• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon; Moto2 Αγώνας
Νίκη για τον Jake Dixon, εκτός ο Sergio Garcia
Νέα 01/09/2024 - 15:06

Με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον εξελίχθηκε ο αγώνας της Moto2 στην Αραγονία, καθώς οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας ξεκινούσαν από πολύ πίσω και δινόταν οι ευκαιρία στους "κυνηγούς" τους να μειώσουν τη διαφορά. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης ο Jake Dixon κατάφερε να στρίψει πρώτος από την Pole Position, με τον Tony Arbolino να ακολουθεί, ενώ πιο πίσω ο Αron Canet είχε κάνει μια κακή εκκίνηση, είχε μια επαφή και μετά μια πτώση στην 8η στροφή και αποσύρθηκε από τον αγώνα. 

Στην αρχή του 4ου γύρου, ο Arbolino έκανε την επίθεσή του και πέρασε τον Dixon, με τον Βρετανό όμως να απαντάει δύο γύρους αργότερα και να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή. Εν τω μεταξύ ο Fermin Aldeguer είχε φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση - στην οποία πάλευε με τον Deniz Öncü - και σε μια προσπάθεια να περάσει μπροστά από τον Τούρκο αναβάτη χτύπησε μαζί του και έπεσε στον 7ο γύρο. 

Πιο πίσω, ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Sergio Garcia, είχε ξεκινήσει από την 28η θέση και δεν φαινόταν να μπορεί να ανεβάσει το ρυθμό του. Τελικά θα δεχόταν και μια ποινή μεγάλου γύρου λόγω υπέρβασης του ορίου της πίστας και μετά από αυτό εγκατέλειψε τον αγώνα. 

O Alonso Lopez εν τω μεταξύ είχε ανεβάσει την απόδοσή του και πάλευε με τον Öncü για την τρίτη θέση, ενώ οι δύο πρώτοι είχαν ξεφύγει. 

Μπαίνοντας στους πέντε τελευταίους γύρους, ο Dixon ανέβασε το ρυθμό του, ξέφυγε από τον Arbolino και έφτασε στη δεύτερη νίκη της σεζόν και το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του, με τον Arbolino να επιστρέφει στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. 

Πρώτο βάθρο γενικά στη Moto2 πέτυχε και ο Öncü, που κατάφερε μέχρι τέλους να κρατήσει πίσω του τον Lopez, κάνοντας στο τέλος μάλιστα και διαφορά. 

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Manuel Gonzalez, μπροστά από τον Somkiat Chantra. Ο Marcos Ramirez έδινε μάχες με τον Joe Roberts (ο οποίος είχε δεχθεί μια ποινή μεγάλου γύρου λόγω επαφής με τον Celestino Vietti) και κατάφερε να επιβληθεί στον Αμερικανό ομόσταυλό του, ο οποίος μάλιστα έπεσε στον τελευταίο γύρο - χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος στο Πρωτάθλημα. 

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ai Ogura, Darryn Binder και Celestino Vietti

Επόμενο άρθρο »

Aragon: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ