• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ημερολόγιο της JANE DANIELS – Διαφορετική προσέγγιση, ίδιο πάθος
Νέα 26/04/2024 - 12:41

Σε αυτή τη νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Enduro και Πρέσβειρα της μάρκας Fantic, Jane Daniels, κάνει μια αναδρομή στο συναρπαστικό ταξίδι της εκτός αγωνιστικής πίστας καθώς και την άποψή της για την έναρξη της σεζόν EnduroGP στην Πορτογαλία.

«Από τότε που έμαθα για την εγκυμοσύνη μου και αυτό εξηγεί γιατί ήμουν πραγματικά κουρασμένη μετά από αυτό που νόμιζα ότι το σώμα μου ανάρρωνε από το Ντακάρ, τώρα είμαι στο 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και αισθάνομαι πραγματικά υπέροχα! Οι μέρες μου είναι σίγουρα διαφορετικές από την προηγούμενη χρονιά που έκανα προπόνηση και αγωνιζόμουν όσο περισσότερο μπορούσα, τώρα είμαι λίγο πιο χαλαρή και κάνω περισσότερη δουλειά στο διαδίκτυο παρά σε εξωτερικούς χώρους. Χρειάζεται ξεκούραση για να μεγαλώσει το πρώτο μας παιδί».

Ενώ οι συναθλητές της στη Fantic Racing προετοιμάζονταν για τους δύο πρώτους Γύρους του EnduroGP στην Πορτογαλία, που διεξήχθησαν στους Δήμους Fafe (5-7 Απριλίου) και Valpaços (12-14 Απριλίου), η Jane μοιράστηκε τα υπέροχα νέα της εγκυμοσύνης της με τον κόσμο.

«Το να βλέπω τη θετική στάση όλων για την ανακοίνωσή μας ήταν πολύ συγκινητικό και είμαι πολύ τυχερή που περιτριγυρίζομαι από μια υπέροχη οικογένεια, φίλους, χορηγούς και υποστηρικτές. Πλημμύρισα με υπέροχα μηνύματα και σχόλια και ελπίζω αυτό να ενθαρρύνει άλλες αθλήτριες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους να δημιουργήσουν κάποια μέρα και τη δική τους οικογένεια», συνεχίζει η Τζέιν.

«Μετά από 11 χρόνια αγώνων σε κάθε Γύρο GP γυναικών, ήταν περίεργο να μην είμαι μέρος της δράσης στην Πορτογαλία, ένιωσα ότι έχασα λίγο καθώς παρακολουθούσαμε το Super Test στο σπίτι, αλλά ο ενθουσιασμός για το νέο μας ταξίδι να γίνουμε γονείς για πρώτη φορά υπερτερεί κάθε αρνητικότητας του να μην είμαι εκεί. Μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ σε ζωντανή μετάδοση από το σπίτι και την εναλλαγή θέσεων σε όλες τις κατηγορίες και όχι μόνο στη δική μου, από τότε που αγωνιζόμουν. Ήταν υπέροχο να παρακολουθώ την πρόοδο των συναθλητών μου στη Fantic και τα δύο Σαββατοκύριακα των Αγώνων. Οι Jed Etchells και Albin Norrbin ανέβηκαν στις κύριες κατηγορίες και έδειξαν ότι έχουν την ταχύτητα να παλέψουν για τις θέσεις του βάθρου, με το καλύτερο αποτέλεσμα του Jed να είναι 4ος και ο Albin να φτάνει στην 3η θέση στο βάθρο, τα δύο Σαββατοκύριακα! Ο Axel Semb κυριαρχεί στην κατηγορία Junior, μόνο μια ποινή μετά τον Αγώνα στο Fafe δεν του επέτρεψε να κερδίσει όλες τις μέρες στην J2 και στην Junior Γενικά. Ο Kevin Cristino ανέβηκε από την κατηγορία Νέων στην κατηγορία Junior και δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να είναι εκεί την πρώτη του χρονιά και να φύγει από τα δύο Σαββατοκύριακα ως κορυφαίος στο πρωτάθλημα J1 μέχρι στιγμής, με μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα και στην Junior συνολικά . Ο Pietro Scardina έδειξε μια πολύ δυνατή απόδοση στην κατηγορία Νέων 125 και κατάφερε να κατακτήσει και την 3η θέση στο βάθρο! Δυστυχώς, ο Valentino Corsi δεν μπόρεσε να αγωνιστεί το 2ο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία λόγω ενός προπονητικού περιστατικού που τον ανάγκασε να πάρει λίγο χρόνο για να αναρρώσει».

«Για μένα το πιο εντυπωσιακό ήταν το πόσο κοντά ήταν οι χρόνοι, με διαφορά δευτερολέπτων και χιλιοστών του δευτερολέπτου μεταξύ 1ης και 5ης, μερικές φορές, ήταν τόσο καλό να παρακολουθώ ποιος οδηγούσε σε κάθε κατηγορία. Παρακολούθησα τους χρόνους των γυναικών και όλοι οι χρόνοι άλλαζαν ακριβώς όπως οι κορυφαίες ανδρικές κατηγορίες. Ελπίζω αυτό να ενθαρρύνει άλλους κατασκευαστές να υποστηρίξουν τη γυναικεία κατηγορία, όπως με υποστήριξε η Fantic, και μετά μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ολόκληρο το Enduro GP»!

 

«Είμαι ενθουσιασμένη που εξακολουθώ να ασχολούμαι ενεργά με τον κόσμο των αγώνων εκτός δρόμου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ πολλούς Αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα είμαι βοηθός/μηχανικός αναβάτη για τον συνεργάτη μου, Albert, καθώς τρέχει φέτος με τη Fantic XE 300 . Κάναμε πολλές δοκιμές με γρανάζια και αναρτήσεις και για μένα ήταν πολύ ωραίο να τον βοηθήσω με τον ίδιο τρόπο που με βοήθησαν εκείνος και ο μπαμπάς μου όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ωραίο να συνεχίζω να ασχολούμαι με το άθλημα που αγαπώ, ακόμα κι αν δεν αγωνίζομαι για τον εαυτό μου, αλλά να βοηθάω και να μεταφέρω όσα έχω μάθει στο enduro τα τελευταία 17 χρόνια. Έχω μερικές νέες και συναρπαστικές συνεργασίες στις οποίες δουλεύω επίσης, οπότε ανυπομονώ να τις μοιραστώ μαζί σας σύντομα».

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: MotoGP Πρώτες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα