• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGΡ test Qatar 2: Ducati & Aprilia κυρίαρχες στους χρόνους
Ο Bagnaia 1os, o M.Marquez 4os
Νέα 20/02/2024 - 21:38

Τελείωσε το τελευταίο επίσημο τεστ του MotoGP ενόψει του ξεκινήματος της αγωνιστικής χρονιάς, που αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική. Οι 11 πρώτοι οδηγοί έσπασαν το ρεκόρ γύρου που είχε από πέρυσι ο Luca Marini με την Ducati, με 1'51.762 και μάλιστα ο Pecco Bagnaia έγινε ο πρώτος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα που γύρισε την πίστα σε χρόνο κάτω από το 1'51''! Ο ταχύτερός του γύρος ήταν ο 29ος από τους 52 που έκανε και στο χρονόμετρο έγραψε 1'50.952. εκείνη τη στιγμή μάλιστα, δύο ώρες πριν το τέλος των δοκιμών ήταν 6 δέκατα γρηγορότερος από τον δεύτερο. Ο Fabio Di Giannantonio αρχικά και αμέσως μετά ο συναθλητής του στην εργοστασιακή ομάδα Enea Bastianini μείωσαν τη διαφορά, που για την Ducati του 2024 του Enea ήταν τελικά μόλις 0.120 του δευτερολέπτου. Και ενώ για κάποια στιγμή οι επτά πρώτες θέσεις ήταν γεμάτες με Ducati, η Aprilia άρχισε την αντεπίθεση – στις μάχες για τον ένα γρήγορο γύρο – και με τον Aleix Espargaro πήρε την 3η θέση, εκτοπίζοντας από εκεί τον Marc Marquez που με τη μοτοσυκλέτα του 2023 ήταν 3ος και τελικά ολοκλήρωσε την ημέρα στην 4η θέση, μετά και από την πρώτη του πτώση με Ducati.

Aleix Espargaro

O Raul Fernadez με την Aprilia του 2023 (θα πάρει του 2024 στα μέσα της χρονιάς) ήταν η έκπληξη στην 5η θέση, καθώς προέρχεται από τραυματισμό και ακόμη δεν είναι τελείως καλά. Ακριβώς πίσω του ο Maverick Vinales που κοντεύει να προσαρμοστεί πλήρως στη νέα μοτοσυκλέτα του 2024, αλλά όπως λέει του λείπουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Να σημειώσουμε ότι η Aprilia δεν είχε έτοιμο τον τελευταίων προδιαγραφών κινητήρα, που θα έλθει σε 16 ημέρες στο Κατάρ για τον πρώτο Αγώνα και όπως περιμένει ο Aleix θα έχει λίγη περισσότερη ροπή στις μεσαίες στροφές, κάτι που του λείπει για να έχει ένα τέλειο πακέτο. 

Marc Marquez

Η Ευρωπαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται και στις υπόλοιπες θέσεις, με τον Jorge Martin και τον Fabio Di Giannantonio με μοτοσυκλέτες του 2024 και 2023 αντίστοιχα να έχουν τις θέσεις 7 & 8, ενώ στα τελευταία λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών και παρά το ότι η πίστα ήταν σχετικά κρύα, ο Brad Binder έφερε την ΚΤΜ στην 9η θέση, μπροστά από τον Marco Bezzechi που με την Ducati της VR|46 τρεις ώρες πριν το τέλος των δοκιμών είχε περάσει στην 1η θέση. 

Brad Binder

Ο Jack Miller με την άλλη εργοστασιακή ΚΤΜ έμεινε 11ος, ο Miguel Oliveira με την Aprilia του 2024 που του έφερε η Αμερικανική ομάδα Trachhouse Racing πήρε στα τελευταία λεπτά την 12η θέση, αλλά ήταν στους τελευταίους στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας, 13ος έμεινε ο Alex Marquez, που όμως και αυτός νωρίτερα φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις και μόλις στην 14η θέση και με διαφορά 1.013 του δευτερολέπτου, βρίσκουμε την πρώτη Ιαπωνική μοτοσυκλέτα, που είναι η Yamaha M1 του Fabio Quartararo που είχε την 3η υψηλότερη τελική ταχύτητα – πίσω από δύο Ducati – αλλά δεν κατάφερε να πάρει το καλύτερο από τα μαλακά λάστιχα και εκεί επικεντρώνει το πρόβλημα ενόψει του πρώτου Αγώνα. 

Fabio Quartararo

Ο συναθλητής του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, o Alex Rins πήρε την 16η θέση και είναι κοντά σε χρόνο με τον Γάλλο. Ανάμεσα στις δύο μπλέ μοτοσυκλέτες πλασαρίστηκε ο νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία, ο 19χρονος Pedro Acosta με την GASGAS που δεν έλαμψε εδώ όσο στην Μαλαισία, αλλά και πάλι έδειξε καλά οδηγικά στοιχεία. 

Johann Zarco

Στην 17η θέση ανέβηκε ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, ο Johann Zarco που ήταν και σήμερα η πρώτη Honda, η οποία όπως και η Yamaha ψάχνεται σε πολλούς τομείς και σίγουρα δεν είναι έτοιμη να διεκδικεί καλές θέσεις από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μάλιστα στ τελευταία 5 λεπτά μπήκαν και οι άλλοι οδηγοί της Honda για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους και έπεσαν – χωρίς να κτυπήσει κανείς – ή σταμάτησαν όλοι! 

 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

 

Επόμενο άρθρο »

Pirelli: η νέα άσφαλτος στο Phillip Island βοηθάει στα ρεκόρ αλλά με πολύ φθορά

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGΡ test Qatar 2: Έπεσε ο Marc Marquez μετά από 322 γύρους με την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα