• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ana Carrasco, η ιστορία της
Αγώνες 14/08/2024 - 11:33

Ana Carrasco, Evan Bros Racing Yamaha Team Ισπανίδα, 27

Αγωνιζόμενη από μικρή ηλικία

Η απίστευτη περιπέτεια της Ana Carrasco στους αγώνες μοτοσυκλέτας ξεκίνησε όταν έμαθε για πρώτη φορά να οδηγεί μίνι μοτοσυκλέτα σε ηλικία τριών ετών, με την ενθάρρυνση του πατέρα της, ενός μηχανικού που θα είχε μεγάλη επιρροή στην καριέρα της. Με ένα υπόβαθρο να εργάζεται ο ίδιος στους αγώνες, ο πατέρας της Carrasco ήταν δίπλα της καθώς έκανε τις πρώτες της επιδρομές στην αγωνιστική οδήγηση.

 

Ακονίζοντας το ταλέντο της στην εγχώρια σκηνή

Ανεβάζοντας το δρόμο της σε πολλές Ισπανικές κατηγορίες αγώνων μοτοσυκλέτας νέων, η Carrasco συγκέντρωσε πολλές νίκες ως νεαρή. Το 2009 έγινε πρωταθλήτρια 125cc στο Πρωτάθλημα της Εξτρεμαδούρα και θα κέρδιζε επίσης το Πρωτάθλημα 2T της Μούρθια 125cc και το Κύπελλο Ισπανίας. Το 2011 έγινε η πρώτη γυναίκα αναβάτρια που κέρδισε βαθμούς στην κατηγορία CEV 125cc και την επόμενη χρονιά επανέλαβε αυτό το κατόρθωμα στην εναρκτήρια μορφή Moto3™ στο ίδιο πρωτάθλημα.

Η μετάβαση στους αγώνες Grand Prix

Το 2013 αποφοίτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3™, όπου μοιράστηκε ένα γκαράζ με έναν άλλο ταλαντούχο Ισπανό, τον Maverick Viñales. Έκανε καλή πρόοδο, και έγινε και πάλι η πρώτη γυναίκα που σημείωσε βαθμούς στην μικρή κατηγορία Grand Prix, με καλύτερο αποτέλεσμα την 8η θέση στη Βαλένθια μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς της.

 

Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Παγκόσμιο τίτλο μοτοσυκλέτας

Μετά από τέσσερα χρόνια στο paddock του MotoGP™, η Carrasco ανέλαβε μια νέα πρόκληση το 2017 καθώς συμμετείχε στη νέα κατηγορία WorldSSP300. Ήταν μια κίνηση που δεν θα μετάνιωνε καθώς ένα χρόνο αργότερα η Carrasco δημιούργησε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας. Το ακολούθησε τερματίζοντας τρίτη στη WorldSSP300 το 2019, αγωνιζόμενη στην κατηγορία για δύο ακόμη χρόνια πριν επιστρέψει στη Moto3™ για το 2022 και το 2023.

 

Σοβαρή υποψήφια

Με τον τίτλο της WorldSSP300 και περισσότερους από 80 Αγώνες Moto3™ πίσω της, η Carrasco είναι μια πραγματική πρεσβευτής για τις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ένα πρότυπο για τις επίδοξες νέες αναβάτριες σε όλο τον κόσμο και μία από τις ταχύτερες αναβάτες στο grid του WorldWCR 2024 στην πρώτη του σεζόν. Ο τερματισμός μπροστά από την Carrasco θα έδινε σε οποιαδήποτε μια ισχυρή ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο φέτος.

Η Ana περιγράφει… πως είναι πρωτοπόρα στους αγώνες

«Για μένα ήταν φυσιολογικό να είμαι η μόνη γυναίκα ή μία από τις λίγες γυναίκες. Ήμουν στην ίδια κατάσταση όπως όταν ήμουν 3 ετών, σε όλη μου τη ζωή ήταν το ίδιο. Μέσα στην πίστα είμαι αναβάτρια, οπότε δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ των άλλων και εμένα. Πάντα ένιωθα ότι όλοι με σέβονταν πολύ. Αν οι άνθρωποι βλέπουν ότι είσαι συγκεντρωμένη στη δουλειά σου, ότι προσπαθείς να είσαι επαγγελματίας και ειδικά να είσαι γρήγορη, όλοι σε σέβονται. Έτσι για μένα ένιωθα πάντα πολύ καλά. Ειλικρινά, πάντα ένιωθα μεγάλη υποστήριξη από τους οπαδούς από την πρώτη μέρα που έφτασα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πάντα μερικοί άνθρωποι που δεν τους αρέσεις, αλλά ίσως δεν τους αρέσω, ή δεν τους αρέσει ο Marc Marquez, δεν τους αρέσει κανένας. Είμαι χαρούμενη γιατί ένιωθα πάντα καλά, ο κόσμος πάντα με στήριζε, στις καλές στιγμές και ειδικά στις κακές. Πάντα ένιωθα ότι οι άνθρωποι με σέβονται και με υποστηρίζουν».

 

Η Ana βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του WorldWCR, έχοντας εξασφαλίσει τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα στο Portimao.

 

Οι γρήγορες απαντήσεις της Άννας…

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας αθλητής εκτός της μοτοσυκλέτας; «Rafa Nadal».

 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας αναβάτες; «Dani Pedrosa και Casey Stoner».

 

Ποια είναι η αθλήτρια που σας εμπνέει περισσότερο; «Laia Sanz».

Πώς προετοιμάζεστε για αγώνες; «Έχω πάντα την ίδια ρουτίνα στο ζέσταμα και ντύνομαι με την ίδια διαδικασία, ξεκινώντας πάντα από τη δεξιά πλευρά».

 

Ποιος είναι ο στόχος σου για αυτή τη σεζόν; «Να παλέψω για τον τίτλο».

 

Τι σημαίνει για εσάς να συμμετέχετε στην εναρκτήρια σεζόν του WorldWCR; «Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τις γυναίκες στη μοτοσυκλέτα, οπότε είμαι χαρούμενη που είμαι μέρος αυτού του έργου και ανυπομονώ να το προωθήσω όσο μπορώ αυτή την πρώτη σεζόν».

Η Ana εξηγεί… Από ποιους έμαθε τα περισσότερα στην καριέρα της

«Ο πατέρας μου. Πέρασα πολύ χρόνο μαζί του μέχρι τα 14 μου όταν ήρθα για πρώτη φορά να δουλέψω με μια ομάδα. Αγωνιζόμουν πάντα μαζί του καθώς είναι μηχανικός, οπότε νομίζω ότι μου έμαθε σχεδόν όλα όσα έπρεπε να ξέρω για τους αγώνες. Σίγουρα μετά από αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχα την ευκαιρία να δουλέψω με πολλούς ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία. Μοιράζομαι ένα γκαράζ με αναβάτες όπως ο Maverick Viñales και ο Jonathan Rea, οπότε είχα την ευκαιρία να μάθω από τους κορυφαίους αναβάτες και αυτό με βοήθησε πολύ, να προσπαθήσω να καταλάβω πώς να γίνω πρωταθλήτρια».

« Προηγούμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η επιλογή ομάδων για τους Διηπειρωτικούς Αγώνες της FIM στη Χερέθ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα