• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hop Greece: 1 εκατομμύριο διαδρομές σε ένα χρόνο
Προωθώντας τις βιώσιμες αστικές μεταφορές
Νέα Αγοράς 21/08/2024 - 17:35

Η Hop Greece έχει επιτύχει ένα εκατομμύριο διαδρομές από την έναρξή της, γεγονός που αναδεικνύει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις micromobility και την επιτυχία της Hop στην πρόβλεψη και ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Σκοπός της Hop είναι να συνεχίσει να κάνει επενδύσεις για την επέκταση των υπηρεσιών της σε περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, πενταπλασιάζοντας το στόλο της με στόχο να φτάσει τα 10 εκατομμύρια διαδρομές μέσα στο επόμενο έτος.

Η Hop, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία micromobility στην Ελλάδα, ανακοινώνει με ιδιαίτερη περηφάνια ότι έφτασε το ένα εκατομμύριο διαδρομές μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την έναρξη των υπηρεσιών της. Η κοινόχρηστη πλατφόρμα micromobility Hop διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών στην Ανατολική Ευρώπη, με έναν στόλο από κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια, ο οποίος είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Αυτό το αξιοσημείωτο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hop να παρέχει αξιόπιστες, βιώσιμες και ανθρωποκεντρικές λύσεις μετακίνησης, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Δημιουργία βιώσιμων πόλεων με micromobility

Σύμφωνα με έκθεση της Ernst and Young, οι πόλεις σήμερα αντιμετωπίζουν μια πρόκληση: τη μείωση της ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης με παράλληλη βελτίωση της αστικής πρόσβασης και της ποιότητας ζωής. Για να οδηγηθούν οι ευρωπαϊκές πόλεις σε κέντρα χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς θόρυβο και ρύπανση θα χρειαστούν όχι μόνο έξυπνες πολιτικές και υποδομές, αλλά και μια ριζική αλλαγή στις συνήθειες και τη συμπεριφορά σχετικά με τη ιδιωτική μετακίνηση.

Τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά σκούτερ της Hop έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μεταμορφώσουν την αστική μετακίνηση. Ενώ αρχικά υιοθετήθηκαν ως μια νέα λύση για το πρόβλημα που αποκαλείται πρώτο-τελευταίο μίλι, γρήγορα έγιναν ένας βολικός και βασικός τρόπος μεταφοράς. Κάνοντας πιο προσιτά τα εναλλακτικά μέσα και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα ηλεκτρικά σκούτερ, όπως αυτά που παρέχει η Hop, οδηγούν σε μια στροφή προς κοινές λύσεις κινητικότητας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Φιλοδοξία για 10 εκατομμύρια διαδρομές στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hop Greece, Γιώργος Καρράς, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ταχεία ανάπτυξη και το μέλλον της εταιρείας: "Ως ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα του micromobility στην Ελλάδα, είμαστε πραγματικά ευτυχείς που ανακοινώνουμε την ραγδαία ανάπτυξή μας φτάνοντας το ένα εκατομμύριο διαδρομές μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό επιβεβαιώνει την πίστη μας στο μέλλον του micromobility και οι αριθμοί υποστηρίζουν τα φιλόδοξα σχέδιά μας για την επέκταση των υπηρεσιών μας σε περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων με στόχο να φτάσουμε τα 10 εκατομμύρια διαδρομές μέσα στο επόμενο έτος".

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδίως στις αστικές περιοχές, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. Εκτός από τα τοπικά ζητήματα, οι ελληνικές πόλεις επηρεάζονται από αέριες μάζες που μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καπνό από δασικές πυρκαγιές και ρύπανση από τις μεσογειακές μεγαλουπόλεις. Παρά τη βελτίωση των εκπομπών, τα επίπεδα ρύπων στην Ελλάδα συχνά υπερβαίνουν τις συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βοηθώντας τις πόλεις στο ταξίδι τους για την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

"Η Hop είναι υπερήφανη που συμβάλλει στην ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις ελληνικές πόλεις και κατά το επόμενο έτος, στοχεύουμε να διαδραματίσουμε το δικό μας ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπέδων κυκλοφοριακής συμφόρησης με τα οποία έχουν συνδεθεί οι Ελληνικές πόλεις. Πιστεύω ότι η δέσμευσή μας για βιώσιμες λύσεις μετακίνησης διευκολύνει την ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε όλο το αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα", πρόσθεσε ο κ. Καρράς.

Η Hop, που ιδρύθηκε το 2019, είναι μια κορυφαία πλατφόρμα shared micromobility με το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία πόλεων με επίκεντρο τον άνθρωπο, προσφέροντας φιλικά προς το περιβάλλον, κοινόχρηστα ηλεκτρικά σκούτερ. Αποστολή της Hop είναι να βελτιώσει την ποιότητα της αστικής ζωής μέσω καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μεταφοράς.

Επόμενο άρθρο »

Νέα χρώματα για τη σειρά Z της Kawasaki

« Προηγούμενο άρθρο

Σταθερά ανοδική η αγορά δίκυκλων και τον Ιούλιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα