• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Petrucci κερδίζει την πρώτη νίκη WorldSBK στον 1ο Αγώνα εντός έδρας
Αγώνες 21/09/2024 - 21:23

Tissot Superpole

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε τη δεύτερη pole position του στη σεζόν. Ωστόσο, ο Ιταλός αναβάτης τερμάτισε το Tissot Superpole Session στην παγίδα με το χαλίκι μετά από μια σύγκρουση στη στροφή 2. Ο χρόνος του 1'27.953 ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο.

Ο Andrea Iannone (Team GoEleven) προκρίθηκε 2ος ενώ ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, αλλά μια ποινή τριών θέσεων τον υποβίβασε στη δεύτερη σειρά για την έναρξη του 1ου Αγώνα.

Έχοντας προκριθεί στην πρώτη σειρά για τους προηγούμενους τρεις Γύρους, ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήταν ο 4ος ταχύτερος αλλά ένας άλλος αναβάτης που έπεσε προς το τέλος.

Η ομάδα HRC προκρίθηκε και με τους δύο αναβάτες μέσα στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά φέτος. Ο Xavi Vierge ήταν 7ος ταχύτερος και ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον συναθλητή του Iker Lecuona στην 8η.   

1ος  Αγώνας

Ο Ιταλός ήρωας κέρδισε στην Cremona μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που είδε τον συμπατριώτη του Ιταλό Bulega να παίρνει τη 2η θέση και τον Bautista να συμπληρώνει το βάθρο της Ducati

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM επέστρεψε στη δράση για έναν συναρπαστικό 1ο Αγώνα στη νέα προσθήκη στο ημερολόγιο των Αγώνων σήμερα. Ο Danillo Petrucci (Barni Spark Racing Team) κέρδισε την πρώτη του νίκη στο World Superbike, καθιστώντας αυτό το βάθρο το ενδέκατο της καριέρας του. Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) πήρε το δέκατο πέμπτο βάθρο της καριέρας του στη 2η θέση, ενώ ο Ισπανός Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) σημείωσε εντυπωσιακή επίδοση και κατέλαβε την 3η θέση. Ο Petrucci γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει σε MotoGP, WorldSBK, STK1000, STK600, MotoAmerica και μία Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ντακάρ.

DUCATI ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Ήταν ένα ξεκίνημα στην πρώτη σειρά για τις Ducati στην Ιταλική πίστα, με τον Andrea Iannone (Team GoEleven) τον Petrucci και τον Bulega στην pole position. Ακολούθησε μια στενή τριπλή μάχη σε τέλειες συνθήκες. Ο Petrucci, ο οποίος ήταν δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο, έδειξε την κυριαρχία του στη μοτοσυκλέτα, πιέζοντας σκληρά για την παρθενική του νίκη.

ΔΥΝΑΤΟΣ LEUCONA : Εντυπωσιακές επιδόσεις από τον αναβάτη της Honda

Η στροφή 10 είδε τον Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) να πέφτει παρά το γεγονός ότι οδήγησε σε έναν δυνατό Αγώνα στην πρώτη 10άδα, ενώ ο Ισπανός Iker Lecuona (Team HRC) οδηγούσε με καλό ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι έδειχνε ανταγωνιστικός για το βάθρο, δεν επρόκειτο να είναι ο Ιταλικός Αγώνας των ονείρων του για τον Iannone καθώς είχε μια πτώση μένοντας εκτός διεκδίκησης και αφήνοντας τους Petrucci και Bulega να μάχονται για την πρώτη θέση και τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) να κατέχει την 3η με 13 γύρους να απομένουν.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ: Οι Bulega και Bautista εξασφαλίζουν πολύτιμους βαθμούς Πρωταθλήματος

Με 12 γύρους να απομένουν στην Cremona, ο Lecuona έκανε μια εντυπωσιακή κίνηση για να πάρει την 3η θέση από τον Locatelli, ενώ ο Bautitsa ανέβηκε από την 7η θέση στην 3η με άλλους οκτώ γύρους για να απομένουν. Στα δύο τρίτα του Αγώνα, βγήκε η κόκκινη σημαία, με αποτέλεσμα να κλειδώσει το βάθρο της Ducati, πρώτη φορά στην Ιταλία μετά την Imola το 2010. Ο Lecuona έφτασε για πρώτη φορά στους πρώτους 5 από το Portimao το 2023 μετά από μια εξαιρετική οδήγηση στην Ιταλική πίστα. Με το Νο 9 ο Petrucci είναι ο 9ος μεγαλύτερος αναβάτης στην παρθενική του νίκη στην κατηγορία και γίνεται ο 81ος νικητής της Superbike. Στάθηκε στο επάνω σκαλί του βάθρου με τους διεκδικητές του Πρωταθλήματος Bulega και Bautista να ολοκληρώνουν το βάθρο του 1ου  Αγώνα στην Cremona.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ 2024 ΓΙΑ ΤΟΝ BASSANI: Τερματισμός στην 5η θέση για πρώτη φορά σε ένα χρόνο

Ο Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τερμάτισε στο P5 εντός έδρας, το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν του 2024, ενώ ήταν και το πρώτο του αποτέλεσμα στην πεντάδα μετά την MotorLand Aragon πέρυσι. Ο Xavi Vierge (Team HRC) ήρθε στην 6η θέση μπροστά από τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) στην 7η θέση, αφού ξεκίνησε από την 17η θέση στο grid. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) ήταν 8ος με τον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) στην 9η θέση και τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK) να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

 

1ος | Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team

«Η νίκη σε αυτόν τον Αγώνα είναι απίστευτη για μένα. Είναι απλά ένα υπέροχο συναίσθημα. Ήταν πραγματικά απροσδόκητο και για εμάς. Νόμιζα ότι με την ποινή των τριών θέσεων θα ήταν δύσκολο να τερματίσω στο βάθρο αλλά, μετά από μερικούς γύρους, συνειδητοποίησα ότι ήμουν στο μπροστινό μέρος, επικεντρώθηκα στη διατήρηση του ρυθμού μου χωρίς να πιέζω πολύ, περίμενα ότι ο ρυθμός θα ήταν πιο γρήγορος και μετά από μερικούς γύρους άρχισα να πιέζω περισσότερο και αναρωτήθηκα αν είχαν ολοκληρωθεί τα δύο τρίτα του Αγώνα και δεν ήμουν σίγουρος. Τότε συνειδητοποίησα ότι είχα κερδίσει και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αυτό ήταν πραγματικά απροσδόκητο για μένα και τώρα έχω συμπληρώσει σχεδόν όλα τα στάδια για την καριέρα μου. Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα και έχω βγάλει μεγάλο βάρος από τους ώμους μου».

 

2ος | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing - Ducati

«Αυτοί είναι 20 πολύ σημαντικοί βαθμοί που πρέπει να βάλω στην τσέπη μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη 2η θέση σήμερα γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο Danilo ήταν πολύ, πολύ γρήγορος σήμερα. Ήταν επικίνδυνο να τον ακολουθήσω γιατί είχε κάτι περισσότερο από εμένα. Εγώ. Δεν ένιωθα άνετα με τη μοτοσυκλέτα μου, οπότε αποφάσισα ότι οι 20 βαθμοί ήταν καλύτεροι από το τίποτα. Οπότε πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στη ρύθμιση που λειτουργεί και ελπίζω να έχω το 100% της αίσθησης της μοτοσυκλέτας πίσω».

3ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing - Ducati

«Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Χθες, δεν ένιωθα πολύ άσχημα, αλλά όταν έπρεπε να πιέσω περισσότερο ένιωσα ότι μου έλειπε κάποια δύναμη. Δεν μπορούσα να κάνω έναν πολύ καλό χρόνο γύρου. Ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις σε αυτή την πίστα που είναι δύσκολη, στους πρώτους γύρους ένιωσα λίγο πόνο στα πλευρά μου, πιθανότατα από την προσπάθεια να πιέσω πάρα πολύ. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα ένιωθα βαριά τη μοτοσυκλέτα και για τους πρώτους γύρους και δεν μπορούσα να πιέσω. Εκείνη την στιγμή, σκέφτηκα ότι αν συνεχίσω να νιώθω έτσι μετά από 5 ή 6 γύρους, θα πρέπει να αποσυρθώ. Αλλά γύρο με τον γύρο, άρχισα να νιώθω καλύτερα και ο πόνος μειώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί την Πέμπτη, δεν ήξερα καν αν θα μπορούσα να αγωνιστώ αυτό το Σαββατοκύριακο, το να τερματίσω στο βάθρο έχοντας ξεκινήσει από την πέμπτη σειρά είναι ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Οι 6 πρώτοι του WorldSBK Race 1

1. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +2.590s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +6.383s

4. Iker Lecuona (Team HRC) +7.583s

5. Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +10.125s

6. Xavi Vierge (Team HRC) +10.211s

 

Ταχύτερος γύρος:

Andrea Iannone (Ducati) – 1’29.397s

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

 

Επόμενο άρθρο »

Η Herrera κερδίζει την Sanchez στη συναρπαστική μάχη του τελευταίου γύρου του 1ου Αγώνα WorldWCR

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia κατακτά ρεκόρ γύρου στο Misano μπροστά από τους Martin και Marc Marquez την 1η ημέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα