• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου»!:
Αποστολή Μέσων Ενημέρωσης από την Mandalika
Αγώνες 26/09/2024 - 17:29

Το νέο ημερολόγιο, αυτή η κίνηση, μαθήματα Ινδονησιακής γλώσσας και άλλα: μια ανακεφαλαίωση από τις συνεντεύξεις τύπου στην Ινδονησία.

2024 Αυτό είναι! Το τελευταίο στάδιο της σεζόν είναι πραγματικά σε εξέλιξη τώρα και έχουμε πετάξει από το Misano στο Pertamina Mandalika International Circuit εν ριπή οφθαλμού. Μετά από μια εκπληκτική παρέλαση που έφερε το MotoGP™ στην καρδιά των θαυμαστών του στη Mataram την Τετάρτη, υπήρχαν πολλά να συζητηθούν την ημέρα των μέσων ενημέρωσης, καθώς οι συνεντεύξεις τύπου άρχισαν να γίνονται αμέσως μετά τη μεγάλη αποκάλυψη: το ημερολόγιο του 2025.

 

Συνεντεύξεις Τύπου: Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας

 

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Πόσο ανυπομονείτε για αυτή την έντονη περίοδο;

«Σίγουρα, αυτός ο επόμενος ενάμιση μήνας θα είναι πολύ απαιτητικός, αλλά τον περιμένω με ανυπομονησία, διαφορετικές πίστες, διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης και καταστάσεις, αλλά τώρα θέλω να εστιάσω στην Ινδονησία, είναι μια πολύ ωραία πίστα, αλλά θα να είναι δύσκολη. Είναι πάντα. Θα μπορούσε να είναι λίγο βρώμικη, επομένως είναι σημαντικό να είμαι στη σωστή γραμμή και να μην κάνω λάθη, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

 

Είστε σε αποστολή “εκδίκησης” στη Mandalika μετά από πέρυσι;

«Ναι, την περασμένη σεζόν ήμουν δυνατός, κάτι που ήταν το σημαντικό. Κέρδισα το Sprint και μετά προηγήθηκα με τρία δευτερόλεπτα, οπότε ίσως ήμουν πολύ αισιόδοξος στον Αγώνα. Αισθάνομαι ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός ως συνήθως, οπότε θα έχω σκυμμένο το κεφάλι μου, καθώς είναι σημαντικό να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο συνέπειας όλο το Σαββατοκύριακο. Θυμάμαι επίσης ότι έκανα κάποια λάθη στις Κατατακτήριες, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πιο συγκεντρωμένος και να είμαι όπως ήμουν στους τελευταίους Αγώνες».

 

Έχει αλλάξει η γνώμη σου σε αυτό που συνέβη στον τελευταίο γύρο;

«Για μένα, δεν έχει νόημα να συνεχίζω να μιλάω για το παρελθόν, δεν συμφωνώ 100% καθώς πιστεύω ότι ήταν πάνω από το όριο, αλλά είναι εντάξει. Στο τέλος, πρέπει να αποδεχτώ την απόφαση των αγωνοδικών, οπότε συγχαρητήρια στον Enea και θα προσπαθήσω εδώ».

 

Πώς σας φάνηκε η παρέλαση της Τετάρτης;

«Δεν ξέρω για τον Marc ή τον Enea, αλλά για μένα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήταν απίστευτο πώς οι οπαδοί μας επευφημούσαν και ότι ήταν τόσο παθιασμένοι και φαινόταν ότι είμαστε θεοί ή υπερήρωες ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαστε, είμαστε απλώς αναβάτες. Τους αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες και απόλαυσαν την παρέλαση, οπότε απολάμβανα τη στιγμή και ελπίζω να έρθουν και να απολαύσουν την παράσταση».

FRANCESCO BAGNAIA (Ομάδα Ducati Lenovo)

Τι συμπέρασμα βγάλατε από το περασμένο Σαββατοκύριακο;

«Είναι δύσκολο να πω κάτι για τον ρυθμό, στην αρχή του αγώνα, ήταν πολύ δύσκολο να πιέσω, δεν είχα καλή αίσθηση με το πίσω ελαστικό. Μιλήσαμε πολύ με τη Michelin και προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε, όπως πάντα, για να εξελιχθούμε. Σχετικά με τη συντριβή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ήταν λάθος μου, αλλά από τη στιγμή που δεν πιέζεις τόσο δυνατά τα φρένα και η μοτοσυκλέτα είναι πιο ευθυγραμμισμένη χωρίς το πίσω μέρος να είναι λίγο πιο έξω, είναι πιο εύκολο να χάσεις το μπροστινό μέρος και είναι κάτι που έχουμε ήδη δει αυτή τη σεζόν. Ήταν μια παράξενη Κυριακή, καθώς ένιωθα πολύ καλά όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά μετά, στον Αγώνα, δυσκολευόμουν να επαναλάβω τον ίδιο ρυθμό με τις Δοκιμές. Έχουμε ήδη επικεντρωθεί σε αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Κυριακή εδώ ήταν καλή την περασμένη σεζόν, αλλά θα πάρουμε αυτό που κάναμε την Κυριακή και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου».

 

Είναι αυτή η πίστα κατάλληλη για να έρθετε και να ξεχάσετε γρήγορα το Misano το περασμένο Σαββατοκύριακο;

«Ναι, επειδή είναι μια πίστα που μου αρέσει, είναι λίγο διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει όσον αφορά το κράτημα καθώς είναι λιγότερο, και θα πρέπει να το συνηθίσουμε το συντομότερο δυνατό. Είναι μια καλή πίστα και μου αρέσει και πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε πολύ γρήγοροι».

 

Πώς είναι για εσάς να αγωνίζεστε στην Ινδονησία;

«Δεν είχα την τύχη να είμαι μαζί τους στο φορτηγό καθώς ήμουν στην Τζακάρτα σε άλλη εκδήλωση. Όπως είπε ο Marc, φτάνεις εδώ και νιώθεις σούπερ σταρ. Οι άνθρωποι σε βλέπουν σαν ήρωα, και είναι φανταστικό συναίσθημα, το πάθος που έχουν για το άθλημά μας είναι απίστευτο. Αν δω τους ακολούθους μου στο Instagram, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που με ακολουθούν είναι από την Ινδονησία, επομένως είναι κάτι απίστευτο και τους αγαπώ για το πάθος τους για το άθλημά μας».

ENEA BASTIANINI (Ducati Lenovo Team)

Πόση ώθηση σας έδωσε αυτή η νίκη την Κυριακή που έρχεστε στην Ινδονησία αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Η πίστα της Ινδονησίας είναι μία από τις αγαπημένες μου. Είναι πολύ όμορφη, και είμαι σίγουρος ότι θα είμαι γρήγορος σε αυτή. Είναι διαφορετική σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές πίστες, και επίσης η άσφαλτος πιθανότατα θα είναι βρώμικη την Παρασκευή, αλλά αφού θα γίνεται καλύτερη, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κατάσταση και να έχουμε την αυτοπεποίθηση να βελτιωθούμε, και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω».

 

Έχετε εκπλαγεί με την αντίδραση σε αυτό που συνέβη στον τελευταίο γύρο;

«Όχι, δεν εκπλήσσομαι καθώς πήγα και εγώ έξω από τη γραμμή και γύρισα για να δω πώς ήταν ο Jorge καθώς νόμιζα ότι μπορεί να είχε πέσει, αλλά σε αυτή την κατάσταση, ήμουν στη γραμμή μου και συμφωνώ με την πρώτη μου απόφαση ότι είμαι σωστός».

 

Πώς σας φάνηκε η παρέλαση της Τετάρτης;

«Ναι, ήταν ένα πολύ καλό σόου, μου αρέσουν οι Ινδονήσιοι θαυμαστές όπως είναι έτσι, αλλά αυτή τη φορά ήταν κάτι μεγάλο. Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν μαζί μας όταν ήμασταν στο φορτηγό, και ήταν τόσο ωραίο να βλέπω πόσοι άνθρωποι μας ακολουθούσαν. Θα είναι σημαντικό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τους φιλάθλους».

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Έχει αλλάξει η γνώμη σου σε αυτό που συνέβη στον τελευταίο γύρο;

«Δεν συμμετείχα και έχω ήδη πει τη γνώμη μου».

Πιστεύεις ότι οι ζεστές συνθήκες και το χαμηλό κράτημα θα σου δώσουν περισσότερες πιθανότητες να παλέψεις με αυτούς τους τρεις τύπους αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Θα είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε εδώ, δεν έχω τελειώσει ποτέ έναν Αγώνα εδώ στην Ινδονησία όπως και το 2022, είχα αυτή την δύσκολη πτώση στο Ζέσταμα. Είναι καιρός να καταλάβουμε το επίπεδό μας εδώ και ο στόχος θα είναι ξανά στις πρώτες τέσσερις/πέντε θέσεις».

 

Είναι μια πίστα που σου αρέσει, ταιριάζει στο στυλ οδήγησής σου;

«Ναι, είναι μια πίστα που μου αρέσει, δεν είναι από τις αγαπημένες μου, αλλά είναι μία πίστα που μου αρέσει, αλλά που συνήθως δεν τα πάμε καλά και ανυπομονώ να την καταλάβω με την Ducati».

Πώς σας φάνηκε η παρέλαση της Τετάρτης;

«Ήταν μια δύσκολη μέρα, καθώς μετά από μια πτήση 20 ωρών, έπρεπε να πάω στην παρέλαση, αλλά είναι αλήθεια ότι είναι πολύ ωραία καθώς κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ στην Ινδονησία, νιώθεις σαν ροκ σταρ. Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι καθώς γνωρίζουμε ότι το MotoGP είναι κάτι πολύ μεγάλο εδώ στην Ινδονησία, και για να δούμε όλους τους θαυμαστές αν μπορούν να απολαύσουν αυτό το Σαββατοκύριακο».

FABIO DI GIANNANTONIO (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Ξέρουμε ότι είχατε αυτόν τον τραυματισμό στον ώμο στα δύο τελευταία Grand Prix, ποια είναι η τελευταία κατάσταση;

«Ας πούμε, όπως πάντα, ότι έχουμε πολλές εικασίες για την κατάσταση, και έχω την καλύτερη ομάδα που με παρακολουθεί και επίσης τους Αγώνες παρακολουθούν τον ώμο για να καταλάβουν πώς είναι η κατάσταση μέρα με τη μέρα, και το σχέδιο είναι να κάνω τα πάντα στη φετινή σεζόν και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι η καλύτερη απόφαση για τον ώμο, αν χρειάζεται επέμβαση ή όχι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση. Προσπαθούμε να ανακάμψουμε και εργαζόμαστε στο 100% κάθε μέρα, προσπαθώντας να ανακάμψουμε και να μειώσουμε τη φλεγμονή, αλλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς είναι η κατάστασή μου μέρα με τη μέρα».

Τι περιμένετε και πόσο δύσκολο θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Σίγουρα, ξέρουμε ότι δεν είμαι στο 100%, αλλά, θέλω να είμαι στο 100%, οπότε ο στόχος είναι να κάνω το μέγιστο στην πίστα και να επιστρέψω εκεί που ήμασταν πριν από τραυματισμό – οπότε αγωνίζομαι για την πρώτη πεντάδα . Είναι ένα σούπερ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο, είναι σαν ένα τρίτο εντός έδρας GP φέτος γιατί έχουμε πολλά θετικά με την Pertamina εδώ όπως είπες, έχουμε τεράστια υποστήριξη από τους Ινδονήσιους οπαδούς, οπότε ο στόχος είναι να κάνουμε πολύ καλά πράγματα εδώ και πέρυσι κάναμε έναν καλό Αγώνα, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα».

 

Πόσο βοηθάει η ενέργεια των Ινδονήσιων οπαδών;

«Ναι σίγουρα, είπα ότι αισθάνομαι σαν τον Justin Bieber, αλλά και οι Beatles είναι το ίδιο, όταν ένας ροκ σταρ φτάνει σε μια πόλη, είναι έτσι. Ήταν υπέροχο να βλέπω τόση υποστήριξη στην παρέλαση. Ήταν φανταστικό και δεν έχω δει ποτέ τόσους πολλούς ανθρώπους να μας επευφημούν, νομίζω ότι αυτό θα μας δώσει επιπλέον κίνητρο. Πρέπει να κάνουμε καλή εμφάνιση με αυτό το νέο χρώμα με τη σημαία της Ινδονησίας, οπότε ελπίζω να κάνω καλό Αγώνα και για αυτούς».

MARCO BEZZECCHI (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Πήρατε την 3η θέση στο Sprint και την 5η θέση πέρυσι, περιμένετε να είστε στο μπροστινό μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Πέρυσι, η κατάστασή μου ήταν πολύ διαφορετική από τώρα, ευτυχώς, όπως είπατε, έφτασα εδώ την Παρασκευή το πρωί μόλις τέσσερις ή πέντε ημέρες μετά την επέμβαση στον ώμο μου. Το Σάββατο ήταν μια απίστευτη μέρα. Μπόρεσα να ανέβω στο βάθρο στο Sprint μετά από μια υπέρβαση στον τελευταίο γύρο με τον Maverick. Ήταν ένα μεγάλο συναίσθημα, και νομίζω, όπως είπε ο Fabio, έχουμε καλή ομάδα, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, οπότε χάρη σε αυτούς και ελπίζω αυτό το Σαββατοκύριακο με τον ώμο χωρίς πρόβλημα να μπορούμε να πάμε λίγο καλύτερα».

 

Πού νιώθεις ότι έχεις κάνει τα βήματα με τον εαυτό σου και τη μοτοσυκλέτα;

«Στους τελευταίους δύο Γύρους, βελτιωνόμουν βήμα προς βήμα, ειδικά στους Αγώνες στο Misano την περασμένη εβδομάδα, ήμουν πολύ συνεπής στα GP και ήμουν ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και την ομάδα. Δεν ήταν αρκετό για να ανέβουμε στο βάθρο, οπότε ελπίζουμε, από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε έτσι, φυσικά, κάθε κατάσταση και διαδρομή είναι πάντα διαφορετική, οπότε θα πρέπει να βλέπουμε Σαββατοκύριακο με Σαββατοκύριακο τη διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έτσι και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

 

Ένα καλό Σαββατοκύριακο για εσάς και την ομάδα:

«Όπως είπε ο Fabio, είναι λίγο περίεργο για μένα, καθώς δεν το έχω συνηθίσει, να βλέπω τον εαυτό μου σε φωτογραφίες στην πόλη και παντού. Η υποστήριξη, όπως είπε ο Fabio, είναι εκπληκτική και η Pertamina είναι ένας απίστευτος συνεργάτης από εδώ και είμαστε τυχεροί για αυτή τη συνεργασία και επίσης την υποστήριξη από τους Ινδονήσιους οπαδούς. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή την υποστήριξη και ελπίζουμε ότι μπορούμε να τους δώσουμε ένα καλό σόου».

FABIO QUARTARARO (Monster Energy Yamaha MotoGP™)

Πόση ώθηση σας έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο;

«Νομίζω ότι ήταν ένας πολύ καλός Αγώνας, μακράν το καλύτερο Σαββατοκύριακο της χρονιάς, κάναμε εξαιρετικό ρυθμό και δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο γρήγοροι σε όλο τον Αγώνα. Δυστυχώς, από τη δεύτερη έως την τελευταία στροφή, δεν είχαμε καύσιμα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι καθώς βλέπουμε πάντα τους μπροστινούς αναβάτες αρκετά κοντά μας, οπότε νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα».

 

Τι έλεγες μέσα από το κράνος αυτή τη στιγμή;

«Λοιπόν, ξέρετε, αν ήταν μια στροφή πριν, θα είχαμε μπει στο pit, οπότε νομίζω ότι αυτό που αξίζει, δεν είναι η θέση αλλά ο Αγώνας που κάναμε. Τελικά, το να τελειώσουμε στην 5η ή την 7η δεν είναι κάτι που έχει σημασία, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι κάναμε κάποια βήματα για το μέλλον που θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντα».

 

Σε τι αποδίδετε τις βελτιώσεις;

«Είναι η στρατηγική που έχει αλλάξει αρκετά, και εργαζόμαστε από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν είχαμε βρει πραγματικά την κατεύθυνσή μας μέχρι το Misano Test πριν από το Misano, όπου βρήκαμε κάτι που θα μπορούσε να είναι υπέροχο. Η κατεύθυνση είναι απλή καθώς γνωρίζουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά μετά είναι το πώς. Για εμάς, η δύναμη είναι κάτι που μας λείπει, για έναν γύρο, είναι σημαντικό, αλλά για τον αγώνα, νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για να αγωνιστούμε».

 

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι δυνατότητες αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Νομίζω ότι το πρώτο βήμα είναι να δούμε πώς είναι η μοτοσυκλέτα μας καθώς περάσαμε σχεδόν έναν μήνα στο Misano. Οι δυνατότητες ήταν μεγάλες, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικές και ανυπομονώ να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας σε αυτή την πίστα. Στις ΕΔ1, η πίστα θα είναι αρκετά βρώμικη και νομίζω ότι αν προκριθούμε στους πρώτους 10, νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν υπέροχο Αγώνα την Κυριακή».

 

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο του 2025 για το MotoGP™

Χορηγοί