• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ημερολόγιο της Jane Daniels
Θυμάται το Ντακάρ, ετοιμάζεται για μεγαλύτερη περιπέτεια
Νέα 07/06/2024 - 11:24

Ήταν γεμάτες εβδομάδες τόσο εντός όσο και εκτός πίστας με πολλούς Αγώνες και την παρουσίαση του Dakar 2025. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά πίσω και να έχουμε μια μικρή ενημέρωση για τη ζωή της Jane Daniels, Πρέσβειρα της μάρκας Fantic στην τελευταία της ανάρτηση στο διαδίκτυο που μιλάει για όλα τα πράγματα από το EnduroGP στη Ρουμανία μέχρι την προσωπική της εμπειρία στην έρημο.

«Οι παρουσιάσεις για το Dakar 2025 έχουν ξεκινήσει και ήταν υπέροχο να βλέπω τη μοτοσυκλέτα μου να βρίσκεται σε εκθέσεις σε αυτές τις εκδηλώσεις και ακόμη και να λαμβάνω φωτογραφίες της από φίλους που ήταν εκεί. Όταν σκέφτομαι πίσω στον χρόνο το Ντακάρ, χαμογελάω για την εμπειρία μου. Πέρασα δύο εβδομάδες τόσο υπέροχες σε αυτό το γεγονός. Η εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις πλήρως, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά που συμβαίνουν κάθε μέρα, είναι πραγματικά δύσκολο να παρακολουθείς τον χρόνο που βρίσκεσαι εκεί. Παρόλο που είχα την άσχημη πτώση στην Ειδική Διαδρομή των 48 ωρών και ρυμούλκησα επίσης τον συναθλητή μου Jeremy Miroir πίσω στο γκαράζ στην 8η Ειδική Διαδρομή, αυτά τα πράγματα έκαναν το Dakar πολύ πιο ενδιαφέρον και πρόσθεσαν πολλά στην όλη εμπειρία. Κανένα από τα δύο δεν είναι καλό να συμβεί, αλλά είναι επίσης ιστορίες που πρέπει να τις διηγηθώ και αυτό κάνει την ατομική εμπειρία του καθενός διαφορετική», θυμάται η Jane τις περιπέτειές της στην έρημο που με αυτές κέρδισε επίσης το βραβείο «spirit of Dakar», υπογραμμίζοντας την εξαιρετική δέσμευση και τη στάση της.

«Είμαι πραγματικά περήφανη για την ομάδα μου, τους συναθλητές μου και τον εαυτό μου, τα δώσαμε όλα στην προπόνηση, τις προετοιμασίες και σε όλο τον Αγώνα και δημιουργήσαμε αναμνήσεις για μια ζωή και είμαι σίγουρη ότι όλοι θα μιλάμε για το Ντακάρ του 2024 για πολλά χρόνια ακόμα. Όσο για τη συμμέτοχή μου στο Ντακάρ στο μέλλον, δεν θα πω ποτέ όχι, αλλά μετά τη γέννηση του πρώτου μας παιδιού, θα πρέπει να δω πώς θα πάνε όλα και πώς νιώθω για αυτό όταν υπάρχει ένα μικρό ανθρωπάκι που βασίζεται σε μένα».

«Προς το παρόν, κρατάω καλά τον εαυτό μου, προσπαθώντας να παραμείνω όσο πιο ενεργή γίνεται χωρίς να το παρακάνω. Είμαι σχεδόν στα μισά της εγκυμοσύνης μου που σίγουρα προχωρά γρήγορα. Πρέπει να αρχίσω να τακτοποιώ πράγματα στο σπίτι, όπως να φτιάξω ένα παιδικό δωμάτιο και να αγοράσω όλα τα μικρά πράγματα όπως κουβέρτες και τέτοια αξεσουάρ, καθώς δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμα. Έχω λάβει μερικά πολύ χαριτωμένα πράγματα από την οικογένεια και τους φίλους, αλλά σίγουρα πρέπει να αρχίσω να οργανώνομαι περισσότερο όταν έρθει η νέα άφιξη».

 

Μια νέα προοπτική στους Αγώνες

«Ο 3ος Γύρος του ημερολογίου EnduroGP διεξήχθη στη Ρουμανία πριν από λίγες εβδομάδες. Λυπήθηκα λίγο που είδα ότι δεν υπήρχαν γυναίκες παρόντες, μόνο και μόνο επειδή ήμουν εκεί το 2013 και είχε πραγματικά υπέροχες Ειδικές Διαδρομές που είχε ορίσει ο σύλλογος, με πολύ φυσικές και παραδοσιακές στο στυλ enduro διαδρομές, που ήταν πολύ διασκεδαστικές στον Αγώνα ! Παρακολουθώντας στενά από το σπίτι και μιλώντας σε μερικούς φίλους, αυτός ο Γύρος δεν ήταν διαφορετικός καθώς ξεκίνησε ο Αγώνας, όλοι τον απολάμβαναν».

Η τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Enduro Γυναικών παρακολουθεί στενά τη σεζόν των συναθλητών της. «Η οικογένεια Fantic είχε ένα πραγματικά υπέροχο Σαββατοκύριακο, πετυχαίνοντας καλά και σταθερά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες. Ο Albin Norrbin εξασφάλισε την 3η θέση στην κατηγορία E3 την πρώτη μέρα και για ελάχιστα έχασε ένα άλλο βάθρο τη δεύτερη ημέρα. Ο Jed Etchells βελτιώθηκε το Σαββατοκύριακο σε μια πολύ δυνατή κατηγορία E2, σημειώνοντας 5η και 4η θέση. Ο Axel Semb είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μετά από μια άσχημη πτώση την 1η μέρα, αλλά πάλεψε σκληρά και τις δύο μέρες για να πάρει τη 2η θέση δύο φορές στην κατηγορία J2 και αυτοί είναι σπουδαίοι βαθμοί για το πρωτάθλημά του καθώς διατηρεί το προβάδισμα πηγαίνοντας στο Ιταλικό GP σε δύο εβδομάδες. Ο Kevin Cristino είχε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στην κατηγορία J1, αποδεικνύοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που νικούσε με πάνω από 30 δευτερόλεπτα προβάδισμα από τον πλησιέστερο αντίπαλό του και τις δύο ημέρες. Ο Pietro Scardina συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την μοτοσυκλέτα των 125 κ.εκ. καθώς έτρεξε για την άξια 3η και 2η θέση στην κατηγορία Νέων».

 

«Οι εντός έδρας Αγώνες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι λίγο διαφορετικοί για μένα», προσθέτει η Jane. «Η πρωινή ρουτίνα εξακολουθεί να είναι η ίδια, όπου ετοιμάζω πρωινό και φροντίζω να έχουμε το σωστό φαγητό στο σέρβις για την ημέρα, αλλά μετακινούμε ανάμεσα στα σημεία ελέγχου των Ειδικών Διαδρομών με την ηλεκτρική Fantic και όχι μέσα στις Ειδικές Διαδρομές. Ωστόσο, απολαμβάνω να είμαι στους Αγώνες, έχω πολλούς φίλους εκεί και είναι υπέροχο να προλαβαίνεις να μιλάς μαζί τους και τις οικογένειές τους, καθώς πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να συνομιλήσεις πολύ τις ημέρες του Αγώνα. Εξακολουθώ να περπατάω στις Ειδικές Διαδρομές πριν από τους Αγώνες γιατί είναι ωραίο να βλέπω τι θα μπορούσα να κάνω αν οδηγούσα, και τα σκυλιά απολαμβάνουν τη βόλτα έξω στην άγρια ​​φύση! Παίρνω πολύ σοβαρά τον ρόλο μου ως μηχανικός, σεφ και βοηθός αναβάτη, καθώς κάνω πετάλι με το σακίδιο για να ψάχνω τις σωστές γραμμές, έχοντας γυαλιά, γάντια και σνακ έτοιμα, για κάθε σημείο που μπορώ να συναντήσω τον Albert στη διαδρομή».

«Θα παρευρεθώ φέτος στο Adventure Bike Ride Festival για το οποίο είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Συνήθως δεν μπορώ να παρευρεθώ, επειδή συμβαίνουν ταυτόχρονα γεγονότα, αλλά θα είμαι εκεί για να μιλήσω για τις περιπέτειές μου στο ράλι και να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν οι άνθρωποι για μένα στην εκδήλωση».

Μη χάσετε την ευκαιρία αν μπορείτε, για να γνωρίσετε την Πρέσβειρα της Fantic και τη μοναδική γυναίκα που έχει ολοκληρώσει το Dakar 2024, καθώς θα παρευρεθεί στο Ragley Hall Estate, Warwickshire, από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Πετυχημένο το BMU & ΠΠΤ για τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez και Ducati: άλλος ένας κορυφαίος στο κόκκινο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA