• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Balaton Park της Ουγγαρίας θα συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο MotoGP™ και WorldSBK του 2025
Νέα 20/09/2024 - 12:55

Το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου πρόκειται να επιστρέψει στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης την επόμενη σεζόν, ενώ στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν και οι Αγώνες του WorldSBK.

Το Balaton Park στην Ουγγαρία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο MotoGP™ και WorldSBK του 2025. Ο χώρος, κοντά στη λίμνη Μπάλατον στη δυτική Ουγγαρία, θα υποβληθεί σε αναβαθμίσεις στην πίστα και τις εγκαταστάσεις προκειμένου να υποδεχθεί το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου την επόμενη σεζόν, ενώ και το WorldSBK θα έχει Αγώνες σε αυτή την πίστα.

Το MotoGP™ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ουγγαρία το 1990 πριν επιστρέψει για ένα δεύτερο GP Ουγγαρίας το 1992. Από τότε, το Έθνος γιόρτασε επίσης τις επιτυχίες του εγχώριου ήρωα Gábor Talmácsi καθώς έγινε ο πρώτος Ούγγρος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Grand Prix παίρνοντας το τίτλο το 2007 στα 125cc. Τώρα, το 2025 θα δει την κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας να επιστρέφει για να αγωνιστεί στη χώρα, προσθέτοντας άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία της χάρη στο ντεμπούτο του Balaton Park στο ημερολόγιο MotoGP™.

Οι προσωρινές ημερομηνίες για την εκδήλωση είναι από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου 2025. Θα γίνουν αναβαθμίσεις στην ίδια την πίστα για να προετοιμαστούν για το ντεμπούτο του MotoGP™ και θα αναληφθούν εργασίες για την υποδομή και τις υπηρεσίες φιλάθλων πριν από τα πλήθη που συνοδεύουν το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου.

Η λίμνη Balaton, η μεγαλύτερη στην κεντρική Ευρώπη, θα προσφέρει ένα εκπληκτικό σκηνικό για το MotoGP™ – δίνοντας στους θαυμαστές την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαία αθλητική ψυχαγωγία σε έναν εντυπωσιακό τουριστικό προορισμό.

Οι λάτρεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM μπορούν επίσης να ανυπομονούν για τους Αγώνες στο Balaton Park την επόμενη σεζόν, με τον χώρο να περιλαμβάνει Αγώνες τόσο στο MotoGP™ όσο και στο WorldSBK.

Balázs Weingartner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HUMDA Zrt.:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Carmelo Ezpeleta για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά την υποστήριξη της Ουγγρικής κυβέρνησης. Η σκληρή δουλειά πολλών ετών έφτασε επιτέλους να καρποφορήσει και το πιο συναρπαστικό άθλημα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, έχει συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο. Είναι η απόδειξη της δύναμης της χώρας μας ότι, παρά τις δυσκολίες, είμαστε εδώ σήμερα και μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το νέο δρόμο της κοινής επιτυχίας που έχει να κάνει με το συναίσθημα και το πάθος, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά τα αθλήματα θα προωθήσουν τη μηχανική γνώση και την τεχνογνωσία της χώρας μας, την αριστεία των αναβατών μας και την τουρισμό της χώρας μας. Και, φυσικά, η φανταστική φιλοξενία και η υποστήριξη όταν μιλάμε για τους οπαδούς, τους αναβάτες και τα ταλέντα της χώρας, η καρδιά της Ουγγαρίας χτυπά πιο δυνατά για μια Ουγγρική επιτυχία, οπότε θα φροντίσουμε ώστε να δείξουν τις ικανότητές τους στους εντός έδρας Αγώνες του χρόνου και θα τους επευφημήσουμε μαζί».

 

Henrik Hermann, Πρόεδρος της Ουγγρικής Ένωσης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

«Όταν βρίσκεσαι στο δρόμο προς τη γραμμή τερματισμού, κάθε ορόσημο στο δρόμο είναι μια σημαντική επιβεβαίωση της σωστής κατεύθυνσης. Το 2004, ως Πρόεδρος της Ουγγρικής Ένωσης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Dorna και να ονειρευτούμε την επιστροφή των αγώνων Grand Prix της μοτοσυκλέτας στην Ουγγαρία, η οποία από τότε έγινε γνωστή με το MotoGP, τη πιο συναρπαστική διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Αυτός ο στόχος ήταν στον ορίζοντα αρκετές φορές, δυστυχώς υπήρξαν και περισσότερες στροφές στον ορίζοντα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά και κάτω από τόσο καθαρό ουρανό και τα μάτια μας χαμογελούν κάτω από το κράνος μας στην τελευταία στροφή πριν από τη γραμμή τερματισμού και συγκεντρώνουμε όλη μας την ενέργεια στον κυματισμό της καρό σημαίας μπροστά στο πλήθος που ζητωκραυγάζει, ώστε εμείς οι Ούγγροι να απολαμβάνουμε αυτό το συναίσθημα και στην πατρίδα μας».

 

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι το Balaton Park θα είναι στο ημερολόγιο του 2025 για τα MotoGP™ και WorldSBK. Η πίστα βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία και θα είναι ένας φανταστικός προορισμός για τους θαυμαστές που θα έρθουν και θα δουν το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου σε δράση, να βρίσκεται σε εξέλιξη για να προετοιμαστεί ο χώρος για το ιστορικό του ντεμπούτο στο ημερολόγιο, προσθέτοντας άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία της Ουγγαρίας στους αγώνες Grand Prix και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σε μια βασική αγορά, στην κεντρική Ευρώπη».

 

Επόμενο άρθρο »

Emilia Romagna: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Emilia Romagna: Moto2 Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα