• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Εάν πρέπει να ρισκάρω θα το κάνω»:
Αποστολή Μέσων Ενημέρωσης από το Spielberg
Αγώνες 16/08/2024 - 00:29

 

Μετά από ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο που γιορτάστηκαν τα 75 χρόνια ιστορίας του MotoGP™ στο Silverstone, φτάσαμε στο Σπίλμπεργκ. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές βασικές συνεντεύξεις της ημέρας που καλύπτουν τα πρωτοσέλιδα στις μετακινήσεις αναβατών και άλλα, και στη συνέχεια να μάθουμε αυτά που ειπώθηκαν στις συνεντεύξεις τύπου καθώς 7 αναβάτες έκαναν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. Στην 1η Συνέντευξη Τύπου ήταν μαζί ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing), με τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) και Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), πριν από τους ήρωες του εγχώριου εργοστασίου Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) όπου προστέθηκε και ο Ai Ogura, επί του παρόντος με την MT Helmets - MSI στη Moto2™, μετά την ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει στην Trackhouse Racing για το 2025 και το 2026.

 

Συνεντεύξεις Τύπου: Motorrad Grand Prix von Österreich

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Υπέροχο Σαββατοκύριακο στο Silverstone και τώρα επιστρέφετε στην κορυφή του Πρωταθλήματος σε μια καλή πίστα για εσάς. Είναι αυτή μια ευκαιρία να αξιοποιήσετε το προβάδισμα τριών βαθμών σας;

«Ναι, σίγουρα είναι μια πολύ ωραία πίστα για πολλούς από εμάς, είναι πολή καλή και για την Ducati, είναι πολύ ωραία, θα είναι διαφορετικά καθώς έχουμε πολλούς δυνατούς αντιπάλους εδώ. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ήταν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στο Σίλβερστοουν, αλλά ακόμα κι αν έχουμε πάρει το προβάδισμα τώρα, νομίζω ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο είναι να οικοδομήσουμε λίγη αυτοπεποίθηση, πέρυσι εδώ δεν ήταν τόσο καλά για μένα και έτσι ακόμα κι αν ήμουν γρήγορος, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε αυτά τα αποτελέσματα και να είμαστε πιο δυνατοί από την περασμένη σεζόν εδώ».

FRANCESCO BAGNAIA (Ομάδα Ducati Lenovo)

Η πίστα Red Bull Ring είναι μία από τις αγαπημένες σας, βλέπετε τον εαυτό σας ως το φαβορί και πόσο σίγουροι είστε ότι θα επιστρέψετε στην κορυφή του Πρωταθλήματος την Κυριακή;

«Είναι μια από τις καλύτερες πίστες για τη μοτοσυκλέτα μας, ταιριάζει τέλεια στο στυλ αυτού του σιρκουί, αλλά μου αρέσουν αυτά τα σημεία φρεναρίσματος καθώς πρέπει να είσαι πολύ ακριβής και πολύ δυνατός σε αυτούς τους τομείς και μου αρέσει η πίστα γι' αυτό. Ας δούμε, το να οδηγείς το Πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο σημαντικό, είναι σαν να ξεκινάμε από το μηδέν, 10 Αγώνες για να τελειώσουμε και είναι αλήθεια ότι στο 2ο μέρος της σεζόν έχουμε να βελτιώσουμε το Sprint γιατί εκεί ο Jorge κάνει τη διαφορά και πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε ομαλοί και τέλειοι όλη την ώρα».

ENEA BASTIANINI (Ducati Lenovo Team)

Νιώθετε ότι ο Enea του 2022 επιστρέφει και πιστεύετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε αυτή την απόδοση;

«Ναι, θα είναι καλό αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την απόδοση για το υπόλοιπο της σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κέρδισα το Sprint για πρώτη φορά και συνήθως, δεν είμαι από τους καλύτερους σε αυτόν τον Αγώνα. Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε φορά και από το παρελθόν, αυτό το σιρκουί είναι καλό και για την Ducati, νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο, αλλά θα πρέπει να δούμε άλλες εργοστασιακές ομάδες όπως έχουμε δει την KTM να είναι πολύ ανταγωνιστική εδώ. Πολλές φορές είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε ας δούμε».

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Πιστεύετε ότι μπορείτε να πάτε καλύτερα εδώ το 2024;

«Φυσικά, έχασα τρεις νίκες σχεδόν στη σειρά στον τελευταίο γύρο εδώ στο Red Bull Ring, είναι μια πίστα που μου αρέσει και μια πίστα στην οποία νιώθω κανονικά καλά. Τώρα οδηγώ την καλύτερη μοτοσυκλέτα εδώ στο Red Bull Ring, η οποία είναι η Ducati, αλλά αυτοί οι τρεις τύποι οδηγούν την ίδια μοτοσυκλέτα, στην πραγματικότητα είναι πιο γρήγοροι από εμένα, οπότε πρέπει να συνεχίσω, να πιέζω, να συνεχίσω να μαθαίνω και ας δούμε αν θα είμαστε πιο κοντά».

PEDRO ACOSTA (Red Bull GASGAS Tech3)

Πιστεύετε ότι αυτή η πίστα θα σας επιτρέψει να πολεμήσετε μπροστά αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Η μοτοσυκλέτα μας κατασκευάστηκε λίγα χιλιόμετρα από εδώ και δεν ξέρουμε πραγματικά γιατί είναι μια από τις καλύτερες πίστες για τη μοτοσυκλέτα μας και για τους τέσσερις αναβάτες του Pierer Mobility Group. Νομίζω ότι θα είναι το σημείο για να ξεκινήσουμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα στους επόμενους Αγώνες».

 

Ολοκληρώθηκαν 10 Αγώνες, 10 ακόμα για το τέλος, είστε σίγουροι ότι μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα στο επίπεδο αυτών των πρώτων Αγώνων;

«Ναι σίγουρα, οι τελευταίοι Αγώνες ήταν ίσως ένας συνδυασμός παραγόντων που δεν μας βοήθησαν να είμαστε ανταγωνιστικοί και νομίζω ότι τώρα, μετρώντας την Αυστρία συν τους Αγώνες της Aragon, του Misano και άλλους, θα μας βοηθήσουν πολύ να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και επίσης πώς το εργοστάσιο δουλεύει και με τον Pol να οδηγεί εδώ και ακούμε πολύ τους Dani και Pol τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε σίγουρα θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

 

Θα επιστρέψει η ένδυση lederhosen την Κυριακή;

«Λοιπόν, πρώτα από όλα ας προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί το Σάββατο και αργότερα θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε»!

BRAD BINDER (Red Bull KTM Factory Racing)

Πέρυσι ήσουν ο μόνος αναβάτης που έκανε τον Bagnaia να δυσκολευτεί στο Sprint και το Grand Prix, είναι δυνατόν να επαναλάβετε το ίδιο αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Αυτός είναι ο στόχος, φαίνεται ότι πάντα βρίσκουμε κάτι σε αυτό το Grand Prix κάθε χρόνο, ειλικρινά πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ με τη μοτοσυκλέτα μας. Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μας λειτουργεί με το φρενάρισμα αργά πριν τη στροφή και η έντονη επιβράδυνση και επιτάχυνση, μας βοηθάει πραγματικά. Σίγουρα οι τελευταίοι Αγώνες δεν πήγαν καθόλου καλά και περιμένουμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω σε μια πίστα στην οποία πάντα είχα καλές αναμνήσεις και μπόρεσα να ανέβω, ακόμη και αν ήταν μια δύσκολη σεζόν μέχρι τώρα, στο παρελθόν, ήταν ένα σημείο καμπής για εμάς και ελπίζω να είναι το ίδιο και αυτή τη φορά».

 

Αυτή η σεζόν ξεκίνησε λαμπρά με ένα διπλό βάθρο στο Κατάρ, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η KTM δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτή την απόδοση και πόσο ελπίζετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα;

«Στο Κατάρ ήταν πολύ καλά, ήταν υπέροχο να κερδίσω δύο δευτερόλεπτα, ωστόσο στον Αγώνα, μπορούσα να δω ότι υπήρχαν συγκεκριμένα σημεία με τα οποία δυσκολευόμασταν σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας και υπήρχαν άλλα σημεία που μπορούσα να κερδίσω πολλά. Στους επόμενους Αγώνες, αρχίσαμε να βλέπουμε κάποια πράγματα που μας δυσκόλεψαν και ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές αν θέλαμε να βρούμε το δρόμο μας προς τα πάνω. Το θέμα για εμάς ήταν ότι συνέχισα να πέφτω πολύ και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να αποκτήσουμε λίγη αυτοπεποίθηση με το μπροστινό και αυτό είναι ένα πράγμα που έχουμε κάνει σωστά. Η ομάδα δουλεύει απίστευτα σκληρά και τα παιδιά στο εργοστάσιο δουλεύουν ασταμάτητα, οπότε για μένα είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσουμε στο βάθρο και ελπίζω να κερδίσουμε ξανά».

 

Πρέπει να αισθάνεστε ότι έχετε καθυστερήσει πολύ για άλλη μια νίκη...

«Σίγουρα, έχει περάσει πολύς καιρός από το 2021 και εντάξει, έχουμε μερικές νίκες στο Sprint αλλά δεν μετράνε, οπότε ας προσπαθήσουμε να πάρουμε ξανά μία από τις κύριες νίκες».

AI OGURA (MT Helmets - MSI)

Συγχαρητήρια! Είναι το όνειρο κάθε αναβάτη να οδηγεί στο MotoGP™, είσαι ο πρώτος αναβάτης που περνάει από το Asia Talent Cup... κατευθείαν μέσα σε 10 χρόνια και θα είσαι με την Trackhouse Racing στο MotoGP™. Πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το συναίσθημα;

«Είναι πραγματικά ξεχωριστό και είμαι χαρούμενος που επιτέλους μπορώ να κάνω αυτό το βήμα, το MotoGP™ είναι το μέγιστο και δεν μπορείς να πας παραπάνω, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω το τελευταίο βήμα και τώρα ανυπομονώ να δω τι μπορώ να κάνω εκεί».

 

Πόσο συναρπαστική είναι η πρόκληση να συνεργαστείς με την Aprilia και την Trackhouse;

«Φαίνεται ότι η ομάδα και η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά ανταγωνιστικές, οπότε νομίζω ότι είμαι σε αυτή τη θέση για την επόμενη χρονιά και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την ομάδα».

 

Είστε ο πρώτος αναβάτης που ήρθε μέσω ATC στο MotoGP™, τι θα έλεγες στον εαυτό σου τότε;

«Θα ήθελα απλώς να πω συγχαρητήρια στον εαυτό μου, είναι απλά απίστευτο και όλα ξεκίνησαν από το Asia Talent Cup και με μερικά παιδιά από το Asia Talent Cup εξακολουθώ να συνεργάζομαι μαζί τους. Απλώς δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά όλους όσους ήταν σε αυτό το έργο, είναι όλοι καλά παιδιά και είμαι πολύ χαρούμενος που μπαίνω στο MotoGP™ μετά τη συμμετοχή μου σε αυτό το Κύπελλο».

Η ιστορία του Idemitsu Asia Talent Cup έχει γραφτεί! Ο Ai Ogura (MT Helmets – MSI) της Moto2™ έγινε ο πρώτος αναβάτης του ATC που κέρδισε θέση πλήρους απασχόλησης στο MotoGP™ καθώς ο Ιάπωνας σταρ ετοιμάζεται να αγωνιστεί για την Trackhouse Racing MotoGP™ το 2025 και το 2026.

Ο Ogura αγωνίστηκε στο ATC το 2015 και το 2016, κερδίζοντας τέσσερις Αγώνες – έναν στην rookie σεζόν του και τρεις στη δεύτερη χρονιά του – καθώς κέρδισε τη διάκριση του δεύτερου το 2016. Στη συνέχεια, ο Ogura συνέχισε στον δρόμο προς το MotoGP™ στο Red Bull MotoGP™ Rookies Cup και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGP™, κερδίζοντας δύο Αγώνες σε κάθε κατηγορία πριν ξεκινήσει η περιπέτεια των Grand Prix το 2018.

Οκτώ βάθρα εξασφαλίστηκαν σε τρία χρόνια στη Moto3™, με τον Ogura να χάνει για ελάχιστα τον τίτλο της μικρής κατηγορίας το 2020. Ένας εντυπωσιακός συνολικός τερματισμός στην 8η θέση στο ντεμπούτο του στη Moto2™ υποστηρίχτηκε από μια άλλη καλή απόδοση το 2022, με τον Ogura να κερδίζει τρεις Αγώνες της μεσαίας κατηγορίας στο δρόμο του για τον τερματισμό του Πρωταθλήματος στη 2η θέση.

Μετά από μια σεζόν του 2023 που είχε τραυματισμούς, ο Ogura – έχοντας μεταβεί στην MT Helmets – MSI με ένα πλαίσιο Boscoscuro – επέστρεψε στα καλύτερά του. Δύο ακόμη νίκες το 2024 είδαν τον Ogura να αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ως διεκδικητής του τίτλου και κάτι τέτοιο του χάρισε μια προώθηση στο MotoGP™ με την Trackhouse Racing. Είναι ο πρώτος αναβάτης του ATC που μετακινείται στο MotoGP™, ένα κατάλληλο ορόσημο για το Κύπελλο καθώς γιορτάζει τη 10η επέτειό του.

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ορίσατε στον Γύρο της Αυστρίας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα