• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα VMoto Stash ετοιμάζεται για την Ευρώπη
Νέα Αγοράς 26/03/2024 - 21:02

Η Stash είναι έτοιμη να διευκολύνει την κίνηση στην πόλη. Μπορεί να γνωρίζουμε τη μάρκα Super Soco, έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών μικρής χωρητικότητας, αλλά η εταιρεία πρόσφατα μετονομάστηκε σε VMoto σε μια προσπάθεια να κατακτήσει ένα ευρύτερο κοινό στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μαζί με αυτή τη μετονομασία ήρθε η Stash, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με παρόμοια επίπεδα απόδοσης μιας μοτοσυκλέτας 150 κ.εκ. με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και ενώ η VMoto Stash πρωτοεμφανίστηκε το κοινό στην EICMA 2021, τότε ήταν απλώς μια ιδέα. Αλλά τώρα, φαίνεται ότι η VMoto ετοιμάζεται να λανσάρει την έκδοση παραγωγής αυτής της μοτοσυκλέτας.

Σχεδιασμένη από τον Adrian Morton, η Stash μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εντυπωσιακή σχεδίαση καθώς, σε τελική ανάλυση, ο Morton ήταν επίσης υπεύθυνος για το στυλ μοτοσυκλετών όπως η Benelli Tornado TRE και η MV Agusta F4. Σαφώς, μερικές από αυτές τις βελτιωμένες, σπορ γραμμές μεταφέρονται στη Stash, καθώς είναι ντυμένη σε ένα βελτιωμένο φέρινγκ που της δίνει ένα επιπλέον μέγεθος. Η λαξευμένη με γωνίες σχεδίαση κάνει τη μοτοσυκλέτα να φαίνεται απόλυτα φουτουριστική και εκτείνεται από το μπροστινό φέρινγκ μέχρι το αιχμηρό τμήμα της ουράς.

Στην καρδιά της Stash βρίσκεται ένας μεσαίου μεγέθους ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 8 kW (περίπου 10,7 ίππους). Στη λειτουργία boost, η μέγιστη ισχύς εξόδου φτάνει τα 15 kW (20,1 ίππους), καθιστώντας τον περίπου τόσο ισχυρό όσο έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 150 κυβικών σε πλήρη ισχύ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, την αγορά όπου αυτή η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να λάμψει, συμμορφώνεται με τους κανονισμούς αδειών Α1 καθώς η ονομαστική της απόδοση πέφτει κάτω από το όριο των 15 ίππων που ορίζει ο νόμος.

Ενώ η Stash μπορεί να φαίνεται σπορ, κρύβει μερικά αρκετά εντυπωσιακά πρακτικά χαρακτηριστικά κάτω από την επιφάνεια. Η αντίστοιχη δεξαμενή καυσίμου είναι ένας χώρος αποθήκευσης αρκετά μεγάλος για να στεγάσει ένα κράνος full-face, ενώ η μπαταρία βρίσκεται κάτω από αυτόν και είναι μια μονάδα 72 volt, 100 amp-h που υπόσχεται αυτονομία 150 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι και ένα αμορτισέρ πίσω με ρυθμιζόμενη προφόρτιση και σταματά με μπροστινό και πίσω δισκόφρενο με ABS, τα οποία συνδέονται επίσης μέσω συνδυασμένου συστήματος πέδησης (CBS) ακριβώς όπως αυτό ενός σκούτερ.

Σε τιμή περίπου 7,400 € συν τις επιβαρύνσεις, η VMoto Stash έχει αρκετά χαρακτηριστικά εξέχουσας μοτοσυκλέτας. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες όπως η Stash αυτή τη στιγμή. Η σημερινή γκάμα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας κυριαρχείται από μικρά σκούτερ, των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι να μεταφέρουν τους αναβάτες από το Α σημείο στο Β. Μοτοσυκλέτες όπως η Stash εξυπηρετούν την αγορά των ενθουσιωδών αναβατών που αναζητούν κάτι περισσότερο από τη χρησιμότητα και την πρακτικότητα.

 

Επόμενο άρθρο »

Γνωρίζοντας την ολοκαίνουργια LiveWire S2 Mulholland

« Προηγούμενο άρθρο

Νέες λειτουργίες και ανανεωμένη εμφάνιση για την σειρά εξωλέμβιων V MAX SHO της Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα