• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Verge TS Ultra διαθέτει 6 κάμερες, ραντάρ και τεχνητή νοημοσύνη!
Νέα Αγοράς 22/01/2024 - 22:32

Η TS Ultra είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της Verge από πλευράς τεχνολογίας μέχρι σήμερα.

Οι μοτοσυκλέτες του σήμερα κάνουν μεγάλα βήματα όσον αφορά την τεχνολογία, τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και ασφάλειας. Στην έκθεση CES 2024, αποκαλύφθηκαν πολλές νέες καινοτομίες στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης. Μία από αυτές, μας έρχεται από την Verge Motorcycles, με τη νεότερη έκδοση της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας TS Ultra.

Η Verge είναι η εταιρεία που δεν απέφυγε ποτέ την καινοτομία. Από τον ισχυρό κινητήρα της μέχρι τη μοναδική διαμόρφωση του πίσω τροχού χωρίς άξονα, υποστηρίζει ότι η Verge TS είναι ένα από τα πιο φουτουριστικά δίτροχα στην παραγωγή. Τώρα, γίνεται ακόμα καλύτερη, καθώς η TS Ultra αυξάνει την ασφάλεια στην οδήγηση.

Σύμφωνα με την Verge Motorcycles, η νέα TS Ultra είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα «εξοπλισμένη με την αίσθηση της όρασης». Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με όχι μία, ούτε δύο, αλλά με έξι κάμερες. Επιπλέον, ο Verge χρησιμοποιεί ραντάρ υψηλής ανάλυσης και ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση όλων των δεδομένων από τις έξι κάμερες και το ραντάρ. Φυσικά, με ένα τόσο προηγμένο σύστημα, θα μπορούσε και να οδηγεί μόνη της. Ωστόσο, είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα δούμε προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως adaptive cruise control, αποφυγή σύγκρουσης και υποβοήθηση στην απομάκρυνση από τη λωρίδα.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες οδήγησης μπορούν εύκολα να προβληθούν μέσω μιας διαδραστικής οθόνης που ονομάζεται "Starmatter Dash".

Ο Marko Lehtimäki, Διευθύνων Σύμβουλος της Verge Motorcycles, εξήγησε πώς η τεχνολογία που βρίσκεται στη νέα TS Ultra αναπτύχθηκε για να προσφέρει στους αναβάτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία οδήγησης. «Η Verge αναπτύσσει τις πιο προηγμένες ηλεκτρικές superbike στον κόσμο που επικεντρώνονται στην εμπειρία οδήγησης. Δεν θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό. Το Starmatter Dash παρέχει μια οπτική και διαδραστική ενημέρωση, η οποία δίνει στον αναβάτη μια σαφή εικόνα σε πραγματικό χρόνο των χαρακτηριστικών και της κατάστασης της μοτοσυκλέτας με μια ματιά».

Από την πλευρά των επιδόσεων, η Verge TS δεν ήταν ποτέ αδύνατη. Τροφοδοτείται από έναν μοναδικό ενσωματωμένο κινητήρα πλήμνης που παρέχει ισχύ απευθείας στον τροχό. Χάρη στον σχεδιασμό του χωρίς άξονα στην πλήμνη, είναι σε θέση να παράγει πολύ μεγάλη ροπή καθώς έχει πολύ μεγάλη διάμετρο και είναι μέρος της ζάντας του πίσω τροχού. Η Verge δίνει στοιχεία ότι ο κινητήρας των 102 κιλοβάτ (137 ίππων) δημιουργεί μια τεράστια ροπή 999.9 Nm στον πίσω τροχό. Αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό δίτροχο να φτάνει τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και να εκτοξεύεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Η Verge TS Ultra εκτίθεται επί του παρόντος στην έκθεση CES 2024 στο Λας Βέγκας της Νεβάδας. Δεν υπάρχουν στοιχεία για διαθεσιμότητα και τιμή, αλλά ελπίζουμε σύντομα να γνωρίζουμε περισσότερα για αυτήν την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Επόμενο άρθρο »

Test Ride CFMOTO στην Εταιρεία ΜΟΤΟ ΠΕΤΣΑΣ

« Προηγούμενο άρθρο

Το Polaris RZR Pro R Factory κερδίζει το Dakar 2024 στην κατηγορία SSV με την Sebastien Loeb Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα