• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Adrian Huertas Πρωταθλητής WorldSSP 2024
Αγώνες 19/10/2024 - 23:03

O Ισπανός αναβάτης γράφει ιστορία ως ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε τίτλους WorldSSP300 και WorldSSP

Ο Adrian Huertas (Aruba.it Racing – Ducati) στέφθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Supersport της FIM για το 2024, κλείνοντας μια εξαιρετική σεζόν με την Ducati. Αυτό σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για τον Ισπανό αναβάτη, ο οποίος συνέχισε να εντυπωσιάζει με τις σταθερές επιδόσεις και την αποφασιστικότητά του, και έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της WorldSSP που υπήρξε ποτέ.

Ο Huertas, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Red Bull MotoGP™ Rookies Cup και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταλέντων το 2018 και το 2019, άφησε το στίγμα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 300, κατακτώντας τον τίτλο του 2021. Η μετάβασή του στη WorldSSP τον είδε να προοδεύει σταθερά κάθε χρόνο.

Το 2024, ο Huertas υπήρξε πολύ δυνατός, εξασφαλίζοντας 10 νίκες, 18 βάθρα και 8 pole positions. Συγκεκριμένα, κέρδισε την πρώτη του νίκη στη WorldSSP στον Γύρο της Pirelli στην Καταλονία και πέτυχε τρεις συνεχόμενες διπλές νίκες στο Misano, στο Donington Park και στο Most καθώς συμμετείχε σε έναν συναρπαστικό αγώνα τίτλου ενάντια στον Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) και τον Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Η αλλαγή του Huertas στην Ducati Panigale V2 αποδείχθηκε καθοριστική, οδηγώντας τον τελικά στην κατάκτηση του τίτλου WorldSSP. Με αυτή τη νίκη, ο Huertas γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει τους τίτλους WorldSSP300 και WorldSSP.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Huertas υπέγραψε με την Italtrans Moto2 για τη σεζόν του 2025, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική του καριέρα.

Adrian Huertas | Aruba.it Racing – Ducati:

«Ήταν μια απίστευτη σεζόν γιατί έχω παλέψει τόσο πολύ. Δεν ήταν εύκολο σε αυτούς τους τελευταίους Αγώνες γιατί είχαμε πολλά προβλήματα. Στο τέλος κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, που ήταν να μείνουμε επικεντρωμένοι στη μοτοσυκλέτα και να κερδίσουμε βαθμούς. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και σήμερα κατακτήσαμε τον Παγκόσμιο Τίτλο. Αυτό είναι απίστευτο, είναι το δεύτερο Παγκόσμιο μου Πρωτάθλημα μετά το Πρωτάθλημα SSP300 του 2021 και νιώθω απίστευτα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί με εμπιστεύτηκαν πριν από αυτή τη σεζόν, όταν δεν είχα καν τερματίσει στο βάθρο σε αυτήν την κατηγορία. Πολλοί έλεγαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω αυτό και δεν θα επαναλάμβανα αυτό που έκανε ο Nicolo Bulega πέρυσι. Θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα που με εμπιστεύτηκε και τώρα είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μαζί».

« Προηγούμενο άρθρο

O Toprak Razgatlioglu Πρωταθλητής με την BMW

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ