• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη Toni Elias: το φαβορί της Moto2
"Ο Valentino είναι ο Valentino και δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα"
Νέα 21/06/2010 - 15:49

 

Δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται το να πρωταγωνιστείς

 

Ο Ισπανός οδηγός που έχει κερδίσει 2 αγώνες φέτος στη νέα κατηγορία, την Moto2 και προηγείται στο Πρωτάθλημα, μιλάει στον Δημήτρη Διατσίδη για όλα και για τον τραυματισμό του Rossi.

 

E: Toni, είσαι ανάμεσα στην ελίτ των οδηγών που έχουν κερδίσει αγώνες με 4 διαφορετικές κατηγορίες, μαζί με τον Rossi, τον Capirossi και τον Μike Hailwood. Πόσο σημαντικό στατιστικό είναι αυτό για σένα;

T.E.: Για μένα είναι πολύ - πολύ σημαντικό, είναι μια ευχαρίστηση να είμαι σε αυτό το γκρουπ με αυτούς τους σημαντικούς και τρομερούς οδηγούς, σχεδόν θρύλους. Εγώ απλά δουλεύω ώστε μια μέρα να τους φτάσω, αλλά όπως και νάχει είναι πολύ ωραίο να έχεις κερδίσει σε 4 κατηγορίες και ελπίζω να αυξήσω τις νίκες μου.

 

E: Είσαι ο οδηγός με τη μεγαλύτερη εμπειρία από όλους που συμμετέχουν στην Μoto2. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το μεγάλο σου όπλο;

T.E.: Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι οδηγοί, οι αγώνες είναι πραγματικά δύσκολοι και πιστεύω ότι η εμπειρία είναι σημαντική. Αν δούμε την κατάταξη των αγώνων είμαι πάντα στους 5 πρώτους και αυτό είναι πολύ καλό και μάλλον εκεί φαίνεται η εμπειρία. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Στον αγώνα κάνω την επίθεσή μου όταν είναι απαραίτητο και όταν δεν χρειάζεται περιμένω. Όταν κάποιοι οδηγοί μου κάνουν επίθεση προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή είμαι έτοιμος και δυνατός να κάνω το καλύτερό μου.

 

E: Τώρα που πρωταγωνιστείς στην πολύ αυτή ανταγωνιστική κατηγορία, πιστεύεις ότι θα ανοίξει και πάλι για σένα η πόρτα της μεγάλης κατηγορίας;

T.E.: Αυτή είναι η επιλογή μου για το 2010! Nα είμαι στην Moto2 ώστε μετά να γυρίσω στο MotoGP, αυτό είναι που θέλω. Πιστεύω ότι στους θεατές και τους οπαδούς του MotoGP, αρέσει η κατηγορία Moto2, λόγω του ανταγωνισμού. Όλοι έχουν τον ίδιο κινητήρα και τα ίδια λάστιχα. Όλοι οι οδηγοί είναι ανταγωνιστικοί, γίνονται μεγάλες μάχες και σίγουρα είναι ο δρόμος για να ανέβεις στα MotoGP, στο άμεσο μέλλον. Αν όλα πάνε καλά με αυτόν τον τρόπο το μέλλον του MotoGP θα είναι καλό. Πιστεύω ότι έτσι θα δούμε όλους τους οδηγούς πιο κοντά από ότι είναι τώρα και σίγουρα θα έχουμε περισσότερες μοτοσυκλέτες και περισσότερες ευκαιρίες για πιο πολλούς οδηγούς και ελπίζω να βρεθώ πίσω στο MotoGP εγώ και αρκετοί ακόμη από τους οδηγούς της Moto2.

 

E: Ήταν λάθος των ομάδων το να σε αφήσουν να φύγεις από τα MotoGP;

T.E.: Διάλεξαν πέρυσι το μέλλον πολύ νωρίς και αυτό με άφησε έξω από τις ομάδες του MotoGP. Όμως είχα ευκαιρίες να συνεχίσω στη μεγάλη κατηγορία, αλλά σύμφωνα με τη γνώμη μου δεν ήταν καλές για μένα και έτσι διάλεξα την Moto2. Δεν είμαι δυσαρεστημένος με αυτό! Μπορώ να καταλάβω τις επιλογές των ομάδων και τώρα ο δρόμος μου είναι σε αυτήν την κατηγορία με στόχο να γυρίσω στα MotoGP όσο νωρίτερα γίνεται.

 

Ε: Τι παίζεται στις αποφάσεις αυτές; Μπορεί απλά να μην ήθελαν τόσους πολλούς Ισπανούς οδηγούς, αφού θα ανέβαιναν οι Barbera, Bautista, Espargaro;

Τ.Ε.: Δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο, αφού υπάρχουν και πολλοί Ιταλοί οδηγοί. Στο μέλλον, αν υπάρχουν περισσότερες θέσεις, μπορεί να θέλουν και οδηγούς από άλλες χώρες εκτός Ισπανίας – Ιταλίας.

 

Ε: Πιστεύεις ότι αλλάζει το τοπίο μετά τον τραυματισμό του Rossi;

Τ.Ε.: Χωρίς τον Valentino δεν είναι καλό πράγμα για το πρωτάθλημα, δεν είναι καλό για τους θεατές, γιατί πολλοί έρχονται στις πίστες για να τον δουν και τον υποστηρίξουν. Αλλά η ζωή των οδηγών είναι έτσι, κάποια μέρα οι τραυματισμοί έρχονται. Tώρα ήταν η σειρά του Valentino και σίγουρα ο Valentino θα γυρίσει. Μπορεί τώρα να ήταν λίγο δύσκολα από συναισθηματικής πλευράς, αλλά θα γυρίσει και όλα θα τακτοποιηθούν.

 

E: Είχες κτυπήσει και συ άσχημα στο πόδι σου (σπάσιμο στον μηρό), στην Ολλανδία. Πόσο καιρό έκανες να το ξεπεράσεις τελείως;

Τ.Ε.: Γύρισα πίσω σε 2 μήνες αλλά ήμουν τελείως καλά σε 3μιση μήνες. Όταν γύρισα έκανα 3 αγώνες με πολύ πόνο, αλλά εκείνη τη στιγμή έπρεπε να γυρίσω. Πιστεύω ότι ο Valentino είναι σε διαφορετική κατάσταση. Ο Valentino είναι ο Valentino δεν χρειάζεται να επιστρέψει σύντομα. Δεν χρειάζεται να δείξει τις δυνατότητες του γιατί όλοι τον ξέρουν. Μπορεί να το πάει σιγά - σιγά στην ανάρρωση και όταν θα είναι 100% καλά, θα γυρίσει για να κερδίσει και πάλι, σίγουρα!

 

Ε: Φαντάζομαι ότι μπορείς να καταλάβεις πόσο πονάει από ένα τέτοιο τραύμα;

Τ.Ε.: Ναι σίγουρα μπορώ να τον καταλάβω. Τη στιγμή του τραυματισμού θα ήταν πολύ απογοητευμένος, αλλά επίσης τώρα πέρασε η χειρότερη στιγμή. Είναι στο σπίτι του, γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των τραυμάτων του, βλέπει τους αγώνες στην τηλεόραση και αυτό, για έναν τραυματισμένο οδηγό, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά αυτό απλά παίρνει λίγο χρόνο και όταν καταλάβεις την κατάσταση, σε μερικές μέρες δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα αρχίσει να δυναμώνει και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσει πίσω δυνατός.

 

Ε: Ποιο είναι το σημαντικότερο τεχνικό πρόβλημα της ΜΟΤΟ2;

Τ.Ε.: Όλες οι μοτοσυκλέτες και οι κατασκευαστές είναι πολύ κοντά, οπότε το πιο σημαντικό είναι να ρυθμίσεις σωστά τη μοτοσυκλέτα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι «να έχεις χέρια»!

Επόμενο άρθρο »

Άτυχος ο Corsi

« Προηγούμενο άρθρο

Bridgestone: Ο απολογισμός του Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα