• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Rossi
Tο ντόμινο των εκπλήξεων με τα συμβόλαια των οδηγών ήθελε να αποφύγει η Yamaha
Νέα 24/06/2010 - 19:23

Πίσω από την αντικατάσταση του Valentino Rossi έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι της εταιρείας των "τριών διαπασών", ωστόσο κάθε φορά που άδειαζε μία θέση ξεφύτρωνε ένα νέο πρόβλημα. Αρχικά η πρώτη επιλογή που έκανε το επιτελείο της ομάδας, ήταν η μετακίνηση του Colin Edwards από την δορυφορική ομάδα Monster Yamaha Tech 3 και έτσι ξεκίνησε το ντόμινο των εκπλήξεων που επηρεάζει άμεσα τα συμβόλαια των οδηγών. Και αυτό ήταν που ήθελε να αποφύγει το αρχηγείο της Yamaha. 

 

Στη συνέχεια η Yamaha έκανε την ίδια πρόταση στον Cal Crutchlow που είναι αναβάτης της στο World Superbike και έχει κερδίσει τίτλο την προηγούμενη χρονιά. Το θέμα με τον Crutchlow είναι ότι δεν έχει πείρα στα πρωτότυπα 800άρια, στα ελαστικά της Bridgestone, καθώς επίσης και στα carbon φρένα. Αν λοιπόν δεχόταν την προσφορά της Yamaha θα έπρεπε θα βρισκόταν στην Catalunya χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία. Επιπλέον θα έπρεπε να κάνει 6 αγώνες μέσα σε 6 εβδομάδες πάνω σε δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες, καθώς επίσης και δύο δοκιμές με την ομάδα των Superbike. Ωστόσο, στόχος του Βρετανού αθλητή είναι να κυνηγήσει το World Superbike και ο ίδιος επέλεξε να βάλει στην άκρη την δελεαστική πρόταση της Yamaha τουλάχιστον για την ώρα. 

 

Σκέψεις έγιναν επίσης για τον ομόσταυλο του Crutchlow τον James Toseland, που έφυγε στο τέλος της περσινής σεζόν από την ομάδα της Tech 3, αλλά ποτέ δεν του έγινε επίσημα κάποια πρόταση. Βέβαια ο Lin Jarvis ανάφερε ότι στα χαρτιά ο Toseland αποτελούσε μία πολύ καλή περίπτωση, αφού γνώριζε την μοτοσυκλέτα, τις πίστες, τα ελαστικά αλλά θα αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με τον Crutchlow, όσον αφορά τις υποχρεώσεις του στα δύο πρωταθλήματα. 

 

Στον τραπέζι των ιδεών δεν έπεσε ποτέ το σκεπτικό της μεταφοράς του Ben Spies στη σέλα της εργοστασιακής Yamaha και αυτό γιατί λόγω κανονισμού δεν μπορεί να μεταφερθεί ένας Rookie σε εργοστασιακή ομάδα τον πρώτο χρόνο. Μπορεί μεν ο Jarvis να μην αποδέχεται πλήρως αυτό το θεσμό, ωστόσο δήλωσε ότι αυτή η χρονιά αποτελεί μία χρονιά εκμάθησης για τον Spies και χρειάζεται σταθερότητα στις κινήσεις του, χωρίς να έχει επιπλέον πίεση σε κανένα τομέα. Άλλωστε ο Spies αποτελεί επένδυση της Yamaha για το μέλλον. 

 

Κατά συνέπεια ο Γιαπωνέζος Wataru Yoshikawa ήρθε και έδεσε ως την ιδανική λύση για την Fiat Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Assen Πρώτη μέρα: ο Lorenzo στην κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Σε δημοπρασία το φημισμένο T-Shirt του Valentino Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα