• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Moto2 Αγώνας
Εκπληκτική νίκη για τον Jake Dixon
Νέα 04/08/2024 - 18:02

Ο αγώνας της Moto2 ήταν ακριβώς ο επίλογος που χρειαζόμασταν μετά από ένα συναρπαστικό τριήμερο στο SIlverstone. Είχε ανατροπές, πολλές εκπλήξεις και την πρώτη νίκη Βρετανού αναβάτη μέσα στη Βρετανία από τον Danny Kent το 2015!

Αρχικά ο κάτοχος της Pole Position, Ai Ogura, ξεκίνησε δυναμικά, με τον Celestino Vietti να τον ακολουθεί, ενώ ο Aron Canet ήταν τρίτος.  Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Sergio Garcia, ξεκινούσε από τη 16η θέση και μετά από μια επαφή στην έξοδο της 1ης στροφής βρισκόταν μόλις 24ος. 

Ο Canet έκανε αμέσως την κίνησή του για να περάσει τον Ogura, ενώ πιο πίσω ανέβαινε ο Dixon, ο οποίος σύντομα πέρασε και αυτός τον Ogura για να ανέβει στην δεύτερη θέση. 

Ο Ιάπωνας της MT Helmets δέχτηκε και την προσπέραση του Joe Roberts (o οποίος είχε κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση από την 9η θέση), με τον Αμερικανό να κυνηγάει πλέον ν α μειώσει τη διαφορά από τους δύο πρώτους. 

Πιο πίσω, τόσο ο Tony Arbolino όσο και ο Diogo Moreira τα πήγαιναν πολύ καλά, όμως και οι δύο θα πίεζαν πέρα των ορίων με αποτέλεσμα να πέσουν, ενώ βρισκόντουσαν σε δυνατές θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα. 

Το επόμενο "θύμα" της πίστας του Silverstone ήταν ο Roberts, ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση και ως εκ τούτου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος για τον ίδιο. 

Μετά από αυτές τις πτώσεις στην τρίτη θέση είχε ανέβει ο Albert Arenas, με τον ομόσταυλό του, Manuel Gonzalez να τον φτάνει και να τον περνάει. Πιο πίσω, ο Garcia είχε κάνει μια απίστευτη ανάκαμψη, είχε ήδη μπει στη δεκάδα και πίεζε τους αναβάτες μπροστά του, ενώ ο Ogura έχανε συνεχώς θέσεις, με τον Ιάπωνα να αντιμετωπίζει προφανώς κάποιο πρόβλημα. 

Μπροστά ο Dixon ακολουθούσε σε όλο τον αγώνα τον Canet, μελετώντας τον Ισπανό και οι δυό τους είχαν ξεφύγει 8 δευτερόλεπτα μπροστά από τους υπόλοιπους. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Dixon έκανε την κίνησή του στην πρώτη στροφή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Canet να αντιδράσει. Ο Ισπανός προσπάθησε να είναι αρκετά κοντά στα φρένα της 15ης στροφής όμως δεν το κατάφερε και έτσι ο Dixon έφτασε σε μια απίστευτη νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του, με τον Canet δεύτερο. 

Πιο πίσω, ο Vietti είχε ανεβάσει το ρυθμό του και στα τελευταία στάδια πέρασε τον Garcia (που ήταν τρίτος εκείνη τη στιγμή), παίρνοντας το πρώτο του βάθρο για φέτος. Ο Garcia τελικά θα τερμάτιζε τέταρτος, ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική πορεία και αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά στο Πρωτάθλημα. 

Πέμπτος ήταν ο Manuel Gonzalez, μπροστά από τον Darryn Binder. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jeremy Alcoba, Albert Arenas, Alonso Lopez και Senna Agius, με τον Ai Ogura να υποχωρεί μέχρι την 14η θέση. 

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα