• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Zanocz και το Fantic XX125 στεφονται παγκοσμιοι πρωταθλητες
O Mancini κατακτα την 2η θεση του παγκοσμιου
Νέα Αγοράς 18/07/2024 - 01:52

Τα μεγαλύτερα διεθνή ταλέντα του μοτοκρός από 40 χώρες συγκεντρώθηκαν στην Ολλανδία το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου για να στέψουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Νέων του 2024 και η Fantic Factory Racing βγήκε στην κορυφή με έναν αξέχαστο τερματισμό 1-2 στην κατηγορία των 125 κυβικών χάρη στις εντυπωσιακές νίκες του Noel Zanocz και Simone Mancini.

Έχοντας κερδίσει πέντε από τους επτά "γύρους" της EMX125 αυτή τη σεζόν, οι αναβάτες της Fantic ήταν μεταξύ των φαβορί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδική πίστα άμμου του Heerde.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προσέθεσαν στην πρόκληση, αλλά ο Noel Zanocz έσπευσε να υπενθυμίσει σε όλους γιατί ηγείται του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την εντυπωσιακή νίκη του στην έναρξη της σεζόν στη βαθιά άμμο της Riola Sardo μέχρι και σήμερα.

Ο Noel Zanocz, εκπροσώπησε την Ουγγαρία, ενώ ο Simone Mancini, (3ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα,  EMX125), φορούσε περήφανα το Ιταλικό “Maglia Azzurra”.

Τέλος με Fantic XX125 αγωνίστηκε και ο Douwe Van Mechgelen για το Βέλγιο, που προκρίθηκε στη δέκατη θέση του ομίλου του, σε μια πίστα στην οποία είχε κερδίσει μόλις πριν από μια εβδομάδα στους Dutch Nationals.

Στον 1ο αγώνα ο Mancini είχε μια καλή εκκίνηση στρίβοντας 2ος και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Ο Zanocz κέρδισε γρήγορα έδαφος για να βάλει τον εαυτό του στη δεύτερη θέση στους πρώτους γύρους, πριν περάσει τον Mancini στον 5ο γύρο. Ο Ούγγρος αναβάτης δεν κοίταξε πίσω και πέτυχε μια κυρίαρχη νίκη, ενώ ο Mancini έχασε μια θέση στον τελευταίο γύρο, και τερμάτισε 3ος.

Ο Van Mechgelen τερμάτησε στην P13 για την ομάδα του Βελγίου παρά το tip-over δύο γύρους πριν το τέλος και ενώ ήταν ένατος.

Στον 2ο αγώνα ο Mancini  βγήκε γρήγορα από την μπάρα και κέρδισε την εκκίνηση για άλλη μια φορά. Ο Ιταλός μπόρεσε να δημιουργήσει ένα άνετο προβάδισμα στους πρώτους γύρους και κέρδισε τον αγώνα. Ο Zanocz είχε να κάνει αρκετή δουλειά μετά από μια μέτρια εκκίνηση, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι το 1-2 που έστεψε τον έστεψε Παγκόσμιο Πρωταθλητή 125cc. Δυστυχώς, ο Van Mechgelen αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί στον 2ο αγώνα, αλλά το ασημένιο μετάλλιο για τον Mancini ολοκλήρωσε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο για την Fantic.

Noel Zanocz: 

Είναι πολύ συγκινητικό για μένα.  Ήμουν πρώτος στα χρονομετρημένα, είχα μια εκκίνηση στο top-10 στον 1ο αγώνα και κέρδισα μ’ ένα άνετο προβάδισμα. Πρέπει να ομολογήσω ότι ένιωσα πίεση στον 2ο  αγώνα και το ξεκίνημά μου ήταν κακό. Στην τρίτη στροφή, «βρήκα νεκρά» και παραλίγο να πέσω. Έχασα πολλές θέσεις και βρέθηκα έξω από το top 20. Κατάφερα να ανέβω πολύ γρήγορα στο top 10. Όταν ήμουν δεύτερος, προσπάθησα να πιάσω τον Mancini, αλλά με m;ono δύο γύρους για το τέλος, είπα στον εαυτό μου ότι ήταν καλύτερα να κερδίσω τον τίτλο με 1-2, αντί να πάρω το ρίσκο να χάσω τα πάντα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με την επίδοσή μου, ειδικά στον δεύτερο αγώνα όπου έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά. Τι να πω, από τότε που ξεκίνησα το μοτοκρός , πάντα ονειρευόμουν να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής και σήμερα πραγματοποίησα τ’ όνειρό μου, γράφοντας ιστορία για την Ουγγαρία. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο

Simone Mancini:

Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αρκετά καλό Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, είχα τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο και ήμουν ένατος στα χρονομετρημένα της Κυριακής. Πέτυχα μια καλή εκκίνηση στον 1ο αγώνα και πρωτοστάτησα για περίπου δέκα λεπτά, τερματίζοντας 3ος τελικά. Στον 2ο αγώνα, ξεκίνησα μπροστά και κέρδισα, κάτι που μου έδωσε τη δεύτερη θέση συνολικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που φέρνω στην Ιταλία το ασημένιο μετάλλιο”.

« Προηγούμενο άρθρο

Το νέο Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. 

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα