• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Burriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ultraviolette συνεργάζεται με την Ferrari για την ανάπτυξη σκούτερ!
Νέα Αγοράς 05/03/2025 - 23:16

Η μάρκα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Ultraviolette φημολογείται ότι συνεργάζεται με τη Ferrari που συμμετέχει στο νέο "υψηλών επιδόσεων" ηλεκτρικό σκούτερ της Ultraviolette, χάρη στη στήριξη της startup εταιρείας από την Exor N.V. – την εταιρεία που είναι επίσης πίσω από την Ferrari και την Stellantis.

Το 2022, η Exor επένδυσε στην Ultraviolette, ενισχύοντας την τεχνολογία, τη γκάμα προϊόντων και τις ιδέες για το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας. Αυτή η στήριξη επέτρεψε στην Ultraviolette να εκμεταλλευτεί τους χρηματοοικονομικούς της πόρους και τις βιομηχανικές της συνεργασίες, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται στον παγκόσμιο κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ultraviolette έχει ήδη μια εντυπωσιακή γκάμα μοντέλων, ξεκινώντας με την ναυαρχίδα F77 καθώς και την F99, την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που φέρει το όνομα της γρηγορότερης Ινδικής μοτοσυκλέτας.

F99

Για την παγκόσμια αγορά, η Ultraviolette προγραμματίζει ήδη επεκτάσεις σε βασικές περιοχές, με στόχο να διευρύνει τη γκάμα των διανομέων και του δικτύου εξυπηρέτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ινδική εταιρεία θέλει επίσης να εισάγει νέα μοντέλα στην γκάμα της, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Ένα από αυτά τα νέα μοντέλα θα είναι το σκούτερ που αναφέρθηκε παραπάνω, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Ferrari και θα είναι το πρώτο του είδους του στην γκάμα της Ultraviolette, καθώς μέχρι στιγμής προσφέρει μόνο μοτοσυκλέτες.

F77

Η μοτοσυκλέτα Ultraviolette F77 υπήρξε μία από τις πιο συναρπαστικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Σχεδιασμένη ως μία μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων, η F77 Mach 2 διαθέτει κινητήρα 30 kW (περίπου 40 ίππους), 100 Nm ροπής, και τελική ταχύτητα 155 χιλιομέτρων/ώρα). Με μια εντυπωσιακή αυτονομία IDC 323 χιλιομέτρων, δεν είναι μόνο καλή στον τομέα των επιδόσεων, αλλά και στην πρακτικότητα. Από την επίσημη κυκλοφορία της, η μοτοσυκλέτα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ενθουσιωδών σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η Ινδία μπορεί να παράγει καινοτόμες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Η επέκταση της Ultraviolette στην Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Τον Οκτώβριο του 2024, η εταιρεία εξασφάλισε την πιστοποίηση L3e σύμφωνα με τους κανονισμούς της UNECE, κάνοντάς την F77 Mach 2 νόμιμη στο δρόμο σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΕΕ. Για να σηματοδοτήσει την είσοδό της, η Ultraviolette παρουσίασε τη μοτοσυκλέτα στην EICMA 2024 στο Μιλάνο, όπου παρουσίασε και το νέο πρωτότυπο Concept X. Η τιμή της F77 είναι 9.990 και πλέον διατίθεται σε δύο παραλλαγές Standard και Recon, προσφέροντας στους Ευρωπαίους αναβάτες μία ελκυστική εναλλακτική στις παραδοσιακές μοτοσυκλέτες με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η F77 είναι μόνο η αρχή. Η εταιρεία εργάζεται ήδη για την επέκταση της παρουσίας της σε βασικές αγορές, με σχέδια για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου δικτύου διανομέων και εξυπηρέτησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι ετοιμάζεται να λανσάρει νέα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, μία αγορά που έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα το 2024.

Μία από αυτές τις εξελίξεις είναι το επερχόμενο ηλεκτρικό σκούτερ, που φημολογείται ότι έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Ferrari. Με τις φήμες να αυξάνονται ενόψει της εκδήλωσης "Fast Forward 2025" της Ultraviolette στην Μπανγκαλόρ στις 5 Μαρτίου, οι προσδοκίες είναι υψηλές για ένα νέο, υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό σκούτερ.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών σκούτερ είναι έντονος. Η Ultraviolette θα βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με ανερχόμενες startups όσο και με καθιερωμένα μεγαθήρια όπως η Honda, της οποίας το ηλεκτρικό σκούτερ EM1 έχει ήδη κάνει αίσθηση. Οι Ευρωπαϊκές μάρκες εντείνουν επίσης τις προσφορές τους, καθιστώντας αυτόν τον τομέα εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Η πρόκληση για την Ultraviolette θα είναι να διαφοροποιηθεί με επιδόσεις, σχέδιο, έξυπνα χαρακτηριστικά και φυσικά, τιμή, κάτι που η F77 έχει ήδη καταφέρει στον τομέα των μοτοσυκλετών.

Τα ηλεκτρικά οχήματα κατασκευάζονται πλέον και στην Ινδία, ενώ εισέρχονται στην παγκόσμια αγορά δυναμικά. Περισσότερος ανταγωνισμός σημαίνει καλύτερες επιλογές για τους αναβάτες και καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν βήματα μπροστά, θα μπορούσαμε να δούμε μια ανάπτυξη προς τη βιώσιμη κινητικότητα στους δύο τροχούς. Η Ultraviolette αποδεικνύει ότι η Ινδία μπορεί να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

 

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα Aprilia Tuono 457 έρχεται τον Απρίλιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2025;
  • Ο ΧΟΡΧΕ ΜΑΡΤΙΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΙΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
  • Ο ΠΕΚΟ ΜΠΑΝΙΑΪΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
  • Ο ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΘ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΠΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΚΟ
  • Ο ΠΕΔΡΟ ΑΚΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
  • ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ