και οι ίδιοι, κάποιες φορές. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι 2 στροφές πριν το τέλος, όταν ο Rossi κατάφερε να μείνει μπροστά με διαφορά μισό δευτερόλεπτο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Valentino Rossi είπε χαρακτηριστικά:

«Τι σπουδαίος αγώνας! Βέβαια θα προτιμούσα η μάχη να δινόταν για τη νίκη, αλλά όπως και νάχει ήταν ένα ωραίο συναίσθημα, ένα πραγματικό show και θέλω να συγχαρώ τον Jorge γιατί ήταν πολύ δυνατός και δεν τα παράτησε! Στο τέλος το λάστιχό μου γλίστραγε αρκετά και έτσι ήξερα ότι θα είχα πρόβλημα, αλλά ήθελα το βάθρο πάρα πολύ. Ο Jorge με έφτασε και είχαμε μια μεγάλη μάχη, σωστή αγωνιστικά – πιστεύω ότι όσοι το είδαν το ευχαριστήθηκαν. Ο ώμος μου είναι ΟΚ προς το παρόν, έτσι ας πάμε στην Μαλαισία και θα δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι ή και καλύτερα».

 

Με τη σειρά του ο Jorge Lorenzo έκανε δηλώσεις σε άλλο πνεύμα: «Αυτή ήταν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Valentino και μένα, δύο πολεμιστές με ένστικτο δολοφόνου. Πρέπει να πω ότι σε κάποια σημεία δεν νομίζω ότι ήταν εντελώς δίκαιος, ήμασταν και οι δύο στο όριο αλλά κάποιες από τις κινήσεις του ήταν λίγο υπερβολικός, αφού με ακούμπησε και με έσπρωξε προς τα έξω, όταν νομίζω δεν ήταν σωστό. Είμαστε ομόσταυλοι, δίνω τη μάχη για τον Τίτλο Οδηγών και οι δύο μας μαχόμαστε για το Πρωτάθλημα των Ομάδων και των Κατασκευαστών και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Είμαι απογοητευμένος που έχασα το βάθρο, γιατί ήθελα ένα στην έδρα της Yamaha, αλλά αυτά έχουν οι αγώνες», είπε με κάποια πικρία και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ κοντά στο όνειρο και πραγματικά ελπίζω ότι θα το κάνουμε πραγματικότητα την επόμενη εβδομάδα στην Sepang».

 

Τελικά ο Valentino Rossi ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου και ο Jorge Lorenzo έδειξε ότι είναι μαχητής, αφού θα μπορούσε να κάνει έναν αγώνα τακτικής και να μην εμπλακεί σε αυτήν τη μάχη. Από τη στιγμή όμως που το αποφάσισε – και μπράβο του – δεν πρέπει μετά να παραπονιέται!

Για μας ως θεατές ήταν η καλύτερη μάχη της χρονιάς.

Και κάποιοι που αναρωτιούνται ως προς το τι θα γινόταν στη μάχη του Τίτλου αν δεν είχε τραυματιστεί ο Rossi, να πούμε ότι θα γινόταν ότι σήμερα. Θα κέρδιζε ο Valentino στις πίστες με περισσότερα φρένα και θα κέρδιζε ο Jorge στις άλλες με περισσότερες στροφές. Και εμείς θα απολαμβάναμε τέτοιους αγώνες.

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: O Stoner πήρε τη νίκη, ο Rossi τη δόξα

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό αφιέρωμα: Στα κεντρικά του HRC

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα