• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP Αγώνας Sprint
Παρθενική νίκη σε Sprint για τον Enea Bastianini
Νέα 03/08/2024 - 17:26

Ανατροπές, πτώσεις και έντονο ενδιαφέρον είχαμε στον αγώνα Sprint της μεγάλης κατηγορίας στο Silverstone. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο κάτοχος της Pole Position, Aleix Espargaro, ξεκίνησε καλά, όμως οι Ducati του επιτέθηκαν αμέσως. Μετά τις τρεις πρώτες στροφές, ο Jorge Martin είχε περάσει μπροστά, ενώ ο Enea Bastianini κατάφερε να περάσει τον Αleix Espargaro για τη δεύτερη θέση. Ο Francesco Bagnaia ήταν τέταρτος, ενώ πιο πίσω, στην πρώτη στροφή, ο Franco Morbidelli έκανε ένα πολύ κακό φρενάρισμα, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε τον Marco Bezzecchi με αποτέλεσμα να βγούνε και οι δύο εκτός αγώνα. 

Επαφή είχαν μεταξύ τους και οι Brad Binder και Pedro Acosta, με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια αεροδυναμικά φτερά από τις μοτοσυκλέτες τους και να δεχτούν την προσπέραση του Marc Marquez για την πέμπτη θέση. 

Μπροστά οι Martin και Bastianini άρχισαν να ανοίγουν μια μικρή διαφορά, ενώ ο Bagnaia έκανε μεν τον ταχύτερο γύρο όμως στην τέταρτη στροφή του 5ου γύρου έχασε το μπροστινό και έπεσε, ενώ βρισκόταν στην 4η θέση. 

Εν τω μεταξύ ο Bastianini έφτασε τον Martin και μετά από μερικές επιθέσεις κατάφερε να τον περάσει από την εσωτερική στον 5ο γύρο και λίγο μετά είχε ήδη φτάσει 4 δέκατα μπροστά του. Ο Marc Marquez βρισκόταν στην 4η θέση όμως στην 16η στροφή του 8ου γύρου έχασε το μπροστινό και βρέθηκε εκτός διεκδίκησης βαθμών. 

Μπαίνοντας στους τελευταίους δύο γύρους, ο Bastianini είχε ανοίξει τη διαφορά στα 8 δέκατα και θα έπαιρνε άνετα την παρθενική του νίκη σε αγώνα Sprint, με τους Jorge Martin και Aleix Espargaro να συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου. 

Η τέταρτη θέση πήγε τελικά στον Brad Binder, που κρατήθηκε μπροστά από τον Pedro Acosta. Τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Alex Marquez, Maverick Vinales, Jack Miller Fabio Di Giannantonio.  
 

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα