• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bastianini ασταμάτητος καθώς ο Μartin περνάει τον Bagnaia σε ένα τεταμένο Sprint
Αγώνες 26/10/2024 - 19:01

O Bastianini κατακτά την 1η θέση στο Tissot Sprint καθώς ο Μartin θριαμβεύει επί του Bagnaia για να αυξήσει τη διαφορά του τίτλου στους 22 βαθμούς.

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) κέρδισε στο Tissot Sprint στο PT Grand Prix της Ταϊλάνδης, κατακτώντας την 1η θέση με χρόνο 1.357 δευτ. μετά από μια εξαιρετική απόδοση. Πίσω, οι δύο κορυφαίοι στη μάχη του τίτλου έδωσαν μάχη, με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να μπορεί να συγκρατήσει τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) στους δύο τελευταίους γύρους για να αυξήσει το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους 22 βαθμούς.

Μόλις έσβησαν τα φώτα, ο Bagnaia έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση από την pole, παίρνοντας ένα ελαφρύ πλεονέκτημα προς τη στροφή 1. Ωστόσο, ο Martin ήταν στην επίθεση, κάνοντας μια κίνηση για να περάσει από την εσωτερική και αναγκάζοντας τον εαυτό του μαζί με τον κύριο αντίπαλο του τίτλου να οδηγηθούν σε μια αρκετά ανοιχτή γραμμή, επιτρέποντας στους Bastianini και Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) να περάσουν. Το #89 έμεινε ακόμα περισσότερο πίσω στην 5η θέση καθώς ο Pedro Acosta (Re Bull GASGAS Tech3) διάλεξε επίσης τη γραμμή του και αμύνθηκε όταν ο Martin προσπάθησε να περάσει.

Στον 2ο γύρο, ο Martin ήταν και πάλι στην 4η θέση, προσπερνώντας τον Acosta που είχε μια πτώση. Ο επόμενος στόχος για τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος ήταν ο Marc Marquez. Ο Martin έκανε μια κίνηση για να περάσει στην τελευταία στροφή και έφτασε κοντά στην έξοδο καταφέρνοντας τελικά να περάσει για να κυνηγήσει τον επόμενο στόχο: τον Bagnaia στην 2η θέση.

Ο Μartin άρχισε να πλησιάζει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή καθώς οι Bagnaia, Martin και Marc Marquez ήταν όλοι πολύ κοντά. Μόλις ο Μartin βρισκόταν ακριβώς στην εξάτμιση του #1, όρμησε στη στροφή 7. Και υπήρξε κάποια διαμάχη καθώς βγήκε ελαφρώς εκτός ορίων στην έξοδο, για να δώσει στον Ισπανό προειδοποίηση ορίων πίστας. Όμως κράτησε τη θέση...

Έπρεπε να είναι ένα τεταμένο φινάλε, με τον Bastianini να ελέγχει τη διαφορά μπροστά, αλλά τους αντιπάλους του τίτλου να τους χωρίζουν μόλις 0.350 δευτερόλεπτα. Ο Bagnaia συνέχισε την πίεση σε κάθε στροφή σε ένα συναρπαστικό τέλος στη δράση του Σαββάτου, που φαινόταν ότι θα ήταν σε θέση να κάνει μια κίνηση για προσπέραση.

Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο, ο Μartin είχε φτάσει πιο κοντά στον Bastianini  περισσότερο από ό,τι ο Bagnaia είχε καταφέρει να κλείσει τη διαφορά στο #89, και σε έναν τεταμένο τελευταίο γύρο στην Buriram. Τελικά, ο Bastianini κράτησε μπροστά για να πάρει μια δεύτερη νίκη στο Sprint της χρονιάς με στυλ, ο Martin συνέχισε υπό έντονη πίεση για να πάρει τη 2η θέση και ο Bagnaia αναγκάστηκε να παραχωρήσει άλλους δύο βαθμούς στη μάχη του Πρωταθλήματος καθώς ήρθε 3ος.

Ο Marc Marquez τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας μερικά δυνατά σημεία αφού το #93 δεν μπόρεσε να έχει τον ρυθμό των τριών κορυφαίων προς το τέλος του Αγώνα. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε μπροστά από τον αδερφό του Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™), ο οποίος ολοκλήρωσε τις πέντε πρώτες θέσεις μετά από έναν συγκλονιστικό Αγώνα. Ο Ισπανός έπρεπε να παλέψει σκληρά στους τελευταίους γύρους, με τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) για να τερματίζει με άλλα 0.947 δευτερόλεπτα πίσω στην 6η θέση.

Πιο πίσω, οι Marco Bezzecchi και Fabio Di Giannantonio της Pertamina Enduro VR46 Racing Team είχαν μια δική τους μάχη. Οι Ιταλοί είχαν μάχη σε όλη τη διάρκεια του Sprint καθώς ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) άρχισε να μένει πίσω αφού ανέβηκε στην 6η θέση στα αρχικά στάδια. Ο Bezzecchi πήρε την 7η θέση στο τέλος, ένα δέκατο μπροστά από τον συναθλητή του, καθώς ο Binder αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τον τελευταίο βαθμό στην 9η θέση.

Μια άλλη μάχη ακριβώς πίσω είδε τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) να μπορεί να ξεφύγει από τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), με τον Αυστραλό στη συνέχεια να αναγκάζεται να συγκρατήσει τον Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) πίσω του καθώς ο Γάλλος επίσης έμεινε μπροστά από τον Joan Mir (Repsol Honda Team).

Μετά από μια άλλη ανατροπή στην ιστορία, το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου επιστρέφει την Κυριακή, όπου ο Bagnaia θα ξεκινήσει από την pole και θα προσπαθήσει να μειώσει το πλεονέκτημα του Martin.

 

Τα αποτελέσματα του Αγώνα Sprint στον πατακάτω πίνακα:

Επόμενο άρθρο »

#GoldenAi: Ο Ogura στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2™ του 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Brad Binder και Jack Miller αγωνίζονται με τρακτέρ ρυζιού πριν το GP της Ταϊλάνδης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ