• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εμπνευσμένη από τον Ayrton Senna η Monster της Ducati είναι ένα έργο τέχνης
Νέα Αγοράς 20/05/2024 - 22:48

Την παραμονή του Αγώνα όπου ένας από τους μεγάλους της F1 έχασε τη ζωή του πριν από 30 χρόνια, η Ducati μας έδωσε κάτι για να τιμήσει την κληρονομιά του.

Λίγο πριν τον Αγώνα της Formula 1 στην πίστα της Imola αυτό το Σαββατοκύριακο, η Ducati αποκάλυψε μια περιορισμένη έκδοση Monster για να τιμήσει μια από τις ζωές που χάσαμε σε αυτήν την πίστα πριν από 30 χρόνια: τον Ayrton Senna.

Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, αυτή δεν είναι κάποια τυχαία αναμνηστική έκδοση μοτοσυκλέτας. Ο Senna δεν ήταν απλώς λάτρης της Ducati αλλά συνεργάτης της μάρκας. Αφού του έκαναν δώρο μία 851 SP και είδε την 916 αυτοπροσώπως, η Ducati και η Senna Brands ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την 916 Senna.

Ο Senna δεν θα ζούσε για να δει την παραγωγή της 916 Senna, αλλά ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες της Monster 900.

Τα αποκαλυπτήρια της Monster Senna έγιναν από τους Claudio Domenicali, Bianca Senna και Stefano Domenicali στο Grand Prix της Formula 1 στην Imola.

Η σχεδίαση των χρωμάτων είναι μακράν η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτής της Monster και δημιουργήθηκε από την Centro Stile Ducati με τη συμμετοχή της Senna Brands. Είναι εμπνευσμένη από το σχέδιο του κράνους που έφερε ο Senna κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ο συνδυασμός του κίτρινου, πράσινου και μπλε αποτίει φόρο τιμής στη χώρα καταγωγής του, τη Βραζιλία.

Οι θαυμαστές της Ducati Monster θα ξέρουν ότι είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να αλλάξει πολλά διαφορετικά σχέδια χρωμάτων και στυλ. Είναι μια αναμφισβήτητα σπορ μοτοσυκλέτα, αλλά βασίζεται στον χαρακτήρα, το στυλ και την ικανότητά της να δημιουργεί διασκέδαση εξίσου - κάτι που είχε απήχηση στον Senna.

Σύμφωνα με τον Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding, «Ο Ayrton Senna ήταν και θα παραμείνει για πάντα ως σύμβολο. Ένας θρύλος των σπορ, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας παθιασμένος μοτοσυκλετιστής τον οποίο θέλουμε να τιμήσουμε με μια ειδική έκδοση ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στη γκάμα μας: τη Monster».

«Ο Senna ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες της Monster 900 και αντιπροσώπευε τέλεια τις αξίες αυτής της μοτοσυκλέτας: στυλ, τόλμη και διασκέδαση. Η Monster Senna δείχνει πόσο τιμή μας είναι που ορίζουμε έναν πρωταθλητή αυτού του απίστευτου επιπέδου ως αληθινό Ducatista».

Η Bianca Senna, ανιψιά του Ayrton, και CEO της Senna Brand, είπε για τη συνεργασία: «Η συνεργασία με τη Ducati είναι ιστορική και πολύ επίκαιρη σήμερα. Η Monster είναι μια τέλεια μοτοσυκλέτα για να θυμίζει τον τρόπο ζωής του Ayrton, επικεντρωμένη στις υψηλές επιδόσεις, αλλά μπορεί να απολαύσει στιγμές αναψυχής. Οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που θαυμάζουν τον Ayrton θα βρουν αυτή τη συνεργασία ως ένα πραγματικό φόρο τιμής στην κληρονομιά του».

Δεν είναι μόνο η ζωντάνια που κάνει αυτή τη Monster ξεχωριστή, όλα είναι ξεχωριστά. Θα κατασκευαστούν μόνο 341 μονάδες, το 3 αντιπροσωπεύει τον αριθμό των παγκόσμιων τίτλων του Senna που κέρδισε στη Formula 1, ενώ 41 είναι ο αριθμός των Grand Prix όπου ο Ayrton ήρθε πρώτος. Κάθε μία από τις περιορισμένης έκδοσης Monster, θα φέρει μια πλακέτα στον σφιγκτήρα τιμονιού με το όνομα μοντέλου και τον αριθμό της μοτοσυκλέτας και οι ιδιοκτήτες θα λάβουν πιστοποιητικό γνησιότητας και ένα ειδικό κάλυμμα μοτοσυκλέτας.

Ο αποκλειστικός εξοπλισμός είναι συγκεκριμένος για τη Monster Senna. Εάν είστε ένας από τους 341 τυχερούς κατόχους μίας Monster Senna, θα έχετε εξαρτήματα που κανείς άλλος δεν έχει, όπως μπροστινά φρένα Brembo με δίσκους 320 χλστ., μονομπλόκ δαγκάνες Stylema βαμμένες σε κίτρινο χρώμα, τακάκια κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου με κίτρινη/πράσινη/μπλε λωρίδα που είναι ελαφρύτερες από τις στάνταρ, και πιστοποιημένη εξάτμιση Termignoni με κίτρινη λωρίδα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα εξαρτήματα που μειώνουν το βάρος κατά 4 κιλά.

Η Monster Senna είναι το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας που συνδέει τον Senna με τον κατασκευαστή από το Borgo Panigale. Μια σχέση που γεννήθηκε από τη μεγάλη αγάπη για τις μοτοσυκλέτες.

 

Επόμενο άρθρο »

Πανελλήνια Συνάντηση του Hellas Transalp Club

« Προηγούμενο άρθρο

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA