• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Vmoto παρουσιάζει τη μπαταρία ταχείας φόρτισης στο Misano
Ήμασταν εκεί σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα
Νέα Αγοράς 28/08/2024 - 14:46

του Δημήτρη Διατσίδη


 

Στη διάρκεια της “International Press Day Vmoto 2024”, στην πίστα του Misano, η εταιρία παρουσίασε τη νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που θα ολοκληρώσει την προσφορά στη γκάμα των ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών του αυστραλιανού ομίλου.

Στο χώρο του Misano World Circuit, στο Misano Adriatico (Ιταλία), βρεθήκαμε κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, μαζί με δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, που με ενδιαφέρον είδαν τον τρόπο που θα λυθεί το πρόβλημα της φόρτισης των μπαταριών, που είναι μάλλον το μεγαλύτερο αρνητικό σχόλιο για την ηλεκτρική μετακίνηση στις πόλεις.


O Jorge Lorenzo με τον Dario Marchetti σχολιάζουν τη μπαταρία που μόλις ο Graziano Milone (δεξιά) παρουσίασε

Η ανακοίνωση της Vmoto Limited αναφέρει: “η παγκόσμια εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών δίτροχων οχημάτων υψηλής ποιότητας, που χαρακτηρίζονται από μοναδικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό, παρουσίασε το πρωτότυπο μιας νέας μπαταρίας Superfast φόρτισης. Η νέα μπαταρία είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από την τυπική έκδοση που χρησιμοποιείται στη σειρά Vmoto και μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο φόρτισης: από 0 έως 80% σε μόλις 30 λεπτά. Αυτή η καινοτομία αυξάνει την προσφορά των λύσεων Vmoto για αστική μετακίνηση, καθώς η νέα μπαταρία ταχείας φόρτισης και η μπαταρία ταχύτητας θα παραμείνουν στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο σκούτερ θα έχει τις δύο διαφορετικές λύσεις και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ποια μπαταρία ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η νέα γρήγορη φόρτιση μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες B2B να μειώσουν τον χρόνο σταματημένης μοτοσυκλέτας στην αγορά παράδοσης ή τους βαρείς χρήστες, η μπαταρία ταχύτητας που χρησιμοποιείται ήδη στη σειρά θα παραμείνει η λύση για καθημερινή χρήση”.

Τα αποκαλυπτήρια του πρωτοτύπου έγινα και με την παρουσία του Jorge Lorenzo, 5 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP και Global Testimonial Vmoto και του Dario Marchetti, Vmoto World Ambassador και η τελική έκδοση θα παρουσιαστεί στην EICMA 2024.

Περιττό να τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιο βήμα προς τη λύση των προβλημάτων αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο συνοδεύεται και από το ξεκίνημα σε ορισμένες πόλεις σε όλον τον κόσμο, του συστήματος φόρτισης σε κύρια σημεία της πόλης, όπου μπορεί κάποιος να αφήσει μια άδεια από φόρτιση μπαταρία και να φύγει με μια πλήρως φορτισμένη, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει, αρκεί να συμφωνεί σε αυτό το σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών με άλλους χρήστες.

Το μέλος του ΔΣ της Vmoto Graziano Milone παρουσιάζει το πρωτότυπο της νέας μπαταρίας

Τα κύρια σημεία της Vmoto

Ο όμιλος, εισηγμένος στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο (VSX - Australian Securities Exchange), προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών με χαρακτηριστικά και μοναδικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για τη διεθνή αγορά, με την παραγωγή να γίνεται στα υπερσύγχρονα 30,000 τετραγωνικά στο Nanjing, στην Κίνα. Αυτό το σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο για να καλύψει τη ζήτηση για προϊόντα μαζικής αγοράς υψηλής ποιότητας, με δυνατότητα παραγωγής έως και 300,000 ηλεκτρικών δίτροχων οχημάτων ετησίως. Η ανάπτυξη της Vmoto υπογραμμίζεται από την οικοδόμηση ενός νέου εργοστασίου στην Ταϊλάνδη, το άνοιγμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024. Ένα νέο κτίριο σχεδιάζεται επίσης να κατασκευαστεί στο Lishui (Κίνα).

Η Vmoto διευθύνεται από μια εξειδικευμένη ομάδα που αποτελείται από τους Charles Chen (Διευθύνων Σύμβουλος), Ivan Teo (Διευθυντής) και Graziano Milone (Πρόεδρος Στρατηγικής/Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και CMO). Το διοικητικό συμβούλιο επωφελείται επίσης από τη στρατηγική συμβουλευτική του Giovanni Castiglioni (Σύμβουλος) για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό νέων μοντέλων που στοχεύουν στη διεθνή αγορά και την επέκταση των επιχειρήσεων.

Ως κορυφαία μάρκα παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών δίτροχων για την αστική μετακίνηση, η Vmoto διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο διανομής με 70 διεθνείς διανομείς και περισσότερους από 2,000 αντιπροσώπους σε περισσότερες από 90 χώρες, συνεχώς αναπτυσσόμενος με σχέδια εισόδου σε νέες αγορές όπως η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα.

Σε ένα διεθνές πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από σημαντικές νομοθετικές αλλαγές σχετικά με τους στόχους εκπομπών CO2, τις κρατικές επιδοτήσεις και τις αυξημένες επενδύσεις σε υποδομές φόρτισης, η Vmoto έχει προβλέψει και αξιοποιήσει με επιτυχία αυτές τις ευκαιρίες, εστιάζοντας στην 100% ηλεκτρική κινητικότητα, η οποία συμβάλλει ολοένα και περισσότερο στην αναζωογόνηση των σχεδίων αστικών μεταφορών.

Η αγορά-στόχος περιλαμβάνει προϊόντα σχεδιασμένα για αστική μετακίνηση, χάρη σε μια σειρά μοναδικά σχεδιασμένων και καινοτόμων μοτοσυκλετών και σκούτερ, καθώς και συγκεκριμένα προϊόντα για εταιρείες που ασχολούνται με την παράδοση κατ' οίκον, την ενοικίαση και την κοινή χρήση διαδρομής, που προσφέρουν ασφαλή, αξιόπιστη, υψηλής απόδοσης και οχήματα υψηλής λειτουργικότητας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τους στόλους Go Sharing, Domino's Pizza και KFC.

Η ευρωπαϊκή θυγατρική, με έδρα το Άμστερνταμ, διαχειρίζεται logistics, service, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και ποιοτικό έλεγχο των πωλήσεων στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, εκτός από τη θυγατρική της Vmoto, υπάρχει μια ευρωπαϊκή έδρα αφιερωμένη σε όλες τις δραστηριότητες διεθνούς μάρκετινγκ, επικοινωνίας και ανάπτυξης σχεδιασμού για νέα μοντέλα με την επωνυμία Vmoto.

Με το λανσάρισμα της επωνυμίας Vmoto στην EICMA 2021, επιβεβαιώθηκε μια σειρά από premium, υψηλής ποιότητας προϊόντα για ένα απαιτητικό κοινό που έχει επίγνωση του τρόπου ζωής. Παρόμοια με την αγορά αυτοκινήτων, η Vmoto έχει γίνει μια κορυφαία μάρκα που περιλαμβάνει δύο μεγάλα τμήματα, τον "τελικό χρήστη" (B2C) και τον "επαγγελματία" (B2B). Η Vmoto διανέμει επίσης ολόκληρη τη γκάμα επαγγελματικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Vmoto Fleet στις διεθνείς αγορές.

Μερικά από τα κύρια μοντέλα της Vmoto ήταν στο χώρο της πίστας του Misano, όπου έγινε η παρουσίαση της νέας μπαταρίας


 

« Προηγούμενο άρθρο

24η Συγκέντρωση Κλασικής Μοτοσικλέτας και Melody Pipes στην Ερέτρια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ