• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ο Rinaldi δίνει τον ρυθμό την 1η μέρα στη Χερέθ
Αγώνες 18/10/2024 - 21:50

Ο Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) πέρασε μια δύσκολη σεζόν το 2024, αλλά την 1η μέρα του τελευταίου Γύρου ο Ιταλός είχε τον καλύτερο ρυθμό στο Circuito de Jerez Angel Nieto.

Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, 1'39.591, χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό SCQ της Pirelli και προηγήθηκε για πάνω από το ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Το SCQ, το πιο μαλακό ελαστικό που διατίθεται από την Pirelli προσφέρει το μεγαλύτερο κράτημα και τις καλύτερες επιδόσεις σε έναν μόνο γύρο και θα χρησιμοποιηθεί στις αυριανές Κατατακτήριες Tissot Superpole.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ολοκλήρωσε 35 γύρους για να σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Ο Razgatlioglu ήταν ο μόνος αναβάτης μέσα στην πρώτη δεκάδα που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του στις πρωινές Δοκιμές.

Ο Nicolo Bulega τελείωσε την ημέρα δεύτερος. Υποχώρησε από τον συνάδελφό του αναβάτη της Ducati Rinaldi κατά 0.15 δευτερόλεπτα. Ο αναβάτης της Ducati απέχει 46 βαθμούς από τον Razgatlioglu στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 62 διαθέσιμους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ήταν τέταρτος ταχύτερος ενώ ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) ήταν πέμπτος.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ήταν ο αναβάτης με τους περισσότερους γύρους στην πίστα την 1η μέρα. Ο Ισπανός συμπλήρωσε 42 γύρους αλλά τελείωσε την ημέρα 11ος και πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον καλύτερο ρυθμό.

 

1ος | Michael Ruben Rinaldi | Team Motocorsa Racing

«Σήμερα ήταν μια καλή μέρα για εμάς. Ένιωσα αρκετά σίγουρος σήμερα το πρωί, αλλά λόγω της κατανομής έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ελαστικά με τα οποία δεν θα αγωνιζόμουν. Αυτό σήμαινε ότι η αίσθηση δεν ήταν τέλεια, αλλά δεν ήταν και κακή. Σκέφτηκα ότι το απόγευμα θα ήταν καλύτερα και στην πραγματικότητα ήταν. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον ρυθμό μου με το αγωνιστικό ελαστικό. Κάναμε κάποιες αλλαγές στα ηλεκτρονικά που μας έκαναν λίγο πιο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους προηγούμενους γύρους, κάτι που είναι θετικό. Σήμερα είναι η τελευταία μου Παρασκευή ως αναβάτης Superbike, οπότε ήταν σημαντικό να τερματίσω στην κορυφή. Χαίρομαι γι' αυτό. Τώρα, θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις για τις Κατατακτήριες Superpole αύριο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Θα κάνω ότι μπορώ, αλλά θέλω να φέρω τουλάχιστον ένα τρόπαιο στο σπίτι το 2024, οπότε θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσω».

 

2ος | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing - Ducati

«Ήταν λίγο περίεργο σήμερα γιατί δεν είχα την καλύτερη αίσθηση με κανένα από τα ελαστικά. Έχω ακούσει ότι και οι άλλοι αναβάτες τα βρήκαν λίγο περίεργα σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος με τη 2η θέση και νιώθω πολύ καλά, οπότε θα στοχεύσω στη νίκη. Η Χερέθ είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες και την ξέρω καλά στην Superbike σε αντίθεση με άλλες πίστες αυτή τη σεζόν. Έκανα δοκιμές εδώ στην αρχή της σεζόν, οπότε είναι λίγο διαφορετική. Θα προσπαθήσω αύριο όπως κάνω πάντα και θα επικεντρωθώ στο να κάνω έναν καλό Αγώνα. Αν μπορώ, θα πάω για τη νίκη. Ειλικρινά, ο Toprak είναι πολύ μπροστά στο πρωτάθλημα, οπότε δεν είναι εύκολο. Θα παραμείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και θα δω τι θα γίνει».

 

3ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Ξεκινήσαμε το Σαββατοκύριακο αρκετά δυνατά. Η προσομοίωση του αγώνα το απόγευμα ήταν θετική και κάναμε 13 γύρους. Ένιωσα πολύ καλά με σταθερό ρυθμό. Αργότερα, χρησιμοποίησα ένα διαφορετικό ελαστικό για να προσπαθήσω να καταλάβω πώς θα λειτουργούσε, αλλά δεν μου άρεσε. Χρησιμοποίησα ένα σκληρό μπροστινό ελαστικό, το SC2, αλλά το ένιωσα πολύ βαρύ μπροστά και είχε λιγότερο κράτημα. Παρόλα αυτά, έχω ένα καλό στήσιμο στη μοτοσυκλέτα για τον αγώνα και φαίνεται ότι μπορούμε να παλέψουμε με την Ducati. Δεν σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Είμαι απλά συγκεντρωμένος στη μοτοσυκλέτα μου και έχω την καλύτερη ρύθμιση για τον Αγώνα. Στόχος μου αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να κερδίσω και θα βάλω τα δυνατά μου».

WorldSBK Συνδυασμένα Αποτελέσματα μετά τις ΕΔ2

1. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) 1’39.591s

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.150s

3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.175s

4. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +0.229s

5. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +0283s

6. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.349s

 

Τα πλήρη αποτελέσματα των ΕΔ1 και ΕΔ2 στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Ο Stefano Manzi με τη νέα R9 στη Supersport το 2025

« Προηγούμενο άρθρο

Κυριαρχία της Pirelli σε νίκες και ρεκόρ στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ