• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HPPM – μέτρηση ισχύος υψηλής ακρίβειας
Με τη χαρακτηριστική τεχνολογική ποιότητα της Campagnolo
Νέα Αγοράς 03/04/2024 - 10:58

Η Campagnolo διαθέτει πλέον μια νέα τεχνολογία ενσωματωμένη στο νέο Power Meter: ακριβής και αξιόπιστη μέτρηση ισχύος χάρη στους 16 αισθητήρες και τη βοήθεια ενός γυροσκοπίου.

Η υψηλή ακρίβεια και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά στη σύγχρονη ποδηλασία καθώς και στη νέα πρόταση της Campagnolo στις αρχές του 2024. Μετά από σχολαστικές και σε βάθος μελέτες, η Ιταλική εταιρεία παρουσιάζει τον δικό της μετρητή ισχύος αφιερωμένο στα ποδήλατα δρόμου με την ονομασία HPPM, που σημαίνει «Μέτρηση ισχύος υψηλής ακρίβειας». Μια λύση που διευρύνει τη γκάμα προϊόντων Campagnolo και η οποία επιδιώκει να παρέχει τα πιο ακριβή δεδομένα για να υποστηρίξει τις πιο απαιτητικές επιδόσεις.

Ο μετρητής ισχύος Campagnolo HPPM ανήκει στην οικογένεια των μετρητών ισχύος «με βάση την αράχνη», δηλαδή με 16 αισθητήρες τοποθετημένους στις ακτίνες του στροφαλοφόρου για να ανιχνεύουν με μεγάλη ακρίβεια τις τιμές ροπής, εκφρασμένες σε Νιούτον μέτρα (Nm). Τα δεδομένα ισχύος λαμβάνονται μετά από μια διασταύρωση της τιμής της ροπής σε πραγματικό χρόνο με τη γωνιακή ταχύτητα που παρέχεται από το ενσωματωμένο γυροσκόπιο. Οι 16 μετρητές φορτίου παράγουν πολλαπλές μετρήσεις, οι οποίες, σε συνδυασμό με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο, εγγυώνται εξαιρετική ακρίβεια +/- 1%, επίσης χάρη στη δειγματοληψία δεδομένων υψηλής συχνότητας.

Στα σήματα γωνιακής ταχύτητας και ροπής στην πραγματικότητα γίνεται μέτρηση κάθε πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με πολύ υψηλή συχνότητα ίση με 200 hertz, η οποία δίνει την όσο το δυνατόν καθαρότερη ανάγνωση των δεδομένων.

Ο στρόφαλος είναι εξοπλισμένος με άξονα τιτανίου Ultra-Torque, είναι μονής κατεύθυνσης και είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα με τρεις επιλογές μεγέθους (διαθέσιμοι σε 170, 172,5 και 175 χιλιοστά). Επίσης ο στρόφαλος με μετρητή ισχύος HPPM προσφέρει άμεση αντίδραση για να απελευθερώσει όλη την ισχύ που ασκεί ο αθλητής στο κιβώτιο ταχυτήτων. Διατίθενται 3 επιλογές αλυσίδων: 45-29, 48-32, 50-34.

Η νέα εφαρμογή My Campy 3.0 επιτρέπει τη βαθμονόμηση του συστήματος σε λίγα μόλις βήματα και δείχνει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας με μια μοντέρνα απεικόνιση: μια μεμονωμένη φόρτιση διαρκεί για περισσότερο από ένα μήνα και ο χρόνος φόρτισης είναι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Με το νέο μετρητή ισχύος HPPM το σύστημα της Campagnolo επεκτείνεται, διατηρώντας την ίδια μαγνητική υποδοχή φόρτισης με τα άλλα εξαρτήματα του σετ Super Record Wireless.

Με αυτή τη νέα τεχνολογία καταγραφής της δύναμης του ποδηλάτη στα πεντάλ, η ισχύς του ποδηλάτη είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας εφαρμογής και βοηθά στη φυσική κατάσταση τόσο των αθλητών όσο και αυτών που αθλούνται λίγο, με την καταγραφή των καθημερινών μας μετακινήσεων με ποδήλατο ακόμα και αν διαθέτουμε ηλεκτρική υποβοήθηση στον πίσω τροχό.  

Επόμενο άρθρο »

Nέα Εταιρική Ταυτότητα για τον Όμιλο Σφακιανάκη

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha Ténéré 700 με δώρο 700€ σε Γνήσια Αξεσουάρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα