• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Λάθος του Puig η πτώση Pedrosa;
Τον πίεσε να πάει γρηγορότερα!
Νέα 27/07/2010 - 23:03

 

Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη

 

Πολλοί καταλογίζουν στον Alberto Puig μέρος της αδυναμίας του Dani Pedrosa να είναι σταθερά ανταγωνιστικός και διεκδικητής της νίκης. Στον Αγώνα του Sachsenring το 2008 στην βροχή ο Ισπανός οδηγός έπεσε ενώ προηγείτο με τεράστια διαφορά 7+ δευτερολέπτων και ο Μάνατζερ του ΔΕΝ τον ενημέρωσε σωστά από τον τοίχο των πιτς με την ταμπέλα του.

Ίσως εκεί να ήταν μια συμφωνία που είχε γίνει ότι θα του δείχνουν μικρότερη διαφορά, ώστε να μην «κοιμηθεί» επαναπαυόμενος στη διαφορά του. Μόνο οι δύο τους και η ομάδα ξέρει.

 

Εδώ όμως στον Αγώνα της Laguna Seca δεν ήταν θέμα ταμπέλας. Είδαμε τον Μάνατζερ να βγαίνει εκτός του χώρου χρονομέτρησης και να δείχνει με το χέρι – με τη χαρακτηριστική κίνηση «άντε πάμε» - και να τον προτρέπει να πάει γρηγορότερα!

Στην επόμενη ενδιάμεση χρονομέτρηση όντως ο Dani κατέβασε χρόνο σε σχέση με τον προηγούμενό του γύρο, όμως στο αμέσως επόμενο κομμάτι έπεσε και εκεί τέλειωσαν όλα για το Grand Prix των Η.Π.Α., σε σχέση με το συναγωνισμό της πρώτης θέσης.

 

Το ερώτημα που έχουμε είναι το εξής: με ποιά λογική ο Puig έκανε νόημα στον οδηγό του να αυξήσει το ρυθμό του, τη στιγμή που ήδη ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός, με το γυρολόγιο να είναι σταθερά στους καλύτερους χρόνους που είχε κάνει ο Pedrosa στις δοκιμές με τα λάστιχα του αγώνα. Μάλιστα τη στιγμή που του έκανε το νόημα, όντως ο Lorenzo πλησίαζε, αλλά με ρυθμό 1 δέκατο του δευτερολέπτου ανά γύρο. Με τέτοια διαφορά είναι πολύ αμφίβολο το αν θα μπορούσε να περάσει μπροστά ή αν απλά θα ξαναβλέπαμε τον Pedrosa να κρατάει δυναμικά τη θέση του, όπως έκανε πριν δύο αγώνες όταν τον έφτασε ο Stoner.

Με τον τρόπο του πιστεύουμε ότι άγχωσε τον οδηγό του – λες και τον πλησίαζε άνετα ο Kallio ή ο Barbera – που προφανώς θεώρησε ότι ο Lorenzo πλησιάζει με τρομερό ρυθμό και προσπάθησε να πάει λίγο πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να πέσει.

Σε τελευταία ανάλυση, αυτός που τον πλησίαζε ήταν ο ήδη 5 φορές νικητής μέχρι εκείνη τη στιγμή και το πολύ να τον περνούσε, να έμενε ο Pedrosa 2ος και να έπαιρνε τους 20 βαθμούς, μένοντας ζωντανός στη μάχη του Τίτλου.

 

Ο Μάνατζερ, ίσως με το μυαλό στο ότι μια 2η συνεχόμενη νίκη θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη χρονιά, πίεσε τελικά τον οδηγό του και το αποτέλεσμα είναι να χαθούν πολλά.

Κρίμα για τον Dani, κρίμα και για τη συνέχεια της μάχης για το Πρωτάθλημα.

Τα λάθη πληρώνονται!

Επόμενο άρθρο »

H Ducati με 6 μοτοσυκλέτες το 2011!

« Προηγούμενο άρθρο

Roger Lee Hayden: Πολύ καλός αυτός ο αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα