• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin επιβραδύνει τον Bagnaia στη βαθμολογία, καθώς ο Oliveira ανεβαίνει στο βάθρο του Sprint
Αγώνες 06/07/2024 - 22:10

Ο Martin που είναι αξεπέραστος στα Sprint επεκτείνει το προβάδισμά του στους 15 βαθμούς, ενώ ο Marquez με τον Viñales μάχονται μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) μετέτρεψε την pole position σε μια υπέροχη νίκη στο Tissot Sprint στο Sachsenring – επεκτείνοντας το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους 15 βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι έχασε ελαφρώς κατά την εκκίνηση και βγήκε λίγο εκτός γραμμής, πολέμησε και ανέβηκε στο μπροστινό μέρος για να τερματίσει 0.676 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Miguel Oliveira (Trackhouse Racing), ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή απόδοση για να ακολουθήσει τον Martin στη 2η θέση στο πρώτο βάθρο της Trackhouse Racing.

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ολοκλήρωσε το βάθρο του Sprint για να θέσει κάποιο περιορισμό στην απώλεια βαθμών, αλλά μερικά ακόμη πρωτοσέλιδα έγιναν επίσης σε μια μονομαχία μέχρι τον τερματισμό μεταξύ του Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και του Maverick Viñales (Aprilia Racing) καθώς οι δύο έφτασαν στη γραμμή τερματισμού σχεδόν μαζί και χρειάστηκε να μετρηθεί η διαφορά τους σε “photo finish” για να αποφασιστεί η 6η θέση.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ήταν ο Oliveira που προηγήθηκε λίγο μπροστά προς τη στροφή 1, πριν ο Bagnaia στριμωχτεί στην εσωτερική τόσο του Πορτογάλου αναβάτη όσο και του Martin καθώς ο κάτοχος της pole έπεσε στην 3η θέση. Ωστόσο, δεν περίμενε πολύ εκεί, ξεκινώντας την επίθεσή του για τη 2η στον 2ο γύρο. Εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez είχε ένα δύσκολο έργο αφού ήταν στη 13η θέση. Το #93 έκανε μια σταθερή εκκίνηση και έμεινε πίσω από τον αδελφό του Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στη μάχη για την 9η θέση.

Ο Martin σύντομα έκανε μία αντιγραφή της προηγούμενης κίνησής του στη στροφή 1 στον 3ο γύρο, αυτή τη φορά στον Bagnaia, αλλά αυτή τη φορά με το #89 να μην τα καταφέρνει και να δίνει στον Ιταλό το προβάδισμα για άλλη μια φορά. Αμέσως ξεκίνησε μία δυνατή μάχη στο μπροστινό μέρος με τον Martin να κάνει την κίνησή του αργότερα στον γύρο, και τον Oliveira στη συνέχεια να προσπερνά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην τελευταία στροφή.

Πιο πίσω, η επίθεση του Marc Marquez συνεχίστηκε και ήταν στον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) για την 8η θέση. Το #93 βρήκε έναν τρόπο να περάσει στο τέλος του 4ου γύρου και στη συνέχεια άρχισε σύντομα να στοχεύει να περάσει τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing), ο οποίος άρχισε να πηγαίνει πιο γρήγορα καθώς προχωρούσε το Sprint.

Στο μπροστινό μέρος, οι τρεις πρώτοι κρατούσαν τον ρυθμό, καθώς ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) έφτασε κοντά, έχοντας γλιτώσει από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) και τον Viñales. Ο Martin είχε διευρύνει τη διαφορά του σε πάνω από ένα δευτερόλεπτο στον 12ο γύρο. Πιο πίσω, υπήρχε κάποιο δράμα για το #31 καθώς οι ελπίδες για βαθμούς αφαιρέθηκαν γρήγορα από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) με μία βόλτα μέσα από το χαλίκι που τον οδήγησε στην τελευταία θέση, αλλά μπόρεσε να επιστρέψει.

Ωστόσο, μέχρι τον τελευταίο γύρο στο μπροστινό μέρος, όλα έπρεπε να κριθούν στον αγώνα για το βάθρο και στη μονομαχία πιο πίσω. Ο Martin βρισκόταν σε αρκετή απόσταση για να συγκρατήσει τον Oliveira, ο οποίος παρομοίως κράτησε τον εαυτό του σε αρκετή απόσταση για να πάρει μια ιστορική 2η θέση για την Trackhouse.

Η ομάδα της Ducati Lenovo χρειάστηκε να κρατήσει την ανάσα της καθώς ο Bastianini ήταν πίσω από τον Bagnaia, αλλά πάνω από τη γραμμή τερματισμού ο Πρωταθλητής κράτησε τη θέση του, διασφαλίζοντας ότι η νίκη του Martin επεκτείνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία μόνο κατά πέντε βαθμούς.

Ο Bastianini αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 4η θέση, με τον Morbidelli να παίρνει την 5η θέση και ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της χρονιάς μπροστά από τον Viñales.  Ο Binder και ο Alex Marquez πολέμησαν επίσης μέχρι τη γραμμή τερματισμού για τις θέσεις τους στο Sprint στο Sachsenring, χωρισμένοι μόνο κατά ένα δέκατο και μισό δευτερόλεπτο.

Μετά από ένα Σάββατο με πολλές μάχες, ξέρουμε ότι η Κυριακή προσφέρει μόνο την ευκαιρία να γίνουν περισσότερες. Μπορεί ο Martin να ολοκληρώσει με διπλή νίκη; Θα απαντήσει ο Bagnaia; Μπορεί ο Marquez να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο... και μπορεί η Aprilia να παραμείνει σε αυτόν τον Αγώνα στις εμπρός θέσεις; Θα βρούμε στον Αγώνα της Κυριακής!

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:  

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc αγωνίζεται με αρκετό πόνο, ο Alex παίρνει και άλλον βαθμό

« Προηγούμενο άρθρο

Στατιστικά πριν το Grand Prix της Κυριακής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα